dilaver´isimli üyeden Alıntı
bu ülkede benim olupta kürtün olmayan hangi haK VAR
Kimligini ifade etme hakkı var Ayata. Bu ülkede Kürt kürdüm diyemedi yıllardır. Anası ile aynı dili konuşmaktan engellenmesi var. Bundan daha büyük zulüm olabilir mi.
Bulgaristandaki Türkleri neden destekledik. Bulgaristan da Türkler'e yapılan ne ise Türkiye'de Kürtler'e yapılan da aynıdır.
Şimdi Barzani çıkıp dese ki, bu ülkede yaşayan herkese Kürt denir. Türkmenler de Kürt tür. Siz buna razı mısınız. Musulda yaşayan Türkmenler Kürttür. Kürtlük bir etnisite degil vatandaşlık bagıdır. Ulu önder Barzani milleti birleştirmek için bu formülü bulmuştur.
Buna evet diyorsanız sizden özür dilemeye hazırım. Irak ta Türkmen yoktur, Kürt ulusu vardır.
saygılarımla
|
yukarıda ki gibi barzani'nin türkmenlere "bu devlet sınırları içinde yaşayan herkes kürt'tür, okullarda kürtçe eğitim olacak, siz eğer türkçe konuşacaksanız aranızda konuşun ama bu ülkenin anayasasında dilimiz kürtçedir yazacak" şeklinde bir yaklaşımı olsa türk dili fetişistlerinin yüz halini görmek isterim (özelliklede bahçelinin kendini yırtmasını

)
boşuna da sormayın hocam kimse buna "evet barzani haklı" demez

...ondan sonraki edebiyatı ezberledik zaten: "türkiyenin kendine has yapısı vardır, o zaman ki durum farklıydı, birlik olmak gerekirdi" falan fişmekan