19-12-2022, 07:56
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sözlükte
"inisiyasyon"a
yeni bir konuma kabul ediliş deniyor.
Erginlenme o konumlardan biri.
Erginliğe kabul törenlerinde
yetişkin kadınlar ergenlere cinsel ilişki mi gösteriyordu?
|

19-12-2022, 20:34
|
 |
Üye
|
|
|
|
Erginlenme ve ergenlik farklı şeyler.
Erginlenme veya inisiyasyon, ilkel toplumlardan beri, farklı şekillerde uygulanan bir ritüel.
Sümer'de tapınak fahişeliği diye bir şey var. Bu tarz ritüeller, antik Yunan'da Dionysos adına evli kadınların belli zamanlarda, başka erkeklerle cinsel ilişki yaşamasına dönüşmüş. Grup seks veya orji deniliyor buna.
Çoğu kez sadece inisiye olanların katılabildiği Dionysos adına yapılan bu
törenlerde korolar, pandomim gösterileri gibi modern tiyatronun da kökenlendirildiği
eylemler, şarap içimi ve cinsel eylemler bulunmaktadır. Bireyin cinsel yaşamının
başlangıcı ile Dionysos kültüne girişin aynı anda gerçekleştiği düşünüldüğünde
kadınların bu kültlere katılımı kaçınılmazdır
https://acikerisim.uludag.edu.tr/bit...5/1/340091.pdf
|
|

20-12-2022, 05:58
|
Üye
|
|
|
|
Saygideger Ahlaksiz dost`un sordugu soruya bak!!!
Araplar Nasil Insan????
Muhammed`i nasil taniyor ve biliyorsaniz....
ARAPLAR TIPA TIP AYNSIDIR..
AYNI MANTIGIN URUNU...
UCKUR DUSKUNU VE CINSI SAPIK.
MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
|

20-12-2022, 23:15
|
 |
Üye
|
|
|
|
Araplar neden iyi yada kötü olsun.Her millette olduğu gibi iyi olanı var kötü olanı var.Müslümanı var hiristiyanı var ateisti var solcusu var sağcısı var liberali var komünisti var.
Diğer milletlerde ne varsa aynısı Araplarda var.
|

21-12-2022, 06:55
|
Üye
|
|
|
|
Saygideger Marcos dost,
Bazen kendi kendimi sorgularken ONYARGILI davraniyormuyum diye mahkemesini yapiyorum.
Yasadigim Ulke`de Arap Ulkesinin her kosesinde insan var... Iyi bir insana rastlamak veya sizin deyiminizle Komunist, Solcu, Aydin, Ilerici bulmanin mumkunu yok desem yanilmiyorum.
Arkadasin birisi Benim Saz calip soyledigimi soylemis, Onlar`da beni, 1 Mayis Isci ve Emekci bayraminda yapilan bir geceye beni de cagirdilar.
Turkce soyledigim icin anlamamislar, Azeri olan birisi yanima yaklasti, Boyle turkuleri soyleme, bunlar Muslumandirlar, 1 Mayis`i kutlarlar ama 5 vakit namazini kilarlar dedi!!
Kitap sergilerine baktim 1 Mayis`in icerigini bile yazan bir bildiri bile yok, Hz. Muhammed, Hz. Ali, Hz. Huseyin, Hz. Omer vs vs kitaolardan baska bir kitap bulamadim...
Gorevli Birine ingilizce sordum,
Burada 1 Mayis Isci ve Emekci Bayramini Kutluyorsunuz, Bu konuda hic bir bilgilendirme veya yorum yapilmadi...
Bu Nasil Bir Kutlama?
Biz boyle kutluyoruz, Komunistler Islam Karsi Oldugu Icin Yapiyoruz dedi.
Ben Komunistim, Komunist oldugumu bilmenize ragmen beni neden cagirdiniz? dedim.
Sana Islami anlatmak ve seni musluman etmek icindir!!!! dedi..
Dedim dilim dilim dogransam yine Muslumanligi kabul etmem, dedim..
Neden dedi.
Dedim Cunku Islam Cinsi Sapiklik Uzerine Kurulmus Bir Dindir... Insanlik Dusmanligidir...
Sakin Bunlari Soyleme, Seni Oldururler dedi....
Beni oldurmekle kendilerini hakli olduklarinimi kanitliyacaklar.
Iste tamda islam budur, Cocuklara Tecavuz edersiniz, yada Katledersiniz, Baska bir yapici yonunuz yok dedim....
Sazimi aldim cikarken,
Gorevlilerden birisi nereye gidiyorsunuz, siz bir daha sahneye cikacaksiniz dedi....
Dedim ben sahneye cikmam sizin zarariniza olur, Ben Komunist Turkuleri Soyliyorum, Komunist Propagandasi Yapiyorum.....
Donup kaldi.
Elbette genellemek dogru bir yaklasim degil, Her Musluman Cinsi Sapiktir veya Kotudur diye genelleme yapamayiz...
Ama cogunluk malesef bilindigi gibidir....
MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
|

21-01-2023, 19:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
İman etmiyorlar, savaşa yanaşmıyorlar, cehenneme gidecekler tarzındaki ifadeler, Kuran'da araplar için kullanılır ama niye?
Kuran'da geçen arap kelimelerini bedevi diye çevirdiklerini biliyorum. Haliyle Kuran'ın arapları değil de, bedevileri yerdiği belirtiliyor gibi.
Tamam da arap kelimesi bedevi manasına geliyorsa, o halde arap manasına gelen bir kelimenin Kuran'da olması lazım ama yok.
Mealcilere/tefsircilere göre Kuran'da bedevi var ama arap yok. Kuran'da arap ifadesi yoksa, Kuran'ın araplara hitap ettiğini nasıl iddia edebilirsiniz?
Kabaca 3000 yıl önce tarih sahnesinde görülmeye başlanan araplar, yerleşik araplar ve göçebe araplar diye ikiye ayrılıyor veya ikiye ayıralım. Bir yerde yerleşmiş araplar ''hadare'', göçebe araplar da ''bedave'' diye anılmış.
Yerleşik araplar, kendilerini arap olarak görmüyorlar. Göçebe araplara, yani bedavelere(bedevi) ''arap'' diyorlar. Yeriyorlar bu insanları.
Şu konuda uzmanlar hemfikir. Güneydeki bütün krallıklar, kendilerini arap olarak görmüyorlar. Sebe, Main, Hadramut, Kataban, Himyer, Evsan, Hemdan..vb
Kuzeydeki Nebatilerin ve Palmiralıların da kendilerini arap olarak kesinlikle görmediğini söyleyenler var. Hatralılar, Emesalılar, Gassaniler ya da Lahmiler. Bunlar da büyük ihtimalle kendilerini arap olarak görmemişler.
Bugün anladığımız anlamda bir arap kimliğinin oluşmaya başlaması, 1. yüzyıla dayanıyor. Birkaç yüzyıl boyunca, bedeviler, yani göçebe arapların kendi kimlikleri/kültürleri, yerleşik hayat süren ve kendilerini arap saymayan ''medeni'' toplumları dönüştürmeye başlamış. Bu dönüştürmenin son ayağı, yani araplaştırmanın son ayağı İslam dini ile olmuş.
Milattan önceki dönemde yaşamış bedevilerin(arap) kesinlikle olumsuz bir imajı var. 1. yüzyıldan sonra bu imaj, yavaş yavaş tersine dönmeye başlıyor.
O halde Kuran'daki araplara yönelik olumsuz tavra bakarak, Kuran'ın milat öncesine tarihlendiğini söyleyebiliriz.
Yani Kuran, milattan önce göçebe bir şekilde yaşayan bedevi araplardan bahsediyor. Başka türlü Kuran'daki arap ifadelerini ben açıklayamıyorum.
Bu bahsetmede çok az.
Arap kelimesi toplamda 10 defa geçiyor. Bu kelimeyle alakalı birkaç kelime de var. Arap, arapça gibi kelimelerin Kuran'da toplam geçme sayısı 22.
|
Başlık Düzenleme Araçları |
|
Stil |
Normal
|