Tekil Mesaj gösterimi
  #3  
Alt 15-11-2007, 18:16
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 30 Jun 2007
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 639
Standart Re: Dinlere göre ''İnsanlar'' ne zamandan beri var?

Üniversite yıllarımda, şimdi yazarını hatırlamıyorum ama; Türlerin Kökeni adlı bir eser okumuştum. (Darwin değil);

Orada; homo sapiens grubu sayılan bizlerin fosil kayıtlarından yola çıkarak; 1 - 2 milyon yıl olduğunu yazmıştı. Hatırladığım kadarıyla, Güney Afrika insanlığın kökeni gibi görünse de, Orta Asya'da da bulunan fosillerden, sadece Güney Afrika değil, İnsanlığın kökeninin Orta Asya olduğu fikrinin de olduğu yazmaktaydı.

Dini kitaplar hangi kanıt üzerinde hesaplamalasını yapıyor ki ? Bu fiyaskoyu yapmasın. Peygamber beyfendilerin, ne kadar bilimsel kökenleri var ki, bunda da hata yapmasınlar. İnsanın elinde bir kanıt olur, bari o kanıt üzerinden bir tahmini yorum yazar.

Ben her zaman Volteire'in şu lafına katılırım. "Basit bir fizik kitabı bile, dini ve mitolojik eserlerden daha değerlidir ve daha yararlıdır."
Alıntı ile Cevapla