Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-04-2007, 14:53
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Büyükanıt'ın Konuşmasını Nasıl Buldunuz?

Hala gerçek demokrasiden çok uzak görünüyoruz. TSK'nın siyasetin içine bu kadar bulaşması, hele *Cumhuriyetin 90. yılına yaklaşırken utanç verici. 16 yıllık Macaristan ve Çekoslovakya demokrasileri bizim 84 yıllık demokrasimizi geçmiş durumdalar. Ne acı. (Cem)

Neden utanç verici ve acı olsun? Adamlar almış başını gidiyor ve adım adım şeriat rejimi kurmaya doğru yol alıyor ve bizim tek dayanağımız da TSK'dan başkası değil şeriat tehdidi karşısında çünkü şeiratçıların nüfuz edemediği tek kurum. Siz bu şeriat tehlikesini ciddiye almıyorsanız TSK'nın bu konudaki bütün açıklamalarını "utanç verici" bulabilirisiniz ama şunu unutmayın ki, bu ülkede demokratik yollar ile iktidara gelenler "faşist" bir yönetimi
hakim kılmak isterlerken tam tersine darbe ile çağdaş bir anayasa yapmılmş ve demokrasinin geleceğini de teminat altına almışlardır. (61 anayasası)

Buradaki mesele sizin Türkiye gerçekliğini bilmemenizdir ve ha babam ordu-darbe-faşizm gibi batılı algılayışın şablon gibi buraya uyarlanmasıdır.

Ben de diyorum ki, eğer demorasiyi Tayyip Erdoğan ve şeriatçılardam öğreneckseniz devam edin ama Tayip Erdoğan ve bütün şeriatçı kadrolar "demokrasi istismarcıları"dır ve bunlar karşısında TSK oldukça ilerici bir konumdadır.

TSK'nın şeriat tehlikesine karşı alacağı bütün önlemlere benden okey..
Demokrasinin ne olduğunu Hikmetyar'ın dizinin dibinde oturan Tayyip Erdoğan ve onun şeriatçı kadrolarından öğrenecek değilim.