Barlas´isimli üyeden Alıntı
"Gerçekler acıdır" diyen bir rapor işte... Sorum, adım adım şeriat felâketine yaklaştığımız şu günlerde, artık n'apılabilir laik cumhuriyeti koruyabilmek için?

|
Şeriat veya despotik yönetimler, ancak parçalanmışlık ortamında gelir ve kalıcı olur. Bu tür Tiranlıkları kalıcı kılacak olan da sürekli çatışma, dost-düşman, bizden-ötekiden, ben-öteki, mümin-kafir edebiyatının, edebiyat olmaktan çıkıp fiili durum almasına muhtaç-bağlıdır...
El kesmek isterseniz, ihtiyaç duyacağınız sizi buna itecek olan fiiliyattır. Bu buna benzer.
Bu yatırım 2020 lerden sonraki BOR içindirde...
Ne yapılabilir?
İnsanı, yaşadığı coğrafya üzerinde SİYASETEN(kültürel demiyorum) kamplaştıran her türlü ideoloji terkedilebilir, bu sayede hem tiranlık, despotik, şeiat tarzı iktidarı meşrulaştıran zemin yok edilmiş hem de bu heveste olan ÇAPULCU, HIRSIZ, YİYİCİ, HARAMİ(!) saltanat yanlısı böylelikle rahatça semireceklerin önüne de aşamayacakları bir set(TOPLUMSAL BİRLİK) çekilir, bu yapılmazsa boşa debelenmenin bir anlamı yok...
bakın bunu ben söyledim, ben Komünsitim, ee siz beni hiç bir zaman ciddiye almayacaksınız, çünkü ben komünisttim, benle yanyana asla gelmeyecek, hatta ilk fırsatta başımı ezeceksiniz(işte içinizdeki şeriat)... Sebebin komünist, alevi, sünni, Türk, Kürt, Ermeni olması hiç bir ayrıcalık tanımaz, bir toplum nasıl yönetilmek istiyorsa öyle yönetilir..
Gerçekte ise toplumları yönettiğini iddia etmek, o toplumlara siz benim kölemsiniz demektir, oysa insan-toplum yönetilemez, insan eğitilmez, insan ancak yönetebilir, insan ancak öğrenebilir... Bizim gibi toplumlar öğrenemezde, çünkü her ne kadar insan desemde, bu tarz yönetim anlayışı, insanı kendisine, toplumuda kendisine yabancılaştırır, insan deriz kendimize ama yaslında yabancıyızdır. Bu yabancılık ise insan yerine koyduğumuz bir çok ideolojik, teolojik sembollerden mütevellittir, bu alde de yönetilemez olan insan, yönetilir, güdülemez olan insan güdülür...
Şeriat bir güdü yönetimidir, bir kez topluma bir şekilde nüfuz ederse, bu kanserli hücre gibidir, güdülenmiş insanı, güdülenmenin yarattığı yayılımı durdurmak, her babayiğidinde harcı değildir, tek ikisiri vardır, güdülenin, dülendiği gibi olmamak, zemin olmamak, kısaca ayrımsız birlik. şeriat gibi sistemler baştan dediğim gibi farklılıkalrın, ayrıcalığa dönüştürülmesi böylelikle çatışma ortamından beslenir.
Bu ülkeye şeriatın gelip gelmeyeceği konusunu ise ben ifadelerime yaklaşım çerçevesiyle çözerim.. Hasssstır lannn! diyen çoğunlukta ise, şeriat gelecek demektir, adı şeriat olamsın mesele değil, ama hakim olan yönetim anlayışı TİRANLIK olacaktır, şeriat bunun için var, tiran...