Tekil Mesaj gösterimi
  #69  
Alt 26-02-2007, 23:22
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Dec 2005
Bulunduğu yer: sonsuzluktan
Mesajlar: 3.328
Standart Re: Cennet, Huri ve Göğüsler

Sn. Pante,

Yazınızın genelindeki düşünceye katılmama rağmen, örneğiniz hakkında aynı kanıda değilim.
Ülkemizin aksine evlilik ve iki cins arasındaki ilişkiler çok daha rahat ve kolay bir düzlemdedir İran'da. Ve bizdekinin tersine, herkesin kafasında iki bacak arasında bulunan zarlar yoktur.

Hukuksal olarak belirlenmiş düzenlemeler sınırları çizer, özenti vermez. Bu hukuk da toplumun kültürünü oluşturan elemanların bir bileşkesidir. Kabul edelim ya da etmeyelim bir toplumun Ahlak anlayışı da yine aynı kültürün elemanlarınca belirlenir.

Tam da burda Usta Hoca Muazzez İlmiye ÇIĞ'ın baş örtüsü konusundaki açıklaması geldi. Mahkemelik olan açıklamasında;
"Örtünmenin nereden geldiğini bilsen, örtünmeye utanırdın sen. Mabet fahişeleri örtünürdü bir zaman ayrılmak için diğer kadınlardan" demişti.
Bir zaman bu eşya tam tersi bir ifade arzederken toplumsal ahlak anlayışı yine işliyordu. Bu gün de işliyor.
Mesele simge mi?
Bilemiyorum!

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Alıntı ile Cevapla