Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-01-2016, 01:58
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Murat son cümlen harika;

Tek yaşam hakkını mutlu ve huzurlu ve doğru bildiğince yaşamaktır tüm olay. kendini rahat bırak, kendi mutluluğun ve huzurunun yolu değer verdiğin ve sana değer veren insanlardan geçer. Boşver illa bir kalıba girmek zorunda değilin, doğruyu bilmek bu konularda huzur ve mutluluk vermez ancak onu huzura ve mutluluğa çevirecek nokta "doğruyu mu bilmek istersin yoksa ömrünce yalanlara sarılıp avunmak mı istersin?" sorusuna dürüstçe verceğin cevapla başlar.

Doğru yada gerçek ne dersen de, en azından dinlerin tamamen insan ürünü olduğu gerçeğidir. Tüm değerleri, amaçları insanoğlu kendi yaratır. tabusuz ama değersiz değiliz. Sevdiklerime, varlığa doğruya değer veriyorum ve farkındayım tek şans ve ötesi yok. O halde ah vah ile yalanla geçirecek tek anım yok.

gerisi kendime koyduğum kural" kendime yapılmasını istemediğimi mümkün olduğunca, becerebildiğimce başkasına yapmamak ve asla istek ve arzularımın başkasına zarar vermeyecek sınırda olmasına dikkat etmek."

Ancak tam tersi her tür saldırı ve hak ve özgürlüklerimi yok edici ve bana zarar verici davranış ve düşüncelerede gücüm ve aklım yettiğince karşı koymak. Saygının bile sınırları vardır, birileri inanıyor diye tecavüzüde hoş görecek değiliz hak ve özgürlüklerimize.

Bence sende gayet güçlü bir insansın, çünkü sorgulayacak ve bunun sonunda gerçekleri farkedecek kadar ileri aşamaya geçmişsin. Acı vermesi ve insanı zorlaması gayet doğal, heleki coğrafyamızda sırf bu inançlarla insanlar süper bir abluka altına alınmışken ve her gün gitgide boğarlarken huzur bulmak ve insanca yaşamak dahada zor.

Sadece bizim değil bizim gibi düşünen herkes için zor bu dünyada insanca ve kardeşçe yaşamak ,çünkü asla izin vermiyor ne bu inançların yarattığı sistemler nede bu sistemleri silah olarak kullanan çeşitli güçler.

Neyse, bir süre düşünmekten çok yaşadığını ve yaşamın buna değdiğini sevdiklerinle yaşayarak gör derim.

Samimi yazın içinde teşekkürler dostum.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...