Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2005, 17:06
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Konu bir ara Ateistforumda geçmişti.
Başlık için buraya tıkla.
Oradaki yazılarımı buraya kopyalıyorum.

Sevgiler

==================================================
Dec 17 2004, 12:31 AM
İleti #164
Sevgili İzafi.
(Senin sıralamana göre 12 numara ile ilgili. Hani şu 6 gün meselesi)

Oradaki alıntı/yorum Harun Yahya’dan. Tıkla.
Bu, benim için, işin içinde bir şarlatanlık ve/veya sahtekarlık aolduğunu bilmeme yetiyor.
Tecrübeden dolayı diyeyim. mad.gif

1.
zamanın akış katsayısı
diye bir şey yok. (bak google)

2.
Çünkü zamanın göreceliği dikkate alındığında, "gün" sadece bugünkü koşullarıyla, Dünya üzerinde algılanan 24 saatlik bir zaman dilimini ifade etmektedir. Ancak evrenin bir başka yerinde, bir başka zamanda ve koşulda, "gün" çok daha uzun sürelik bir zaman dilimidir.
Buradaki “gün” teriminin ne zamanla ne de görecelilikle ilgisi var. “Gün” sadece ve sadece Dünyamızın kendi etrafında bir sefer dönmesi için geçen süredir. Marsın, Venüsün veya başka herhangi bir gök cisminin herhangi bir özelliği ile ilgisi yoktur.

3.
Zamanın akış hızı
terimini sadece Harun Yahyada bulabilirsin. (bak google)
Belki heyecanlı bir film seyrederken “zaman hızlı akabilir... Ama; fizik dahil başka hiç bir bilim dalında böyle bir terim yoktur/kullanılmaz ve anlamsızdır.

4. “Hız”dan bahsedilirken, işin içine tanımdan dolayı “zaman”da girer.
Mesela: arabanın hızı = yol/zaman.
Eğer bir araba 2 saat içinde 120 km yol aldıysa, arabanın hızı = (120 km)/(2 saat) = 60 km/saat. 150 kilometreyi 3 saatte katettiyse, arabanın ortalama hızı (150 km)/3 saat) = 50 km/saat ile hareket etmiştir.
Aynı şeyi „Zamanın akış hızı”na uygulamaya kalkarsak
„Zamanın akış hızı” = zaman/zaman = 1 (birimsiz). Ve her zaman “1” dir.
5 saat içinde 5 saat geçti. gibi birşey ortaya çıkar.

5. Kapalı bir sistemin saatının tik-taklarının süresinin değişip değişmediğini “algılamak” prensip olarak mümkün değildir. Bu sistem ister yavaş hareket etsin isterse hızlı ve isterse bir karadeliğe doğru hareket halinde olsun. Yani
Evrenin ilk dönemlerinde, zaman bugün alışık olduğumuz akış hızından çok çok daha hızlı akmıştır.
iddiası, ya saçmalayan yada tek amacı sahtekarlık olan birisinin (ki adı Harun Yahyadır) ifadesidir.

6.
evrenin genişlemesi
ni anlayabiliyorum ama
evrenin hacminin gerilmesi
ne ola ki?... Hacım nasıl gerilir?!?! ohmy.gif “Hacım” bir yay mıdır veya bir “sinir”midir ki gerilebilsin????

7. Aynı şey
uzayın geriliyor olması
hakkında da söylenebilinir/sorulabilinir.

8. Bir aklı evvelin
... evrenin sınırlarını milyarlarca ışık yılı uzağa taşıdı.
diyebilmesi için, önce, “evren henüz bir nokta halindeyken; aha işte şu noktadaydı” diye bir nokta göstermesi lazım. Aksi takdirde yine saçmalamış olur. HY dan da zaten başka bir şey de beklenmez.

9.
evren saati
ise olsa olsa Harun Yahyanın icadı olan bir zaman ölçme aleti olsa gerek (bak google). Hani gizliden Nobel Ödülü aldığı alet...

10. İkinci bir Nobel Ödülünü HYya
evrensel saat
inden dolayı vermek istemişlerdi ama o, kendi icadı
evrensel saat
ile yine kendi buluşu olan
evrensel zamanın akış katsayısı
nı ölçmekle meşgul olduğundan, ödül henüz eline geşmedi. (bak google)

Şaka bir yana. “evrensel saat” diye bir terim var ve kullanılıyor. Bu Greenwich’in saati (GMT = Greenwich Mean Time) olup dünyadaki zaman dilimlerini ayarlamak/karşılaştırmak içindir. Mesela Türkiye GMT+2 zaman dilimindedir (Greenwich’in saati artı 2 saat).

11.
Dolayısıyla biz Dünya'da milyon kere milyon dakikayı yaşadığımız esnada, evrensel saat için yalnızca bir dakika geçmiş olur.
“milyon kere milyon”(!) ve hemde tamsayı olarak verilen bu sayı sadece HY nın fantezisi. Başka hiç bir yerde bulmak mümkün deyil. Ayrıca bu sayı 10^12 (on üzeri on iki) şeklinde yazılır, 1012 (bin on iki) şeklinde deyil. HY bu hatayı sık sık yaptığına göre, bilgisi dört işlemden öteye gitmiyordur.
Aynı Cümle izafiyet teorisinin ırzına geçiyor: “eş zamanlılığın” izafiyet teorisindeki anlamsızlığı prensibinin mesela...

12. HY den Nobel Ödüllü bir yalan daha:
Bunun sebebi zamanın akış katsayısının evrenin genişlemesiyle ters orantılı olarak azalmasıdır.
Einstein’ın alan denklemlerinin çözümlerinden en basiti olan Newton Metrik’ine bile baksam, “oran” görmek mümkün deyil; ne doğru oran nede ters oran: kareler, karekökler... Hem payda hemde paydada...
Diğer metrikler ise (Minkowski, Schwarzschild) matris ve tensor hesapları... Bir “oran”dan bahsetmek saçmalamaktan başka bir şey deyil.

13. Yalanı pekiştirmek için söylenen birinci tasdik yalanı:
Big Bang'den itibaren evrenin büyüklüğü her ikiye katlandığında, zamanın akış katsayısı yarıya düşmüştür.
14. Birinci tasdik yalanını pekiştirmek için söylenen ikinci tasdik yalanı:
Bu genişleme oranı, Fiziksel Kozmolojinin Temelleri adlı ders kitaplarında anlatılan, dünyanın her yerinde yaygın olarak bilinen bilimsel bir gerçektir.
15. Ve süre yalanları (milyar yıl birimiyle): 8; 4; 2; 1; 0,5; 0,25 ...
Ve toplam olarak 15,75 milyar yıl hesaplıyor HY. Yukarda yine kendisinin hesapladığı diğer sayı ile (evrenin yaşı = 16,427 milyar yıl) çelişkisini belirtmiyor tabi.
HY’nın teorisi doğru olsaydı, yani;
zamanın akış katsayısının evrenin genişlemesiyle ters orantılı olarak azal
saydı, bu geometrik dizi 8; 4; 2; 1; 0,5; 0,25; 0,125; 0,0625; 0,03125 vs. diye devam ederdi. Ama bu sayıların toplamı hiç, ama hiç bir zaman 16 yı geçemiyecekti. Yani evrenimizin yaşı hiç bir zaman 16 milyar yılı geçemez, her zaman 16 milyar yıldan daha az olurdu (!). HY’dan bir garip yalan daha vesselam!

İzafi.
Aralarında bilgi alışverişi mümkün olan iki sistemin saatlarını birbiriyle karşılaştırarak hangisinin “geri kalıp” hangisinin “ileri gittiğini” tespit etmek mümkün. Fakat bu HY nın anlatmak istediği (aldatmak istediği gibi desem daha doğru olur) gibi değil.
Bunu ve genel olarak görecelilik kuramını anlatan, teknik ayrıntılara girmeden, formüllerle uğraştırmadan, herkesin anlayabileceği bir dille yazılı, yeteri kadar kitap var. Herhangi bir kütüphaneden ödünç alıp bilgi sahibi olur, ayetinin yorumunu kendin yapabilirsin. Senin yorumunun HY nınkinden daha sağlıklı olacağına eminim. Senin yalan söyleme zorunluluğun olmadığını bildiğim için.
Ayetin neyle çelişip neyle çelişmediği beni ilgilendirmiyor. Benim öyle bir sorunum yok. Bu senin veya müslümanların sorunu.

Sevgiler

Dec 17 2004, 03:35 AM
İleti #171

İyi niyetini tahmin ettiğimden yazdım bende zaten sevgili izafi.
HY nın bir şahıs veya bir şirket olması önemli değil. İsterse bir sembol olsun. Benim için önemli olan onun bir sahtekar olması.
Gönlümün elvermediğiyse, çevremde de bu sahtekarlara inanan kişilerin olması. Sadece yazılarında inançlarını öven, haklı çıkarmaya çalışan ve biraz bilimsel görünen yazılardan dolayı körü körüne...
Fakat yalanlarla olacak işler deyil bunlar.
Umarım en azından bu konuda mutabıkız.

Ayrıca konu ile ilgili güzel diagramlar görmüştüm bir ara. Maalesef bugün bulamadım. Sadece Sevgilerburada sayfanın sonunda evrenin oluşum süreçleriyle ilgili şu an bilinen/tahmin edilen ve zaman, sıcaklık ve enerjiye bağlı olarak verilmiş bir sütun-diagram bulabildim. Almanca. Ama resimden ne demek istendiği anlaşılıyor.

Hafta sonuna, zamanım olursa, Güneşin yönü için (senin sayı sisteminde 14 numara) yapılan yorumlara değinirim. Bu konu öncedende gelmişti foruma. O zamanlar atlamıştım.

Sevgiler

Dec 17 2004, 09:48 PM
İleti #176

Kendimden alıntı:
HY’nın teorisi doğru olsaydı, yani;

zamanın akış katsayısının evrenin genişlemesiyle ters orantılı olarak azal
saydı, bu geometrik dizi 8; 4; 2; 1; 0,5; 0,25; 0,125; 0,0625; 0,03125 vs. diye devam ederdi. Ama bu sayıların toplamı hiç, ama hiç bir zaman 16 yı geçemiyecekti. Yani evrenimizin yaşı hiç bir zaman 16 milyar yılı geçemez, her zaman 16 milyar yıldan daha az olurdu (!).
Burada HY Kıyamet Günün tarihine işaret etmiş olmasın sakın! smile99
Öyle ya!
Evrenin genişliğinin ikiye katlanması (ne demekse: Çap? Hacım? Yüzey?) için geçen süre her defasında yarıya iniyor. Yani Evren zamanla daha hızlı genişliyor. Öyle bir zaman gelecekki, Evren, mesela sadece bir saniyede, veya sadece bir mikro saniyede vs. ikiye katlanacak. Ve yaş limiti 16 milyar yıla eriştiğinde sonsuz genişlikte, dolayısıyla sıfır yoğunlukta olacak.
smile97

Sevgiler