Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-05-2007, 15:09
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Vitrin Vitrin diye bakalım sonu ne olacak Dostlar paylaş

"Bak artacakmis, bakan soz vermis sevgili spartacus."

Haklısın Sevgili Respendial, her şeyin kullanım değerinin olduğu bir ülkede "demokrasi" açlığı kullanmaz mı? Haklısın o brütde çalışandan kesileni ise yutmuş bu bakan! Uyanık ya!

500 Kağat ev kirası veriyorum var mı itirazı olan?
Çocuğumu okutmak için ayrıca birde Ev bedeli ödemek zorundayım varmı itirazı olan? Ödeyemezsem o "Çağdaş" eğitimden mahrum kalacak toplumun çoğunluğu gibi....
Sağlık için keza öyle.
Yakacak için desen yine öyle..
Giyecek içinse öyle
Peki soruyorum

Bu vergiler bana yol, su elektrik, barınak, sağlık, eğitim olacaktı hani? Öyleyse ben neyin faturalarını ödüyorum? Bir Avrupalıdan çok daha zenginmiyim ki, Onun 1 yılda ödediği fatura toplamını ben 1 ayda ödüyorum? He? Var mı itirazı olan?

Her ay örnek dolaysız 600 YTL vergi ödüyorum ve buna rağmen hiç bir insani hakkım yok, var mı itirazı olan?

Ama buyrun çarpın hesap makinası ile;
Ortalama 10.000.000 insan çarpı, kişi başına 200 YTL Aylık vergi alındığında sonuca bakın!
2.000.000.000 YTL, ve bu aylıktır... Daha koyun Beyaz eşyayı, otomobili vs ve düşünün, sadece düşünün! Bu su nereye akıyor?

Peki basit bir Tarikat şeyhi, bilemediniz Bezirgan Felaket Tellalı, 1.000.000 kişiden 10 YTL alsa ne olur, şöyle uhreviyatın sığ sularına küçük bir copy-paste kitabı çıkartıp birde soyunu hazretliğe, birazda yaratanın dostu ayağına soyladımı değil mi ?
10.000.000 YTL olur....
Peki şimdi sonuç ?
Parti olur, Banka olur...... Ve bu denizin bitmemesi için kaval egemen olur! Kah adı hak yoludur, Kah Şeriattır, Kah Millettir kah sağdır, kah soldur, kah sünnidir kah alevidir? Bu bir değirmendir ve değirmenlerde Made in Din, Millet, Mezhep, Irk vs yazar... İnsan öğütür bu değirmen zaten bunun için vardır..

Ayrıca Eğitim, Sağlık, Barınak bunların bir toplum için hatta yemişim toplumu insan için ne kadar doğal şeyler olduğu görülmüyor mu? E var mı itirazı olan ?

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu