bozok6666´isimli üyeden Alıntı
Siz ya önceden müslüman değildiniz yada hiç islamla alakanız yoktu ben kıbrısta askerlik yaptın ezan sesi diye birşey yoktu bu herkesi rahatsız ediyordu sanki hiristiyanların arasında yaşıyorduk veya avrupadaki akrabalarım türkiyeye geldiğinde susar severek ezanı dinler .Telefondan okunması bunun yerini tutmaz anlamanızı beklemiyorum zaten ezan farzda değil ama artık vazgeçilmez olmuş müslümanların vazgeçmesini beklemeyin zamanında türkce okutanlar hiç hoş anılmıyor.
Bir sınıfta olduğunuzu düşünün öğretmenin sesi çok çıkıyor rahatsız oluyorum değiştirin diyemessiniz sınıftakileride değiştiremessin mecbur sınıfın kurallarına uyarsınız yada başka sınıfa gidersiniz Almanyada bile ezan okunuyor rahatsız olmuyorlar size ne oluyor şeytanmı dürtüyo : )
|
Bozok bey, aceleye hiç gerek yok, zamanlar sizi ve sizin gibi düşünenleri yavaş yavaş, rahatsız edecek kadar yavaş dahi olsa adam ediyor, merak etmeyin. Muhtemelen size yetişemeyecek, o belli. Bu coğrafyanın son 2-3 asırlık gelişimi (bile) bunu zaten söylüyor.
Almanya'ya gelince, Almanya (veya herhangi bir ülke) neden referans olsun ? Mühendislikte evet, ama onun haricinde hangi konuda bu ülke var ki kendisini referans alalım ?
Almanya'yı gözünüzde pek büyütmeyiniz derim. Bakın o (özellikle biz sersem Türklerin ağzından salyası akarcasına hayran olduğumuz) mühendisliği bile yara aldı. Almanya dalavereye karar verdi mi onu bile "kaliteli" bir şekilde yapabileceğini gösterdi.
VW Ar-Ge'si yetmeyince tüm dünyaya 11 milyon dizeli
Alman mucizesi diye kakalamış. Porsche'un ve Audi'nin ofislerini yine polisin bastığını medyayı tararsanız göreceksiniz. Yani o "efsanevi" mühendisliği de yara (yara mı aldı bitti mi bilemem) almış durumda.
Demek Alman mucizesini yiyenler, bay Muhammed'in mucizelerine de kanabiliyor aynı zamanda. Demek ki ister Alman mucizesi ister İslam mucizesi aklı açık, sorgular bir şekilde yaklaşmak gerekiyor.
Bendeniz araştırmalarımı ağırlıklı olarak Alman malı cihazlarla yapmaktaydım. Neredeyse hepsi düğmesine bastıktan sonra ölmeye başlayınca "kaliteli" Türk ve Çin muadilleriyle değiştirmeye başladık.
Kalite artık eskisi gibi markalara sıkışıp kalmış değil.
Endişe etmeyiniz, bunun yolu sorgulayan beyinlerden geçiyor, yani sizin ve sizin gibi düşünenler için hala geç değil.
Almanya demişken, Düsseldorf'tan yakınlarda dönmüş birisi olarak gar çıkışındaki döner kokusu merak ediyorum insanları rahatsız ediyor mudur ?
Çünkü 5 m de bir dönerci(miz) var. Almanya Türkleri adam edemedi, Oradaki (eğitimsiz ve eğitime hiç merak duymayan) Türkler Almanya'nın standartlarını hayli aşağı çekiyor.
Ara ara da giden birisi olarak
(kavgacı ve eğitimsiz) Türkler'le tartışmaktan bıkmışlar, biraz da bundan ezana mezana pek karışmıyorlar, gidip görebilirsiniz, bana inanmanız gerekmiyor.
Chicago'nun, New York'un arka sokaklarına kadar girmiş birisi olarak kilise çanı duymuş olan varsa beri gelsin. New York'taki öğrencilik yıllarımda kaldığım eve yakın aktif (açık) kilisenin çanını bir kez duymuşluğum yoktur.
Palavra sıkarken, aman dikkat, dünyayı bilen gören, orayı arka bahçesine çevirmişler var aramızda. New York'a yolunuz düşerse (uyduruk) Fatih camiine de bir uğrayın olur mu ?
Bozok bey, yüksek bilginizle, madde madde, adım adım, bir çocuğa anlatır gibi Almanya kimdir ve ne olmaktadır, neden bize bir referans olmalıdır bu cahil merkebe bir açıklar mısınız ?