upuaut´isimli üyeden Alıntı
Kafandaki kuşkuları dağıtmak için ilk mesajımda özenle üstünde durduğum Justianus I dönemindeki resmi öğretinin ne olduğunu ve Doğu-Güney Kiliseleri'nin buna nasıl karşı çıktığına ve kendi çıkarımlarına nasıl devam ettiklerini, dolayısıyla İslam'ın aradan nasıl sıyrıldığını iyi bilmen gerekiyor (Bkz. "Bizans Siyasal Düşüncesi").
Linkteki kitabın 22-25. sayfalarında Doğu Kilisesi ile diğer Kiliseler arasındaki anlaşmazlık şu şekilde anlatılmaktadır:
Yoksa, bunları bilmeden hemen cevaba ulaşmaya mı çalışıyordun?
Ne kadar acelece ve ahmakça bir seçim bu!
Tek bir soru soracağım sana: KURAN, Hz. İsa'nın yukarıdaki özelliklerine göre hangi özelliği üzerinde durur?
|
Kitabinizin ilk 40 sayfasini devirdim, ama ansiklopedi bilgisi disinda bir sey verilmiyor. Yeni bir bilgiye rastlarsam size haber verecegim. Yukaridaki iki paragraf da bu siteye hic bir yenilik getirmiyorlar.
"Ne kadar acelece ve ahmakça bir seçim bu!["
Bunu iltifat olarak algiliyorum, benim meslegimde "ahmakca" sorular soranlar tarihi degistirmis olanlardir. Elestiri ve aykiri gorusten pek hoslanmiyoruz galiba ? (Bu hakaretamiz uslubu bir kutsal kitaptan hatirlar gibiyim).
Sizin baskin cikmaniz fikirlerinizi gecerli (maalesef) kilmiyor, sayin Upuaut. Hala Kaya kubbesini ornek gosteriyorsunuz. Bu zayif halkayi birakirsaniz ilerleme kaydedeceksiniz. Sorunuzun cevabini ben de siz de iyi biliyorsunuz.
Hala zorlama usulu "secilmis" = "ovulmus" diyorsunuz. Kanitlariniz sizi destekler degil. Baskin ve herkesten yuksek sesle bu zorlamayi dile getirmek (yeni saglam bir vesika olmadan) fikrinizi gecerli kilmiyor. Kucuk bir tavsiye : buyuk adamlarin butun fikirleri her zaman buyuk degildir. Einstein sanslidir ki kimse onun duragan bir evren fikrini savundugunu, Heisenberg'e adeta kafir dedigini bilmez (neyse ki).
Luxenberg mi demistik ?
Siradan kafalarin kusuru "buyuk"lerin fikirlerini bazen gozu kapali takip etmekte yatar. Iste tam burada "ahmaklar" devreye girer ve kral ciplak der. Eh, birisinin demesi lazim.