Re: Ankara'da Patlama!
Öncelikle bu hain saldırada hayatlarını kaybeden insanlarımız için Allah'tan rahmet,yakınları için de sabır diliyorum...
Ben, bu hain saldırının bizzat pkk tarafından yapıldığı veya yaptırıldığı kanaatindeyim.Pkknın saldırıyı üslenmemesi ve kınaması sadece kamuoyunun gözünü boyamaktan başka birşey değildir.Malum her resmi açıklama mevcut kanaati temsil etmez.Adam antidemokrattır ama konjuktür gereği demokrasi çağrısında bulunabilir...Tıpkı bunun gibi pkk da halka başka mesaj vermiştir ama esas düşünce ve planını sivil ve askeri makamlara ulaştırmıştır.Genelkurmay başkanının büyük şehirlerde bu tür eylemleri bekliyoruz şeklindeki sözleri de bu tehdidin yansımasıdır.Peki bu bölücü örgüt ne demek istiyor veya ne yapmaya çalışıyor?Bana göre bu bölücü örgüt demek istiyor ki:"Bakın,siz (TSK) heran benim topraklarıma saldıracağınızı ve beni yokedeceğinizi söylüyorsunuz.Bunun içinde sınıra büyük askeri yığınaklar ve operasyon hazırlıkları yapıyorsunuz.Eğer siz bize karşı askeri bir operasyona başlarsanız bizde savaşı sizin şehirlerinize taşırız.Bütün şehirlerinizi kana bularız.Halkınızın güvenliğini ve huzurunu tehdit ederiz.İlk eylemimizi de Türkiye'nin kalbinde gerçekleştiriyoruz.Buna göre ayağınızı denk alın."...Açıkçası ben,böyle bir eylemden böyle bir sonuç çıkardım.Saldırının hemen ardından Adana ve İstanbul'da canlı bomba eylemcilerinin de yakalanmış olması bu kanaatimi güçlendirdi açıkçası.
|