Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2015, 11:31
turin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turin turin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

postalmarx´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hangi ideolojinin teknotratlarının diktatörlüğü olacğına nasıl karar verilecek?
Her partinin kendi ekonomistleri var, kendi entelleri var eğitim hakkında olsun, ekonomi olsun, dış politika hakkında olsun kendince fikirleri olan.

Git sosyologların arasına kimi marxisttir, kimi muhafazakardır, kimi atatürkçüdür.

Siz diyorsunuz ki "herkes parasını versin, sonra da bıraksınlar bana veya benim fikrimi en iyi ifade edebilen bir okumuş adamın eline herşeyi o da kendince yoğursun memleketi geleceğimizi. SEn tıpış tıpış sistemi verginle finanse et, evladını da ver benim eğitim sistemime ben onu da şekillendireyim kendime göre, ama için de rahat olsun biz uzmanız, teknotratız, veya işte biz senin için olsun toplum için olsun neyin en iyi olduğunu senden daha iyi biliyoruz merak etme, bize vahiy geliyor, Atatürk öte taraftan bana vahiy atıyor."
Sevgili postalmarx,

Aslında kendi düşünceme en yakın ifade "teknokrasi" olduğu için bunu kullanıyorum.
Dikkat ederseniz; hiç insanlardan bahsetmedim- insanlar hata yapmaya/kandırılmaya/sömürülmeye müsait canlılar... Hiç kimse kendisinin her konuya aynı nesnellikte-önyargısız/önkabulsuz olarak yaklaştığını iddia edemez, etse bile sallıyordur çünkü ufak tefek de olsa bizi bağlayan, bizi biz yapan ve diğerlerinden ayıran şeylerle kendimizi var ediyoruz.
Teknokrasi derken; insanın olmadığı(doğrudan-karar verici olarak) bir yönetim biçiminden bahsediyorum.. Dolayısıyla, ne parti kalıyor ortalıkta-ne marx-ne de atatürk..
Burada sistemi kuracak ilk dinamikler/önderler çok önemli, olabilecek en objektif-en dürüst insanlardan oluşmalı ki sistem daha sonrasında hatalarını çok kısa sürede ortadan kaldırabilsin ve düzeni daha hızlı sağlayabilsin..
Yoksa bugün Tunus içinde teknokrasi ile yönetiliyor demeye kalkanlar var.. 3-5 tane mühendisi/bilim adamını yönetime koyarak yürütülen demokrasiyi(!) bana bilimin/teknolojinin yönetim biçimi diye kimse yutturamaz!!

Yani şark kurnazlığında son nokta. Lafım daha çok Dialectics'e tabi siz alınmayın turin arkadaşım.
"kızım sana söylüyom gelinim sen anla" olmuş
yok alınmadım zaten, ne oluyor dedim, ne atatürkü

Ben Atatürkçü değilim, böyle bir şey de söylemedim hiç bir yerde vesselam..

Saygılar