Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-12-2004, 12:54
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart AKVARYUM dan HAYATA

bir arkadaşımın gönderdiği bir mail.

"Bir laboratuvarda deney yapiliyor. Buyuk bir akvaryum var.
Icine bir buyuk balik ve cokca kucuk balik atiliyor. E tabi haliyle buyuk olani aciktikca kucukleri yiyor...
Daha sonra akvaryumun ortasina dikey bir cam
yerlestiriliyor ve akvaryum ikiye ayriliyor.Buyuk balik bir tarafa kucuk baliklar da diger tarafa yerlestiriliyor. Buyuk balik cam bolmeyi gecmek ve kucuk baliklari yemek icin defalarca deneme yapiyor.
Bu durum tam 28 saat boyunca suruyor. 28. saat sonunda buyuk balik artik diger tarafa gecmek icin mucadele etmeyi birakiyor.
Ve sonunda cam bolmeyi kaldiriyorlar.
O da ne! Buyuk balik kucukleri yemek icin hicbir hamle yapmiyor.Saatler gectigi halde onlari yemedigi goruluyor...
Buna psikolojide "ogrenilmis acizlik" deniyormus. Istatistiklere gore bir cocuk ergenlik yasina gelinceye kadar ortalama 148.000 defa anne-babanin "yapma, elleme, dokunma.." gibi sozlerini duyuyormus. Boyle olunca da cocukta buyuyunce "yapamama", "edememe" ozellikleri
gelisiyor ve kendine guveni yitiriyormus."

işte dinin neden bu kadar önemli olduğunun kanıtı.insanın doğduğu andan itibaren maruz kaldığımız din içine o denli işliyor ki durum bu hali alıyor.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 29-12-2004, 16:35
Tolga Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ngcoskun çok önemli bir konuya değinmişsin.Bir çok arkadaşımın içine aynı senin dediğin gibi din islemiş.Sen onlara istediğin kadar dinsel saçmalıkları anlat.Adamlar bir adım geri gidemiyorlar.Söylediğim her çelişkiye bi taraflarından uydurma kaçamak cevaplar veriyorlar.Tartışma ilerleyincede ''olum benim imanım sağlam deyip''kestirip atıyorlar.Şuna ben düşünme özürlüyüm demiyorlarda imanlarının sağlamlığından bahsediyorlar.

anlaşılan şu: DİNLER İNSANLARIN İÇLERİNE ÖYLE İŞLEMİŞLERKİ.İNSANLARIN ONLARI ZİHİNLERİNDEN SÖKÜP ATMALARI OLDUKÇA FAZLA ZAMAN ALACAK...
Alt 29-12-2004, 21:01
explorer explorer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ngcoskun harika bi konuya değinmişsin

ama inananlar eminim gene çok saçma bulacak,
"herkes islam fıtratı üzerine doğar" fln gibi şeyler söyliyeceklerdir.

ben çocuklarıma bu konuda hiçbir baskı uygulamayacagım
tüm din ve bilim kitaplarını önüne sereceğim kendi kararını kendi vermeli

"TuranDursun forumunda gündüzler uzundur ,geceler k?sa....."

"Tanr?, kendisinin yarat?lmad?g?n? ve sonsuztan beri varoldugunu söylüyor. öyleyse tanr?da bir Ateisttir."
Alt 29-12-2004, 21:17
Üye Değil

oyle basit akvaryum hikayeleri ile herseye aciklik getiremessiniz, en azindan benim durumuma getiremessiniz.

Ben cocuklugumdan itibaren din adina hic bir baski gormedim, kimse beni din ugruna bir yone yonlendirmedi, hatta 10-14 yaslari arasinda kuran okuyan anneme anlamadigin seyleri neden okuyorsun diye kizardim, ama bak simdim dindar olmusum, yada olmaya gayret ediyorum, ne oldu simdi senin akvaryumdaki baligina yunusum benim ha. Oyle emailini gelen guzel hikayeler ilk etapta hos gorunur ama donup baktiginda bostur onlar, belli amaclar icin dizyn edilmislerdir, sizler gibi bazi konularin cahillerine inandiklarinin dogrulugunu hissettirmek icin, yoksa bana sadece fikra gibi geliyor bunlar, zira kendi gercegimi biliyorum ben.

SIZINTI
Alt 29-12-2004, 21:21
Üye Değil

ha bide

lutfen artik akvaryumdaki balik ile insanin farkinin farkina varin ya

Kendine yunus logosu sectin diye kendini balik sanman gerekmiyor, sen bir inansin, dolayisi ile akvaryumdaki baligin davranis bicimlerindan farkli davranislar sergilemen bekleniyor senden.

Kiyaslari yaparken denk olanlari kullanalim, icgudu ile akil bir birlerine kiyas kabul edilmezler. Yunusum tosunum benim, bu isler oyle kitap okumayla olmuyor, o ancak senin bilgini artirir, ama kafan yeterince basmiyorsa, sadece bilgili olursun, ama dedimya anlamak icin herzaman bilgili olmak yeterli degildir, ilgili olmanin otesinde gorgulude olmak lazim, yoksa okuda oku anasini satayim.

SIZINTI
Alt 30-12-2004, 15:17
Üye

sızıntı benim hikayemi beğenmessin tabi.istersen sen HENNA nın hikayelerini oku.onlar aydınlatır seni.
yardımcı olayım arka sayfalarda okyanusta birgün yazısı.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 02-01-2005, 16:54
SERMED-I_MAHDUT SERMED-I_MAHDUT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

benim bildiğim kadarıyla ebeveynler çocuklara yapma etme dokunma gibi sözleri yanlış yaptıkları işlerde kullanırlar.mesela cam bardakla oynuyorsa çocuk kırıp biryerini kesmesin diye uyarı babında yapma der.yüksek biryere çıkmışsa çocuk, düşme ihtimali olduğu için etme der.zarar göreceği birşey yapıyorsa dokunma der.bundan daha doğal ne olabilir ki?
Din de insanın zarar göreceği kavramları küçük yaşlardan izale etme yolunu vaaz eder ki karakterin şekil almaya başladığı dönemleri kaos içinde geçirmesin.

ALLAH´´IN VAR NEYE MUHTAÇSIN,ALLAH´´IN YOK NEYİN VAR...!
Alt 02-01-2005, 17:15
n0thing n0thing isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

n0thing - AİM üzeri Mesaj gönder n0thing - MSN üzeri Mesaj gönder n0thing - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Günümüz insanları doğar doğmaz Kuran okutulur, sonra sünnet edilir, sonra okulda islamiyet dersi görür ve yaz tatillerinde camiye gönderilir. İnsanlara sürekli bir telkinde bulunuluyor. Ham beyinleri şekle sokmak için insanlara anlatılan dogmalara karşı olmalıyız. Büyüdükten sonra kendi detaylı bir araştırma yapar ve istediği şeye inanır ona kimse bir şey diyemez ama çocuklar safken, tertemizken onlara tabuları empoze etmeye çalışmanın amacı: Dünyadaki müslüman nüfusunu fazla tutabilme uğraşıdır.Kendi dininizi meşru kılmak için, inancın soyunu devam ettirebilmek için temiz beyinler hemen kontrol altına alınıyor. Böylece dininiz yaşıyor.

Şarap sonsuz hayat kaynağıdır, iç;
Gençlik sevincinin pınarıdır, iç;
Gamı yakar eritir ateş gibi,
Sağlık sularından şifalıdır, iç.
( Ö.H )
Alt 07-01-2006, 11:22
Üye

Standart akvaryumdan hayata tekrar

21 aralık 2004 yılında astığım bir yazıyı tekrar asıyorum.yeni arkadaşlarla tekrar paylaşmak için.

"Bir laboratuvarda deney yapiliyor. Buyuk bir akvaryum var.
Icine bir buyuk balik ve cokca kucuk balik atiliyor. E tabi haliyle buyuk olani aciktikca kucukleri yiyor...
Daha sonra akvaryumun ortasina dikey bir cam
yerlestiriliyor ve akvaryum ikiye ayriliyor.Buyuk balik bir tarafa kucuk baliklar da diger tarafa yerlestiriliyor. Buyuk balik cam bolmeyi gecmek ve kucuk baliklari yemek icin defalarca deneme yapiyor.
Bu durum tam 28 saat boyunca suruyor. 28. saat sonunda buyuk balik artik diger tarafa gecmek icin mucadele etmeyi birakiyor.
Ve sonunda cam bolmeyi kaldiriyorlar.
O da ne! Buyuk balik kucukleri yemek icin hicbir hamle yapmiyor.Saatler gectigi halde onlari yemedigi goruluyor...
Buna psikolojide "ogrenilmis acizlik" deniyormus. Istatistiklere gore bir cocuk ergenlik yasina gelinceye kadar ortalama 148.000 defa anne-babanin "yapma, elleme, dokunma.." gibi sozlerini duyuyormus. Boyle olunca da cocukta buyuyunce "yapamama", "edememe" ozellikleri
gelisiyor ve kendine guveni yitiriyormus."

işte dinin neden bu kadar önemli olduğunun kanıtı.insanın doğduğu andan itibaren maruz kaldığı din içine o denli işliyor ki durum bu hali alıyor.

ALBERT EINSTEIN
Alt 07-01-2006, 12:05
paco paco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

o yüzden karar veremeyecek yaşta olan çocuklara din eğitiminin verilmesi ve hatta dinsizliğin bile anlatılması sakıncalıdır aksi takdirde ileri yaşlarda sorgulamaktan aciz bir çobanın emrinde bir koyuna dönüşür
muhammede de aynı baskıyı daha bebekken yaptılar daha çocukken sen sırtında ki ve gözünde ki işaretinle gelecek ümmetin peygamberi olacaksın diye sürekli telkin ettiler ve muhammet kendisi bile inandı peygamber olacağına gerisi malum anlatmaya gerek yok

Aptallar,kendilerinden emin olarak yaşarlar;Akıllılar ise şüphe içinde yaşarlar.
(Bertrand Russel)

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil