Tekil Mesaj gösterimi
  #3  
Alt 01-10-2023, 15:13
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 22 Aug 2017
Mesajlar: 4.575
Standart

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani biz neye dayanarak yaratıcıya bu gibi insana ait sıfatları yakıştırıyoruz? Bana bunun mantığını ve de gerekçelerini detaylıca anlatabilir mısınız?
Yaratmayıcıya dayanarak.

Ben bir geniş örnek vereyim

Kadim halkların ilâhlarını "Gök ve Yer Tanrıları" diye çağırırken, onların kelimenin tam anlamıyla Dünya'ya gökten gelmiş başka bir yerin insanları olduklarını ima ediyor olduklarından şüphe edilebilir mi?
Kadim tanrılar ve araçlarıyla ilgili olarak şu ana dek sunulan kanıtlar; onların gerçekten de kanlı canlı varlıkların, gerçekten de kelimenin tam anlamıyla göklerden Dünya'ya inmiş insanlar/varlıklar olduklarına dair hiçbir şüpheye yer bırakmıyor.
İncil'i tek Tanrıya adayan Eski Ahit'in kadim derleyicileri bile, böylesi ilâhî varlıkların çok eski zamanlarda Dünya üzerindeki mevcudiyetlerini kabul etmeyi gerekli görmüşlerdir.


12. Gezegen - Zecharia Sitchin

https://1000kitap.com/gonderi/204252663

Kadim Yakın Doğu'dan çıkan kanıtlar gösteriyor ki, tanrılar uçma yeteneklerini göstermek amacıyla kanatlı veya havacılıklarının bir nişanesi olarak kanatlı üniformalar içinde resmedilmiş olmalarına karşın, uçmak için asla yapıştırılmış kanatlar kullanmaya kalkışmamışlardır. Bunun yerine, böyle yolculuklar için araçlar kullanırlar.

12. Gezegen - Zecharia Sitchin

https://1000kitap.com/gonderi/193103462
Bu dediklerime bu forumda benden başka kimse katılmıyor o yüzden sadece bireysel görüşlerim -diğerlerini ve geneli asla temsil etmez- ama sorulmuş madem benimkini katalım.

Anladığınız şekilde bir yaratıcı yok. İnsanın tanrı dediği kozmolojik/göksel diğer varlıklardır. Bunlardan bazıları bin yıllar önce ortadoğu, güney amerika gibi yerlere gelmiş, dünyaya inmiş olabilirler ve muhtemelen bugün kutsal kitap ve din adı alan efsaneleriniz böyle doğmuş olabilir. Gerçek tarihin yozlaşması. Yani onlar gerçek varlıklar ,kibirleri felan da ,egoları felan da herşeyleri felan da var.

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alıntı ile Cevapla