noob1´isimli üyeden Alıntı
:
biz insanız,
biz Türk'uz,
biz muslumanız..
o adamı oyle bir doverdim ki ölsemde kurtulayım der..
İnsan değil bu Çinliler, çoğu böyle.
|
Burası ateistlerin geneli oluşturduğu bir ortam. Burada bu tip milliyetçi şoven söylemler geçmez. Daha genel, insani değerleri referans alsaydın ciddiye alınabilirdin, belki.
ABD destekli bir grup Türkiye ve çin arasında yakınlaşma istemediği için belirli periyotlarla Uygurlar üzerinden duygu sömürüsü kasıyor. Şu anda bu duruma şahit oluyoruz.
Fakat ben tam tersini düşünüyorum. Batıda, ve genel olarak Asya'nın belli yerlerinde barbar Türkler anlayışı vardır. Bu anlayışın kökeni, Uygurlara uzanır. Çinlilerle barışık, onlarla içiçe yaşayan uygurlar kendilerini "UYGAR", geri kalan Turkleri barbar olarak görürler. Türklerin geri kalanı onların aksine yerleşik yaşama geçmediği için. Ve bu Türkler çinlilerle ittifak yapmıştır. Tabi, daracık Çinli kızlarla evlenmek eğlenceli öyle değil mi? Eee gün olaaa, devran döneee.
Şimdi ben Çin'in tek çin politikasını destekliyorum. Ulus devletlerin öne çıkması ilkesi gereği olarak Uygurların Çinlileşmesi, bunu kabul etmeyenlerin geldikleri yere, Moğolistan'a zorunlu göç ettirilmesi gayet adil görünüyor. Haa sen hem Çin'de teknolojinin son imkanlarıyla beraber yaşayayım, Moğolistan gibi ilkel bir yerde ne işim var diyorsun, öyle bir dünya yok. Vardı, siz yok ettiniz. Aramayın şimdi.
Haydii yallaah! Yaşasın hür, bağımsız ve tek Çin!
Not: Her türlü fon kabul edilir. 😁