Nasıh-Mensuh
ALÜMÜNYUM EFENDİ
''Kuranın içinde bir tane bile çelişki olmadığını biliyorum. Kuran hiçbir yerde A dediğine başka yerde B demiyor. NESH ise A dediğine B demek değildir. Bunu anlamak o kadar mı zor be''
Bu görüşün benim nazarımda beş paralık değeri yoktur. Eğer düşünceni Ulemaya; Fıkıha dayandıramıyorsan burada 'Görüş Sahibini' oynama ehliyetin yok.
Ben İslam hakkında tüm bildiklerimin kaynaklarını HER ZAMAN veriyorum.
Kaynak göstermeden görüş sahibi rolünü oynayacak adam değilsin. Sonunda söylettin bana.. Haftalardır sana aynı şeyi anlatıyorum. El-Ezher'de Hoca mısın?Hangi hocadan icazet aldın, hangi mollada okudun.?Fusha sahih'e mi hakimsin?Senin görüşünden banane. İslamın sözcüsü ve yılmaz savunucusu mu addedin kendini? Bir kaç islamı siteyi gezerek, bir kaç hadis kitabı karıştırarak mı İslam Mücahiti olunuyor? Her lafa; bilir bilmez her konuya atlamak zorunda mısın? İslamı savunmak sana mı kaldı? Yaşar Nuri'yi bende sevmem, ama adama bu sitenin Forumunda resmen HAKARET ettin.
Benim Yaşar Nuri'ye,Hatemi'ye,Bulaç'a,Dilipak'a,Ali Rıza Demircan vb sempatim sıfır. Ama adamlar doğru bildikleri bir yolda ilerleyip emek vermişler. Saygı duymamak mümkün mü? Akademik kariyer yapıp ortaya
bir çok eser koymuşlar.Senin yayınlanmış kaç eserin var?Herkese Dil uzatacak selahiyeti nerden alıyorsun?
20-22 yılda nazil olduğu Muhammed tarafından öne sürülen ayetlerin hangilerinin Mekki-hangilerinin Medini olduğu 12 ASIRDIR tartışılırken; sen neye dayanarak Görüş sahibi rolünü oynuyorsun? Bu işi İbni hacer El Askalaniden, Suyuti'den;Ali El Kariden,Gazali'den vb daha iyi mi biliyorsun
Yaşar Nuri'ye Bu kamuya açık site forumunda ettiğin hakareti forward'lıy-
cam. Eminim sana söyleyeceği iki çift lafı vardır.
Buhariye'de utanmadan bühtan edip sonra adamın manevi şahsiyetinden
özür dilediğinde seni adam sanmış bende sana teşekkür etmiştim. O teşek
kürü şimdi geriye alıyorum. Ustaca takiyye yaptığını nerden bileyim. Sitede diğer arkadaşlara yazdığın hakaret dolu yorumları okuyunca bende
şafak atmıştı ama, insanlara her zaman bir extra şans vermek lazımdır diye düşünmüştüm. En son bana 'Hoşt' diye seslendiğini görünce senin İslamın 'İHLAS' ından, 'HOŞGÖRÜSÜ'nden bihaber biri olduğunu anladım.
|