Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-10-2005, 11:30
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart merhamet,adalet ve imtihan üzerine

eğer bir imtihana çekilme durumu söz konusuysa acaba bu imtihan ne kadar merhametli ve adaletli düşünmek lazım.

1) bu imtihana girip girmeme hakkımızın olmaması adalet midir?

2) dünyaya gelirken karakter seçimi ve anne-baba seçimi yapmamıza imkan verilmemesi adalet midir?(ki bu sayede bir sürü sokak çocuğu yetişiyor)

3) fiziken ve zihnen sakat doğan çocuklarda mı imtihan?sözde tanrının keyfi imtihanı yüzünden bir ömür boyu diğer insanlara göre kat kat zor bir hayat geçiriyorlar.merhamet ve adalet bu mudur?

4)anne ve babaların cahilliği yüzünden şiddet görüp o aklıyla kendini sokaklara atan ve varsa eğer tanrının hiç yardımını görmeyen sokak çocukları da mı imtihan?çocuklara bile imtihan buyrun abiler......

5)dünyanın kimbilir neresinde islamdan haberi bile olmayarak doğan ve islamla alakasız şekilde yaşayan,islamı duysa bile onun kültürüne tamamen yabancı olarak yetişmiş ve varsa eğer allahın tehdidi ile karşı karşıya olanlar var.adalet ve merhamet bunun neresinde ?

6)bu imtihanın bitiş süresi belli değil.varsa da yoksa da eğer tanrı keyfi şekilde toplayın kağıtları deyiveriyor.adalet bu mu?

7) imtihan sonucunu kimse bilmiyor.tamamen tanrının kanaat notuna bağlı.imtihanın sonunda ödül olarak göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar(kadınlar için iri pazulu erkekler tanımını hiç duymadım ama neyse erkeklere tolerans var), ceza olarak acayip derecede ve sonsuza kadar sürecek çok çeşitli işkence tarzlarının uygulandığı cehennem var.işte tanrının adalet ve merhameti.

adalet mülkün temelidir deyip yazımı bitiriyorum. gameover.
Alt 23-10-2005, 11:43
Üye Değil

az önce haberlerde izledim, bir çocuk karın ağrısı yüzünden fenalaşmış, bir çok doktora gitmişler kimse sebebini bulamamış, çocuk ağırlaşıp ölmüş 20 gün içinde, babası(imam) otopsi yaparlar korkusuyla dava açamıyomuş kimseye(çocuğu mezardan çıkarmak günah diye).
Alt 23-10-2005, 12:16
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ah be usrenin ne kadar cahilsin! Bak! allahın işine karışma seni öcü çarpar. allah hesap gününün sahibidir. O rahmandır, rahimdir. Bir bilsen azabı ne büyüktür. Dinlediğim şarkıdaki ritimlere and olsun seni yamultur.
Usrenin. Doğuştan zeka geriliği olanlar neden öyle oldu? Birincisi allah olmadığı için, genetik yada tabi bir olay. İkincisi allah varsa, allah vicdansız, adaletsiz ve acımasız bir varlık. O çocuklar dünyada çile çekiyor ama cennette en kral yerler onların.
İmtahan sorusuna gelince. Süresi belli değil diyorsun. Bize sınava katılıp katılmama hakkı verilmedi diyorsun. Bak şimdi kızıyorum ama. Sen allahu teala sultan efendimiz hazretlerine kafa mı tutuyorsun be?
Sorduğun sorulara ben "doğal, maddi ve toplumsal olayların bir sonucudur" diye cevap veririm. Zaten sorularına o yüksek bilgi, irfan ve kuran ilmi sahibi arkadaşlar gerekli ve saçma cevapları vereceklerdir.

Tek Gerçek Maddedir
Alt 24-10-2005, 09:39
afacanx
Üye Değil

Daha önce de yazmıştım, şimdi de yazıyorum... İşte bu yüzden öbür dünyaya inanıyoruz. Yoksa o çocuğa yazık değil mi?
İyi olmak için iyilik yapmak gerekir. Dünya daha yaşanılabilir bir yer olsun diye. İnsanların zülmundan Allah'ı sorumlu tutmak ne kadar yanlış olsa da, Allah'a kızan insanlara da kızamıyorum... Biz niye Allah'a inanıyor, ona boyun eyiyorsak, siz de bu yüzden isyanlardasınız işte. Ama siz ne yaptınız? İşte önemli olan o...

Ama sevgi, hayat veren bir bahar yağmuru gibidir. Sevince Cennet ve Cehennem hikaye olur. İşte Allah'ın diyeceği söz şu olabilir: "O çocuğa acıyosunuz, ama benim Peygamberlerim de onlardan dı... Yetimdi, siz de sevseydiniz, organize olsaydınız, düşmüşlere yardım etseydiniz... Benim adaletsiz olduğumu düşünüp bana isyan edeceğinize, iyi insanlar olsaydınız..."

İster gavur ol, ister dindar... Sımsıcak yüreğin olsun...
Ama inanmayan insanların sonsuzluğa inanmadıkları için sonsuza kadar sevebileceklerine inanamıyorum. Ben Allah'a ulşatırmak isterken sevgimi... Siz, gerçekten merak ediyorum? Ölen bir yakınınız için hiç mi dua etmediniz? Bence böyle yaşanmaz... Ne de olsa aşşağılık bir şey yaşamak... Yanılıyor muyum? Size Tolstoy'un HZ. MUHAMMED isimli kitabını tavsiye ediyorum. Oradaki itirafları okuyun.
Alt 24-10-2005, 19:16
Üye

herşeyi bilen allah öteki dünyada mutlu yaşamamız için burda esir kampları kurmuş.merhamete bak be.kendine her yönüyle tanıdığı basit oyuncaklar yapıp onlar hakkında herşeyi bilip yine de imtihan yapıyor.tam anlamıyla merhamet.
Alt 25-10-2005, 21:51
Bulent
Üye Değil

gameover,
Dünya "esir kampı" değildir. O dediğini insanlar tarafından yapılır. Dünyanın eziyet verici bir yer olduğunu söylemeye çalışıyorsan, güzel ya da kötü bir yer olması senin bakış açınla ilgili bir konu. Bu olumsuz bakış açısı dinle ilgili olsaydı, dini değerlerin zayıf olduğu ülkelerin insanları daha mutlu olurdu. İntiharlar ve sosyal problemler dini değerlerin zayıfladığı ülkelerde daha fazla karşılaşılan sorunlar değil mi?

İnsanlar basit oyuncaklar demişsin. Bu da senin bakış açın. İnsan gibi karmaşık ve mükemmel bir mekanizmaya sahip varlığı basit görüyorsan, bu konuda biraz daha okuyup araştırmanı öneririm.

Evet. Allah insanları (basit oyuncakları!) yarattı ve onlardan kendisine iman etmelerini, birbirlerine iyilik yapmaların, birbirlerini sevmelerini, yardımlaşmalarını ve diğer pek çok şeyi istededi. Eğer bu benzetme seni rahatlatacak ise, bir oyuncağın mutlaka bir yapanı (üreteni) olduğu gibi, bizim de bir yaratıcımız var. Senin mantığına uymuyor diye bu büyük gerçeği görmeyelim mi?
Alt 25-10-2005, 22:22
Üye

dünyayı esir kampına çeviren insanları yaratan ve onların zulümlerine engel olmayan kim ?

insanların basit oyuncaklar olması deyimi eğer varsa tanrının büyüklüğünü kastederek kullanılmıştır.kurana göre tanrı çok büyük ve yücedir.insan onun yanında bir hiçtir.yine diyorum kurana göre.

ben uzun zamandan beri korkutularak koyunlaştırıldığımız inancı terkettim.allah varsa bile ve bize bir beyin vermişse korkularımızın üzerine gidip araştırmalıyız.neye ne için inandığımızı bilmeliyiz.koyun gibi sorup soruşturmadan inanmamalı insan.

sonuç olarak dünyadaki tüm kötülüklerin kaynağı tanrı değil mi?madem herşeyi o yarattı diyorsunuz.bu savaşları,açlıkları,sokak çocuklarını da yaratan odur.

olaylara güzel yönünden bak demeyin çünkü artık olaylara realite yönünden bakıyorum.gerçeklerden kaçıp saklanan bir polyanna gözüyle değil?
Alt 26-10-2005, 02:00
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1- Müslümanlar allahı, allah sayesinde mi tanıdı? Hayır
2- Müslümanlar allahı nasıl tanıdı? Kurandan
3- Kuranı insanlara kim tanıttı? Muhammed
4- Muhammed ne dedi? "Bana allah bildiriyor"
5- Muhammedin doğru söylediği ne malum? O peygamberdir. Yalan söylemez.
6- Onun peygamber olduğunu kim söyledi? Kendisi
7- allah, islam, kuran la ilgili allah insanlara ne söyledi? Hiç bir şey?
8- Bu konuda her şeyi kim söyledi? Muhammed
Ey dini bütünler!!!! Titreyin ve kendinize gelin!

Tek Gerçek Maddedir
Alt 31-10-2005, 11:21
meralim meralim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

gameover galiba sen sokak çocuğusun
Alt 31-10-2005, 12:28
burkay
Üye Değil

MATERYALIST ...1- Müslümanlar allahı, allah sayesinde mi tanıdı? Hayır
2- Müslümanlar allahı nasıl tanıdı? Kurandan
3- Kuranı insanlara kim tanıttı? Muhammed
4- Muhammed ne dedi? "Bana allah bildiriyor"
5- Muhammedin doğru söylediği ne malum? O peygamberdir. Yalan söylemez.
6- Onun peygamber olduğunu kim söyledi? Kendisi
7- allah, islam, kuran la ilgili allah insanlara ne söyledi? Hiç bir şey?
8- Bu konuda her şeyi kim söyledi? Muhammed
Ey dini bütünler!!!! Titreyin ve kendinize gelin! [align=center]MÜSLÜMANLAR MÜSLÜMANLIGI KURANDAN ÖGRENMEDILER SEVGILI KARDESIM ... MÜSLÜMANLIK ADEM ALEYHISSELAMDAN BASLAYAN BIR INANIS ...

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil