Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-08-2009, 20:04
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Allah "Yapan" mi?, Yoksa " Yaptiran" mi dir?

Saygideger arkadaslar;

Biraz once sahit oldugum cok ender ve belkide "imkansiz" olabilecegi, dusunulen bir doga olayiyla karsilastim. Disarida yagmur yagiyordu. Belirli bir sure sonra yagmur dindi. Hava sicak oldugu icin; bir turk kahvesini sigara esliginde icmek icin, balkona yoneldim. Balkonun eni takriben, 170 cm.

Disari baktigimda; balkonun ustu tamamen acik olmasina ragmen; balkonun odadan uzak kisminin tamamen islandigini, odadan acilan kisminin ise hilafsiz kupkuru kaldigina sahit oldum. Hemen hemen kuru ve islak kisim, balkonu yaridan itibaren boluyordu.

Kizimi cagirip; el telefonuyla resmini cekmesini istedim. Bu olayi, film olarak olumsuzlestirdikten sonra da; ailem ile konu acildi. Bir yere yagmur yagarken, baska bir yere yagmur yagmamasi ile ilgili; ayni sehirde bile zor mumkun olan bu olayin ayni balkonda gerceklesmesi; balkonun uzerinden gecen bulutun; bir kisminin yagmur yagdirip; bir kisminin yagdirmadigini veya iki yanyana buluttan; birinin yagmur yagdirip, digerinin yagmur yagdirmadigini konusuyorduk.

Benim aklima bir fikir geldi ve buyuk ogluma " bak bu bile Allah'in olmadiginin bir ispatidir" dedim. Oglum ise " baba niye, oyle diyorsun, sonucta inanirlar, o buluta yagdirdi, bu buluta yagdirmadi derler" dedi.

Ben de bunun ustune "peki dedim, inanirlara gore; Allah yagmuru yagdiranmidir, yoksa buluta yagmur yagmasi icin 'yagmur yagdir' emrini verenmi dir?" dedim.

Simdi soruyorum; Allaha inananlara, Allah eylemi bizzat uygulayan midir?, yoksa emir verip; eylemi uygulatan midir? Ikisi birden mi?, teki ise, hangisi? ve Neden?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 06-08-2009, 20:19
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Önce farkını açıklamanız lazım veya farkını nasıl görüyorsunuz onu söylemeniz lazım.

Mesela bir iş yerinde patron ve çalışanları var. Çalışanın yaptığı bir ürün var. Ürünü patron mu yapıyor, yoksa patronun yap dediği çalışan mı?

Ve bir ayrıntı, sormak istediğiniz ürün mü, patron mu?

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 06-08-2009, 20:28
Kıdemli Üye

Saygideger envy me;

Islama veya muslumanliga ve de inananlara gore boyle bir fark yok mu, yani!

Burada konuya hepsi girer. Yani hem bulut, hem yagmur, hemde yagis eylemi.

Soru bu isi ustune alan kim. Bulut mu, Allah mi?

Bu isi yapan kim? Bulut mu allah mi?

Bu isi eylem olarak uygulayan, yani yagmuru yagdiran, bulut mu?, Allah mi?

Urun , yagmursa; evet. Patronda; bulut mu?, Allah mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 06-08-2009, 23:38
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

fotografi paylasmak istemez misin Evrensel Insan?
Alt 06-08-2009, 23:49
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger envy me;

Islama veya muslumanliga ve de inananlara gore boyle bir fark yok mu, yani!

Burada konuya hepsi girer. Yani hem bulut, hem yagmur, hemde yagis eylemi.

Soru bu isi ustune alan kim. Bulut mu, Allah mi?

Bu isi yapan kim? Bulut mu allah mi?

Bu isi eylem olarak uygulayan, yani yagmuru yagdiran, bulut mu?, Allah mi?

Urun , yagmursa; evet. Patronda; bulut mu?, Allah mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Yagmur, Kar, Dolu, Rüzgar, Lodos vs.. gibi olaylar ile ilgili görevler 4 büyük melekten biri olan Mikail Melek'e verilmistir. Dolasiyla burada bu isi yaptiran Allah olur. Yapan melekler olur. Yagmur taneciklerini Kar taneciklerini bu is ile görevli melekler yere indirir. Her yagmur ve kar parcasini bir melek yere indirir ve havada iken birbirleriyle carpismazlar..

Benim aklima bir fikir geldi ve buyuk ogluma " bak bu bile Allah'in olmadiginin bir ispatidir" dedim.
Bende birsey sorayim bu düsüncenize sebep olan nedir?
Alt 07-08-2009, 01:11
Kıdemli Üye

Saygideger barudi;

Sen yagmurun geldigi bulutu hic hesaba katmamissin. Fotografi nasil paylasacagiz? Tanri konusunda sitede benim cok yazim var, okuyabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 07-08-2009, 02:04
Kıdemli Üye

Saygideger barudi;

Istemis oldugun fotografi yolluyorum.

Tam resmi cekerken, tekrar yagmur yagmaya basladi. Resimdeki balkonun kuru kisminda gorunen noktalar, yeni yagan yagmurun damlalaridir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 07-08-2009, 02:13
Deist Bedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deist Bedo Deist Bedo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel amca şimdik şöyle diyim.

Yaratan var ve kainatı muazzam şekilde yaratmıştır. Siz bence bulutları şöyle bir kenara bırakında biraz olaya evrensel bakın.

Şöyleki; Dünya dahil milyarlarca kütle kainatta kendi yörüngesinde bıkıp usanmadan dönüyor. Bu enerji nerden geliyor? tesadüf mü? veya kainatın kendisi tesadüfmü? bing bangtan önce hiçlik vardı demeyin gülerim, o zaman hiçlik nedir diye sorarım ve derimki büyük patlama enerjisini nerden aldıda patladı. Sıkışan gazlarsa hiçlik nerden çıktı o zaman derim

Aynı olayı sadece bulutlar için söyleyemeyiz. Nem artmıştır bulutları oluşturup yağmura dönüştürmüştür. Bunu elbetteki melekler veya başka bişey yapmıyor, sonuçta elimizde bir cihaz olsa nemim oranına göre yağmurun ne zaman yağacağını tahmin edebiriz.
Alt 07-08-2009, 02:27
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger barudi;

Sen yagmurun geldigi bulutu hic hesaba katmamissin. Fotografi nasil paylasacagiz? Tanri konusunda sitede benim cok yazim var, okuyabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Bulut'u bir arac olarak düsün yagmurun yagmasi gerektigi yere kadar gider ve orada saliverir.

Deist Bedo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evrensel amca şimdik şöyle diyim.

Yaratan var ve kainatı muazzam şekilde yaratmıştır. Siz bence bulutları şöyle bir kenara bırakında biraz olaya evrensel bakın.

Şöyleki; Dünya dahil milyarlarca kütle kainatta kendi yörüngesinde bıkıp usanmadan dönüyor. Bu enerji nerden geliyor? tesadüf mü? veya kainatın kendisi tesadüfmü? bing bangtan önce hiçlik vardı demeyin gülerim, o zaman hiçlik nedir diye sorarım ve derimki büyük patlama enerjisini nerden aldıda patladı. Sıkışan gazlarsa hiçlik nerden çıktı o zaman derim

Aynı olayı sadece bulutlar için söyleyemeyiz. Nem artmıştır bulutları oluşturup yağmura dönüştürmüştür. Bunu elbetteki melekler veya başka bişey yapmıyor, sonuçta elimizde bir cihaz olsa nemim oranına göre yağmurun ne zaman yağacağını tahmin edebiriz.
Bu sadece tahminden ibarettir ve her tahmin tutmamaktadir, hava raporu verilirken de bekleniyor derler olacak gibi kesin kavram kullanilmamaktadir.

Artan nemi bulut nasil yagmura dönüstürür? Bulut bir canli varlik degildir bedeni yoktur ucak ile seyahat ettiyseniz bulutlarin icinden de gecmissinizdir muhakkak.
Alt 07-08-2009, 02:29
Kıdemli Üye

Saygideger Deist Bedo;

Ben bu yaziyi tanri acisindan degilde; belkide yuzyillar boyu rastgelmeyecek olan bir doga olayini anlatmak icin yazdim.

Şöyleki; Dünya dahil milyarlarca kütle kainatta kendi yörüngesinde bıkıp usanmadan dönüyor. Bu enerji nerden geliyor? tesadüf mü? veya kainatın kendisi tesadüfmü? bing bangtan önce hiçlik vardı demeyin gülerim, o zaman hiçlik nedir diye sorarım ve derimki büyük patlama enerjisini nerden aldıda patladı. Sıkışan gazlarsa hiçlik nerden çıktı o zaman derim -D.B.

Benim yaratilis ile ilgili yazimi okuduysan, orda izah etmeye calistim, var ile olmaK arasindaki farki.

Insanoglu dunyaya ayak bastiginda; kainatta, enerji de vardi. Insanoglu bunlari kavramla oldurdu. Eger var dan sonra insanoglunu devreye sokarsan; hersey insanoglunun oldurmasidir.

Oldurma da; yaratistir ama; insanoglunun kavram ve ifade yaratisi. Insanoglu bu kavrami ve ifadesi temelinde; bu varlara cesitli oldurmalar yakistirabilir. Yani insanoglu VARIN YANSISINI ALGILAYIP OLMAK OLARAK YANSITIR.

Olmak ile ilgili tum sorular ve cevaplarda insanoglu oldurmasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil