19-10-2006, 19:41
|
|
Re: muhammed ne yapsaydı peygamber olduğuna inanmazdınız?
sayın türk ibrahim
küba yı fakir bırakan yedi düvelmi, yoksa ikdidar uğruna ülkeyi askeri
rejimle yöneten castro mu,bu gün sokaklarda sevgi gösterisi yapan
kubalılar seni yanıltmasın,aynı sevgi gösterileri saddam içinde yapılıyordu
castro kuba halkının özgürlüğünü alıp onlara vermemiştir, elinde tutmuştur
bunun en iyi ıspatı kızının bile amerika ya kaçmasıdır,ülkenin kapılarını
dış dünyaya kapatıp dünyanın en büyük hapishanesini yaratmıştır,bu
gün kuba daki turistik otellerde 15 -16 yaşlarında kız çocuklar sapık
avrupalı turistlerle birlikte olmaktadır,şimdi sen bana castro nun haberi yok
diyeceksin,bu kızların hepsinin vesikası var ve rutin bir şekilde haftada *bir kez sağlık kontrolunden geçerler,hiçbirşey uzaktan göründüğü gibi değildir
kim ne derse desin fidel kanlı bir diktatördür.
|

19-10-2006, 20:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"küba yı fakir bırakan yedi düvelmi, yoksa ikdidar uğruna ülkeyi askeri
rejimle yöneten castro mu,bu gün sokaklarda sevgi gösterisi yapan
castro kuba halkının özgürlüğünü alıp onlara vermemiştir, elinde tutmuştur
bunun en iyi ıspatı kızının bile amerika ya kaçmasıdır,ülkenin kapılarını
dış dünyaya kapatıp dünyanın en büyük hapishanesini yaratmıştır,bu
gün kuba daki turistik otellerde 15 -16 yaşlarında kız çocuklar sapık
avrupalı turistlerle birlikte olmaktadır,şimdi sen bana castro nun haberi yok
diyeceksin,bu kızların hepsinin vesikası var ve rutin bir şekilde haftada *bir kez sağlık kontrolunden geçerler,hiçbirşey uzaktan göründüğü gibi değildir
kim ne derse desin fidel kanlı bir diktatördür."
|
Gandalf;
Çok fazla Amerikan filmi seyrediyorsun sanırım. Tam bir CIA ağzı ile konuşmuşsun. Yanki propagandalarından etkilendiğin kız çocuklar mavalından belli oluyor. Emperyalist ABD'nin ambargolarına, ablukalarına, tehditlerine, komplo ve provakasyonlarına rağmen dimdik ayakta kalmayı başaran, düşük gelirli ama onurlu Küba halkına ve onun büyük liderine saygı duymak yerine, iftira ve aşağılamalara katkı vermek işbirlikçi zihniyetle aynı saflarda bulunmaktır.
Konu bu forumun yeri olmadığı için, sadece kısaca itiraz için yazdım. Çok biliyorsan ve çirkin iddianda direteceksen bu başlıkta değil, politika kısmında devam edersin. Çamur atıp kenara çekilmek yerine enine boyuna tartışırız.
|

19-10-2006, 21:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu konuda kendine güvenip de tartışmak isteyen politika forumunda topic açar. Son kez yazıyorum, hem kirlilik yapmayayım deyip hem de sataşmak yakışmıyor.
|

20-10-2006, 10:46
|
|
panteidar
öncelikle uslubunuza dikkat ediniz,turkiye gibi uzak bir ülkede bile ateşli
taraftarlarının olması castro nun göz boyama da ne kadar usta olduğunun
göstergesi,forum yöneticilerinden bir uyarı gelmedikçe kirlilik sizin verceğiniz bir karar değil.
çalıştığım bir kaç büyük firma her yıl yurtiçi ve yurtdışı toplantı turları düzenlerler,iki yıl önce amerika,uzakdoğu ve küba seçenekleri vardı,ben kuba ya gitmek isteyen guruba yazıldım,havana havaalanına ilk indiğimde
işte dedim bu dedim keşke bizdede bir castro olsaydı,fakir gelişmememiş
ama özgür bir ülke,otele yerleştikten sonra rehberle birlikte gece turuna çıktık,havanın neredeyse her tarafında barlar eğlence merkezleri var,
barlara ilk girdiğinizde göze ilk çarpan küçük yaştaki kız çocukları
rehberimiz dileyenlerin bu kızları otele götürebileceğini söyledi,ben hastalıklı olur bunlar dedim,rehber ''yok abi bunların vesikaları var
her hafta sağlık kontrolunden geçerler,her kontrolde vesikalarına
işlenir,siz karar verin ben vesikalarını kontrol ederim'' dedi, gruptaki
birkaç kişi (ayrıca belirteyim kızları alanlar beş vakit namazında olanlardı)
kızlar seçtiler,açık söyliyeyim benim midem kalktı bu kızları görünce,
daha birçoğunun göğüsleri bile oluşmamıştı,benimle birlikte bir kaç kişi daha istemedi,rehber, kızlara kaldığımız otelin ismini ve oda numaraların
verdikten sonra hep birlikte otele döndük,rehber 8 yıldır buradaymış
nasıldır buralarda yaşam dedim,'' abi turistler için cennet yerli halk için
cehennemdir burası,herkesin hayalinde bir gün kuba dan kaçmak vardır
burda politika yasaktır,abuk subuk dizilerle halk koyun gibi olmuş
fidel çok katı yönetir ülkeyi,herkes onun gibi düşünmek zorundadır
muhaliflerin yaşama şansı yoktur bu ülkede,ailesini bırakıp amerikaya
kaçan bir doktor vardı,adamın ailesine çocuklarına olmadık işkenceler
yapmışlar,adam tektar özür dileyip kuba ya geri dönmek zorunda kaldı,
şimdi hapiste'' dedi.
fidel kötü giden bir yönetimi devirip daha kötüsünü getirmiştir,birgün
biri çıkıp '' burda herkes benim gibi düşünecek,en doğruyu birtek ben bilirim,nasıl yaşayacağınıza ben karar veririm,yemek yerken,çocuk doğururken bile bana soracaksınız'' derse o ülke koca bir hapishane değilmidir,atatürk de kötü bir yönetimi devirdi (işin ilginç tarafı bu çirkin adamın ülkesinde atatürk heykeli var) ancak insanları kul, ümmet
olmaktan kurtarıp özgürlüklerini verdi.
bu sitenin amacı kulaktan dolma ezberci inançları sorgulamak,bakıyorum
sizde hiç sorgulamadan,ölen onbinlerce kübalılın hikayesi yerine adamın amerkaya kafa tutuyormuş gibi danışılıklı bir dövüş içinde olması sizin
hoşunuza gitmiş,halkı sefalet içinde yaşarken sırf adam amerikaya kafa tutuyor diye alkışlamamak lazım,bu kurduğu abuk subuk yönetimde
çok başarılı olduğu için değil,her yıl rusya dan ve çin den aldığı *sıfır
faizli dolarlarla ayakta tutuyor, binlerce kilometre uzaktaki tuzu kuru
insanların,castro nun maymunlukları hoşalarına gidebilir,ama birde halk'a
sormak lazım durum nedir diye.
|

20-10-2006, 11:06
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Castro ve Küba
"Muhammet ne yapsaydı Peygamber olduğuna inanmazdınız?" topikini bu şekilde böldüm.
Böylece diğer tarafta da konu dışına çıkılmamış olacak.
K.C.
|

20-10-2006, 16:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Küba ya gitmedim bilmem de,ama bildigim bir şey var.O da Kübanın tüm saglık hizmetlerinin parasız olması,egitim hizmetlerinin de.
* * Ayrıca Küba nın en temel ihraç malı ilaç herhalde.
* * Bir ülke ki halkının saglık hizmetine bu kadar önem veriyor,egitimi bedelsiz yaygınlaştırıyor bu ülkenin halkı baskı altında ve özgürlük yok.
* * Biraz çelişkili geldi bana
* * saygılar
|

20-10-2006, 17:24
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Defalarca gittim Kuba'ya, Bir turist gozuyle degil, kiraladigim motorsikletle, hanim da arkamda koylerine kadar dolasarak tanimaya calistim. Hic cekinmeden, en ufak bir korku olmadan gittim issiz yerlerine.
* Insan olan heryerde oldugu gibi, orada da, insanlarda, acgozluluk, ihtiras, hatta esitsizlik gordum, ancak cok gelismis ulkelere kiyasladigimda, cok daha dusuk bir oranda. Ilk firsatta oradan kacmayi dusunenler oldugu gibi, her ne pahasina olursa olsun, Kuba'yi dunyanin en zengin ulkelerine degismiyecekleri de tanidim.
* Cogumuzun dustugu hata ,Kuba'yi, gelismis ulkelerle mukayese etmektir. Ellerindeki olanaklarla, etrafindaki diger adalarin halkindan cok daha refah bir hayati var Kubalilarin.Etraflari surlarla cevrili degil buradaki evlerin, asayis, egitimle basarilmis olmali, sokaklarda polis molis gormedim.
* Amerikan ambargosuna ragmen, ac ve sefil insanlar yok kubada. Eski de olsa temiz giyimli, iyi huylu insanlarin birlestigi bir toplum. Tahsil orani amerikadan bile daha yuksek, okuma yazma %98 . %2 de Geri zekalilar olsa gerek. Son olimpiyatlarda, yanilmiyorsam 27 madalya aldi Kuba. 12 milyon nufuslu bu ulkeyi, Amerika'nin burnunun dibinde, baskiya ragmen, bu kadar basarili olmasi tebrike deger bana kalirsa.....
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

20-10-2006, 17:30
|
Üye
|
|
|
|
Gandalf, Küba maceran enteresan geçmiş. Küba, Amerika ve Uzakdoğu seçeneklerini sunan firma, Küba'ya vize almanız ve giriş yaptığınızın pasaportuza işlenmesi durumunda doğacak bazı özel ve çok önemli durumlar hakkında bilgi verdi mi acaba?
Hayat kadınlarının çalıştığı gece kulüpleri için taa Küba'ya kadar gitmenize hiç gerek yok. Bunlar Türkiye'de de bol miktarda var. Dediğin gibi çocuk yaşta Türk kızları da var. Kimliklerinde 18 yazar ama hiç de öyle olmadıklarını uzaktan bi görüşte anlarsın.
Geçen yaz Antalya'da tek baskında 40 kadar kız çocuğu sahte kimliklerle çalıştırılırken yakalanmıştı.
Bunlar her ülkede olan şeyler. İran'da da vardır, Küba'da da... Yok sen bu kızların Avrupalı turistlerle birlikte olmasına takıldıysan, Avrupa genelevlerinde, özellikle Almanya'da pek çok Türk hayat kadını, vesikalı olarak çalışmakta.
Gelelim Küba'da ki duruma... Gandalf sen Kübaya kadar gidip bi tek çocuk hayat kadınlarını gördüysen ben buna algıda seçicilik derim. Bebek ölümlerinin dünyada en düşük seviyede olduğu ülkelerin başında gelir Küba.
Aslında genel olarak sağlık alanında çok ileri bir ülke Küba. Dünyada 68 farklı ülkede sağlık hizmeti veren 28.000 sağlık çalışanının Küba tarafından finanse edildiğini eminim bilmiyordun.
Castro'nun Afrika ülkelerinde 19 Tıp fakültesi açtırdığını ve şu anda bu fakültelerde okuyan 9.000 öğrencinin Küba'dan burs aldığını da bilmiyorsundur.
Dünyanın en büyük hapishanesinin eli kanlı gardiyanı olarak nitelediğin adam insan hayatına, hemde sadece Kübalı insanların değil, dünyanın her yerindeki insanların hayatına, dev Amerika ve Avrupa'dan çok daha duyarlı...
Yahu daha Katrina karsırgası başladığı anda kendisine yıllardır ağır ambargo uygulayan, karalama propagandaları düzenleyen, hatta abuk subuk operasyonlarla yıkmaya çalışan, en büyük düşmanı Amerika'ya bile oldukça cömert bir yardım paketi önermişti Küba. Tabi washington bu öneriyi elinin tersiyle itti, kasırgadan birkaç hafta sonra da mağdurlara yardım etmekte yetersiz kaldıklarını söyleyip halktan özür dilediler.
Pek çok Amerikalı Küba'nın böyle bir yardım teklifinde bulunduğunu bile bilmez. Tıpkı Özgür Amerika'lıların Küba'ya gitmelerinin yasak olduğu gibi, bu yardım önerisini de haber yapmak, halka duyurmak yasaktır özgürlükler ülkesi Amerika'da...
Castro'nun taaa buralarda bile seveni, saygı duyanı varsa bu öyle göz boyama, katakulli yapmayla oluşmuş bişey değil. Her felakette ilk yardıma koşan ülkelerin başında gördüğümüz için seviyoruz Küba'yı ve Castro'yu.
Dilerim ondan sonra gelecekler de bizim yöneticiler gibi olmaz ve Castro'nun çizdiği yolda sonuna kadar yürürler...
m.kara
|

20-10-2006, 17:53
|
Üye
|
|
|
|
gandalf";p="´isimli üyeden Alıntı
bu gün sokaklarda sevgi gösterisi yapan
|
Tabi ki Castro'nun yanlışları, Küba'nın eksikleri vardır. Ama Kübalıların neden sokaklarda sevgi gösterileri yaptığını anlamak için Castro öncesi dönemdeki Batista rejimini bilmek gerekir. Castro'nun Küba'sıyla Batista'nın Küba'sını karşılaştırınca anlarsın Kübalıların Castro'yu neden sevdiklerini...
m.kara
|
Başlık Düzenleme Araçları |
|
Stil |
Normal
|