O iş öyle olmuyor işte. Bu hep önerildi ama hiç bir zaman hayata geçirilmedi. Yapamıyorlar, çünkü küre değil. Benim yaptığım çalışmaların sonucu da bu dünyanın iki boyutlu bir ekran üzerine üç boyutlu evren algısı yaratmaya çalışma üzerine kurulu olduğu ama başarılı olunamadığı . İyi de, doğru olan bir şeyi yanlış bilgiyle nasıl çürüteceksin? Bu olmaz ki. Yüksek irtifa balonuna kamera koyup dünyadan şöyle 50 km kadar yukarı yolluyorsun, ay da güneş de orada görünüyor. Halbuki o kadarcık bir mesafede 40.000km çapındaki dünya ciddi bir baraj olur ve bunların ikisini birden -en azından her seferinde- görmemek lazım. Yoo. Benim gördüğüm deneylerin tamamına yakınında ikisi birden görünüyor. Görünemeyen az sayıda deneyde de zaten çözünürlük düşük ya da amaç ayı ve güneşi gözlemek değil. Bu olmaz, kurgu hatası var. Zaten hazırlayan ergen olduğu için ve aynı zamanda "aman bee, nasılsa kimse buraya kadar çıkamaz" diye düşündüğü için o kısımları hesaplamamış.
Bir rayın karşısına geçtiğinde onu düz görmeni, sağa sola döndüğünde daralıyor görmeni ama hiç bir durumda, -aslında görmen gerektiği gibi- eğrisel görememenin de izahı yok. Yani işte, beyin çok acaip evrim geçirdi de filan pişman, yav he he ne diyim. Dedim arkadaş tamam, bak şimdi ordan jet geçse, bak jet geçiyor, bin kilometre, ik bin kilometre hızla geçiyor, onun şeklini düz olarak görüyorsun, beynin jet gibi çalışıyor. Ama 2,3 ve 7,37'yi çarp diyorum, afallıyorsun. E iyi de beyin niye bir tarafa doğru ışık hızıyla evrilirken öteki tarafı es geçsin, ne alakası var? Onbinlerce yıldır matematik bize lazım.
Hülasa,
Simülasyonun içindeyiz ve öyle müthiş zeki canlılar filan değiliz. Evrim filan olmuyor, ama simülasyonu kurgulayan ergen gerçekçi olsun diye evrime inanmamızı istiyor. Sağa sola kemik parçaları filan koymuş, serpiştirmiş böyle, aralarında kopukluk var, onları hesaplayamamış, bir dünya ciddi hatalar var, hiç üstünde durmamış, milyon tane ara form lazım, onu dediğinde hemen biri zıplıyor, evrim en iyi şekilde olur, e o zaman maymunun kendi niye maymun kalmış, onun başı kel miydi. Bebelere masallar. Şekil olarak işte, oraya bir tane neandertal kafatası, iki tane yarı modern insan kafatası, bir iki dinazor, bir iki yarı insan yarı maymun kafatası, tamam işte, hepsi bu kadar. Yedin mi gerçekten bu ucuz numaraları ya?
|