Tekil Mesaj gösterimi
  #2629  
Alt 21-07-2026, 22:04
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 28 Dec 2010
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 8.545
Standart

ARCH ENEMY - Nemesis (OFFICIAL VIDEO)


Nemesis

We walk this Earth
With fire in our hands
Eye for an eye
We are Nemesis

We are with you
Countless vicious souls
Fight! Fighting for freedom
United we stand, we stand

We are legion
Voice of anarchy
This is revolution
Creating new disorder

We are enemy
Opponent of the system
Crushing hypocrisy
Slaying the philistine, yeah

One for all - All for one
We are strong - We are one
Nemesis

A malicious fever burns
In our hearts, In our veins
Your blood, My blood
All blood runs the same, the same

--/--

Bu dünyada yürüyoruz
Ellerimizde ateşlerle
Göze göz, dişe diş
Biz intikamız

Biz sizinleyiz
Sayısız hırçın ruh
Savaşın! Özgürlük için savaşın
Birlikte direniyoruz, ayaktayız

Biz bir orduyuz
Anarşinin sesiyiz
Bu bir devrimdir
Yeni bir düzensizlik yaratan

Biz düşmanız
Sistemin muhalifiyiz
İkiyüzlülüğü ezerek
Kültürsüz kalabalıkları yok ediyoruz, evet

Birimiz hepimiz - Hepimiz birimiz için
Biz güçlüyüz - Biz biriz
Nemesis (İntikam)

Amansız bir ateş yanıyor
Yüreklerimizde, damarlarımızda
Senin kanın, benim kanım
Bütün kanlar aynı akar, aynı

--/--

Nemesis'in Mitolojik Hikayesi

Yunan mitolojisinde Nemesis, sadece bir öfke figürü değil; ilahi adaletin, dengenin ve intikamın tanrıçasıdır. Gece tanrıçası Nyx'in kızı olarak bilinir. Mitolojideki temel görevi ve hikayesi şu unsurlara dayanır:

Kibir Cezalandırıcısı (Hubris): Nemesis'in asıl hedefi, ölümlülerin veya tanrıların "hubris" yani aşırı kibir ve haddini aşma durumudur. Bir insan çok fazla şansa, zenginliğe ya da güzelliğe sahip olup bununla böbürlenmeye başladığında, Nemesis araya girerek dünyadaki dengeyi korumak adına o kişiyi cezalandırır ve onu sefalete sürükler.

Narkissos Hikayesi: En ünlü mitolojik eylemlerinden biri Narkissos (Narcissus) ile ilgilidir. Kendisine aşık olan perileri reddeden ve aşırı kibirli olan Narkissos'u cezalandırmak için onu bir su birikintisine yönlendirir. Narkissos, sudaki kendi yansımasına aşık olur ve orada eriyip giderek bir nergis çiçeğine dönüşür.

Kaçınılmaz Adalet: Diğer bir adı "Adrasteia" yani *"kaçınılmaz olan"*dır. Bu unvan, onun verdiği cezalardan hiçbir suçlunun kaçamayacağını simgeler. Genellikle bir elinde terazi (denge için), diğer elinde bir kırbaç veya kılıçla (ceza için) tasvir edilir.

Arch Enemy grubu da şarkıda bu ismi rastgele seçmemiş; şarkı sözlerindeki sisteme karşı duruş, adaletsizliğe başkaldırı ve ezilenlerin ortak intikamı temaları, mitolojik Nemesis'in adaleti sağlama gücüyle doğrudan örtüşmektedir.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alıntı ile Cevapla