Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-09-2009, 19:02
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Kişisel bir duyurudur!

Merhabalar,

Turan Dursun sitesine uzun bir süreden beridir üyeyim. Önceleri inanan biriyken , daha sonra içimdeki huzursuzluğun cevaplarını bulmama yardımcı olan bu site ve sitedeki değerli arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Şimdi ateistim. Uzun bir süredir de aktif olarak yazılar yazmaktayım. Ancak şunu anladım ki benim bilgilerim çok az. Bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olmanın en fazla görüldüğü ülkemizde en azından kişisel bir hedefim var. Bilgilerimi çok okuyarak hem güncellemeyi hem de fazlalaştırmayı hedef aldım. Bu sitede maalesef kulaktan dolma bilgilerle insanları tartışmaya çeken birçok müslüman ve müslüman olmayan arkadaşlar var. Tek tek isim veremem. Günü birlik üyelik alıp yazı yazan da var, uzun süreli abone olup yazan da. Kimseyi suçlamıyorum. Olabilir. Hissi müdaafa da bulunabilirler. Ama tartışmaların hem seviyeli gitmesi açısından hemde kişisel çatışmalardan çok bilgi çatışmasına gerek olduğundan ben sitenin forum kısmından bir süreliğine ayrılıyorum. Forumu tabiiki takip edeceğim. Hatta güncel olaylara yorumda yapabilirim. Ancak bilgi gerektiren konularda (öğrenene kadar) susma hakkımı kullanacağım. Bu ayrılık okuduklarım ve güncellenmiş bilgilerimle kısa sürecektir eminim. Kuran bilgim çok fazla yok. Dünya tarihi ile ilgiliyim ama onda da hepsini biliyorum diyemem. Özellikle Sümer ve Hint tarihini inceleyeceğim. Dinlerin geçmişi ile ilgili doneleri araştıracağım.Ondan sonra burada gerçektende altına imzamı atabileceğim, kaynak gösterebileceğim, doğruluğundan emin olduğum bilgiler ile yorum yapabileceğim kendi adına eğitimini tamamlamış biri olarak döneceğim. Herkese de bunu tavsiye ediyorum. Kendini yetiştirmiş ve engin bilgilere sahip üyeleri tenzih ederim.

Sağlıcakla kalın...
sevgiyle kalın....

Görüşmek dileğiyle....

Not: Bu kişisel bir duyurudur.Yorum yapıp yapmamakta serbestsiniz. İlgilenmeyedebilirsiniz. Saygı duyarım.....
Alt 28-09-2009, 19:13
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Selam,

Öncelikle samimi duygularınız için takdir ediyorum...
Sizde biliyorsunuzki siteye uğrayan sabit kişiler olduğu gibi kısa sürelerle takılanlada var. Bu nedenle usluplar ve eleştiri tarzlarını beğenmeyebilirz ama herkesin bir tarzı vardır sanırım ve her insanda doğruyu bulma peşinde... Sadece biraz polemik yaratıyoruz o kadar yoksa hiç sorun yok. Birbirimizi idare etmemiz ve bazı şeyleri es geçmemiz en güzeli olcaktır. İnsanları istediği şekilde dizayn etmek kolay olsaydı hiçbirmiz burda olmazdı sanırım. Taban tabana zıt düşüncelerin bu sitede bu kadar durması ve yan yana gelmesi bile bir başarı.

Ayrıca okuma ve araştırmalarınızda sizlere güzelikler diliyorum. Hem foruma uğrayıp hemde araştırma yapmanız tartışarak birşeyler öğrenmeniz bence daha doğru.

Ben bir Mülsüman olarak sizlere Dinlerdeki Kutsal Kitapların Tarihlerini ve muhtevalarını araştırmanızı, özelikle Tarihi, Kuran konusuna gelince geleneksel tefsirden uzaklaşarak bakmanızı diliyorum...

m.salih
kıvançla...
Alt 28-09-2009, 21:21
cyctec3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cyctec3 cyctec3 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar,

Turan Dursun sitesine uzun bir süreden beridir üyeyim. Önceleri inanan biriyken , daha sonra içimdeki huzursuzluğun cevaplarını bulmama yardımcı olan bu site ve sitedeki değerli arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Şimdi ateistim. Uzun bir süredir de aktif olarak yazılar yazmaktayım. Ancak şunu anladım ki benim bilgilerim çok az. Bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olmanın en fazla görüldüğü ülkemizde en azından kişisel bir hedefim var. Bilgilerimi çok okuyarak hem güncellemeyi hem de fazlalaştırmayı hedef aldım. Bu sitede maalesef kulaktan dolma bilgilerle insanları tartışmaya çeken birçok müslüman ve müslüman olmayan arkadaşlar var. Tek tek isim veremem. Günü birlik üyelik alıp yazı yazan da var, uzun süreli abone olup yazan da. Kimseyi suçlamıyorum. Olabilir. Hissi müdaafa da bulunabilirler. Ama tartışmaların hem seviyeli gitmesi açısından hemde kişisel çatışmalardan çok bilgi çatışmasına gerek olduğundan ben sitenin forum kısmından bir süreliğine ayrılıyorum. Forumu tabiiki takip edeceğim. Hatta güncel olaylara yorumda yapabilirim. Ancak bilgi gerektiren konularda (öğrenene kadar) susma hakkımı kullanacağım. Bu ayrılık okuduklarım ve güncellenmiş bilgilerimle kısa sürecektir eminim. Kuran bilgim çok fazla yok. Dünya tarihi ile ilgiliyim ama onda da hepsini biliyorum diyemem. Özellikle Sümer ve Hint tarihini inceleyeceğim. Dinlerin geçmişi ile ilgili doneleri araştıracağım.Ondan sonra burada gerçektende altına imzamı atabileceğim, kaynak gösterebileceğim, doğruluğundan emin olduğum bilgiler ile yorum yapabileceğim kendi adına eğitimini tamamlamış biri olarak döneceğim. Herkese de bunu tavsiye ediyorum. Kendini yetiştirmiş ve engin bilgilere sahip üyeleri tenzih ederim.

Sağlıcakla kalın...
sevgiyle kalın....

Görüşmek dileğiyle....

Not: Bu kişisel bir duyurudur.Yorum yapıp yapmamakta serbestsiniz. İlgilenmeyedebilirsiniz. Saygı duyarım.....

araştırma yapmanız , öprenmeye daha cok ogrenmeye karar vermenız cok ama cok dogru bır karar.

unutmadan; mitolojide okumanızda fayda var. sıze daha ortaya cıkmamıs medenıyetler hakkında azda olsa bılgı verebılır. hali hazırda hıntlılerde fazla derın sayılmaz sumerlerde. bırde sıze cerkez mılletınızı arastıremanızı daha dogrusu kafkas kulturlerınıde arstırmanızı onerır kanunlar ıle gelısmıs medenıyetlerın yıllar once nasıl olurda yazılı kurallar olmaksızın bazı kuralalrı spontan kazanır(pek spontan degıldır) onu gorebılırısnız.

her neyse hayırlı olsun dıyorum.

"Akıl en ağır yüktür" Cyctec23
Alt 28-09-2009, 21:33
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger unbeliever;

Seni; hem evrensel-insan dusuncesi; hem de ozgur bir birey olarak; bu almis oldugun; birey olma bilinci iceren kararindan dolayi; hem de bunu siteye aciklayabilecek kadar ozguven sahibi olmandan dolayi, kutlarim.

Bir isin yari yariya basarilmasi demek; once o is hakkinda ne yapilacagini gormek ve yapilacak olani yapmak icin de azimli bir karar almak demektir.

Benim nacizane tek onerim; bu bilgilenmenin, sadece din ile sinirli kalmak yerine; tum sosyal-siyasal-toplumsal duzen ve sistemi ana hatlariyla ilgilendiren ideolojik/inancsal dogrusallarin dogrularini da; gozden gecirmek ve birey bilincini percinlestirmek icin; kendini kendi oz iraden ile kendi kendine ve kendin icin; veri ve tabularini; ihtiyac temelinde nedenlemek ve sorgulamak. Soru cok basit " Benim bir birey olarak....na ihtiyacim var mi?, var ise neden var?, bu ihtiyac, bana; yasam ve iliskilerimde; ne gibi bir uyum, tutarlilk ve yarar saglayacak? v.s.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 28-09-2009, 21:41
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Alçakgönüllü oluşunuzdan dolayı sizi tebrik edrim.Fakat sizi tanıdığım kadarıyla bir çok insana göre daha makul ve bilgi dolu yazılarınız olduğunu düşünüyorum.Yine de aklı selim olan bir insan pek tabikide bilginin bitmeyeceğini ve devamlı bir gelişme içinde olacağını düşünmelidir.Bu bakımdan isteğim,herkezin sizin gibi düşünmesidir.Size bu hareketinizin olumlu olarak geri dönmesini dilerim...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 29-09-2009, 14:35
babayek babayek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bilginin bitmeyeceğini nodaga bahsetmiş. Dolayısıyla eğitim de yaşamın sonuna kadar var. Eğitimi tamamlayıp dönmek bana ütopik geliyor.

Kulaktan dolma, günübirlik yazılar benim de hoşuma gitmiyor. Bunun önüne geçmenin de koşulu, foruma aktif olarak yazı yazmamak olmamalı. Bu bir kapanma gibi. Bu diyalektik dengeyi kurmamız gerekiyor. Dolayısıyla ben de size bildiğiniz bilgileri bildiğiniz düzeyde aktarmanızı öneriyorum.

Sürekli öğreneceğiz. Sürekli bilmediğimiz olacak.
Alt 29-09-2009, 15:49
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Saygıdeğer arkadaşlar,

Düşünce ve temennileriniz için içten teşekkürler. Bilgi denizi okyanus gibidir. Bu okyanusta boğulmadan bana gerekli ve yeterli olduğuna kanaat getirdiğim bilgilerle donanıp geri dönmeyi düşünüyorum. Babayek arkadaşımızın dediği doğru. Katılmamak mümkün değil. Ama kapanmak sözkonusu değil. Aktif olarak bilgim dahilinde yorumlar tabiiki yapacağım. En başta da dediğim gibi bu kişisel bir çaba. Ve bu çabamda sizden eminimki çok faydalanacağım.

Saygılarımla
Alt 29-09-2009, 17:46
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili Unbeliever,

madem böyle bir arastirma dönemine giriyorsun, sana bir öneride bulunmak isterim. Benim nerdeyse 2 yil boyunca elimden düsürmedigim ve hala da okumadigim bircok bölümü olan bir kitap/ansiklopedi var. Dinler tarihi konusunda simdiye kadar gördügüm en mükemmel kaynaktir.

Mircea Eliade - Dinler Tarihine Giris

Mircea Eliade - Dinsel İnançlar ve Düşünceler Tarihi (3 cilt)

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 29-09-2009, 18:00
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili Unbeliever,

madem böyle bir arastirma dönemine giriyorsun, sana bir öneride bulunmak isterim. Benim nerdeyse 2 yil boyunca elimden düsürmedigim ve hala da okumadigim bircok bölümü olan bir kitap/ansiklopedi var. Dinler tarihi konusunda simdiye kadar gördügüm en mükemmel kaynaktir.

Mircea Eliade - Dinler Tarihine Giris

Mircea Eliade - Dinsel İnançlar ve Düşünceler Tarihi (3 cilt)

teşekkürler sargon,

internet üzerinden bu gibi kitapların hangisinin daha kaliteli olduğunu araştırmak bir hayli zor. Bu yüzden önerin için teşekkür ederim. Yakın zamanda okuyabileceğimi sanmıyorum, ama yine de başvuru eseri olarak şimdiden bulunsun diye en kısa zamanda sipariş veriyorum.

saygılarımla

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil