Sevgili Sirio, yazdığın *bilgiler için teşekkürler. Yazı çok uzun olduğu *için hepsini okuyamadım ancak böyle bir destanın varlığını daha önce aldığım "Fenomen" adlı dergide okumuş ve dumura uğramıştım. Bunun dışında gılgameş, Mayaların popol-Vuh kitabında da * ilginç olaylar anlatılmaktadır.
Bir de meşhur iskenderiye kütüphanesi var ki, "ateizm ve din" adlı siteden (ç)alıntıladığım bir kısmı aşağıya aktarıyorum.
İskenderiye kütüphanesinin, M.Ö 47 yılında Sezar'ın İskenderiye'yi işgali sırasında, limanda çıkan bir yangın nedeniyle büyük bir bölümü yok olmuştur. Kasıtlı mı yoksa kazaen mi olduğu hakkında bir bilgi bulunmamaktadır. Sonrasında kütüphane yaklaşık 700 yıl sürecek, yeniden toparlanma dönemi yaşamıştır. Fakat asıl ve nihai felaket M.S 639 yılında gelecektir; Arap-İslam işgalcileri. 639 yılında, Arap-İslam Halifesi Ömer'in emri ile, bu muhteşem kütüphane geriye tek bir kitap kalmaksızın tamamen imha edilmiştir...
İslam Halifesi Ömer'in verdiği imha emri ilginçtir;
"Kütüphanedeki kitapları inceleyin, Kuran'a aykırı bir şey varsa tamamını yok edin. Kuran'a aykırı bir şey yoksa yine yok edin; nasıl olsa hepsi Kuran'da yazıyor."
Aslında dünya, bildiğimiz gibi değildi...