Sitemize sık sık *Evrim Teorisi ile bilgileri HY türü internet sitesinde okuduklarından ibaret olan arkadaşlarımız gelmektedir. Çeşitli başlıklar altında "Evrim Teorisi" eleştirilmekte, hatta çökertilmektedir. (!) Ancak yazılanları okuyunca aslında Evrim Teorisi'nin aslında hiç bilinmediği ortaya çıkmaktadır. Birileri ,şiddetle karşı oldukları teori hakkında nerdeyse kulaktan dolma denebilecek bilgilerin dışında hiç bir şey bilmemektedir...
Bu başlıkta belli bir sıra takip ederek en basit düzeyde Evrim Teorisi nedir konusunu işlemeye
çalışacağım. Sitemizde meslekten (biyolog) olan arkadaşlar var. Bu arkadaşların da kendilerine
çok zor gelse de, en basit düzeyde evrim teorisini anlatmaya çalışacağım yazı dizisinde bana yardım edeceklerini umuyorum. Hedefim ,çoğunlukla yapıldığı gibi moleküler düzeyde ancak "meslekten" profesyonellerin tartışabileceği bir tartışma sürdürmek olmayacaktır. Benim
amacım en genel hatları ile "Evrim Teorisi"ni anlatmak olacaktır.
Başlığa seçtiğim isim konusunda bana ilham veren Pante'nin Dini Gerçekler ve Adım Adım *aydınlanma oldu. Umarım telif hakkı istemez.
Son olarak bu başlıkta gereksiz ve çoğunlukla *"Şimdi biz tesadüfen mi olduk?" ve ya "insanlar maymundan geldiyse niye hala ortalıkta maymunlar dolaşıyor?" gibi soruları görmezden *geleceğimi ve ısrarı halinde gayet demokratik *

biçimde sileceğimi peşinen bildireyim.