26-07-2012, 16:19
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
murted´isimli üyeden Alıntı
Ne yapmışlar, labaratuarda kontrollü deney mi?
Sizin açınızdan bakarsak Cebrail gelip de bu kitap Kuran'a tam uyumludur, tavsiye edilir mi demiştir?
Buhari'yi madem o kadar çok seviyorsunuz -ki Sünni bir Müslümanın beğenmemek, sevmemek gibi bir lüksü yok zaten- sizi Buhari'deki ve sahih saydığınız diğer hadis kitaplarında geçen "hassas mevzular"ın konuşulduğu başlıklara da bekleriz. Haa sen, şimdi inkar etmek yerine o zaman da peygamber yaptıysa doğrudur dersin. Ya da kalsın, en iyisi mi gelip de mideleri altüst etme. 
|
Allah Kuran'da Buhari'den bahsetmeyi unutmus isim olarak.
Adam ne kadar onemli . Aziz'in karisini bile okuyoruz. Kuran'da Buhari adi gecmiyor.
|

26-07-2012, 16:49
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
hasan akcay,benim acıklamalrım yukarıda,bu acıklamara binaen peygamber efendimizele sabit olan sünnetlerdede ve hadislerdede 5 vakittir,icma ümmettede sabit o halde ben neden 5 vakit kılıyorum..delilim cok 5 vakit olmasında
...peki şu imzamda bakara suresi 45.ayette ne diyor cenabı mevlam,sabır ve namaz ALLAH'a saygıdan kalbi ürperenler dışında zor ve ağır gelen bir görevdir.........
dediğin gibi 1 veya 2 vakit olmuş olsada kimseye zor gelmez,ama 5 vakit olduğunda kalbinde zayıflık olanlara zor gelir,tv karşısında gözünü kırpmadan bir filmi 1.5saat izlemek yormaz insana ama kalkıp10 dk namaz kılmak zor gelir,dediğin gibi vakit olsa namaz hiç kimse namazını bırakmışlık yapmaz mutamadiyen kılarlardı,,demekki 5 vakitmişki ayette belirtildiği gibi zor geliyor sen ve senin gibi kaldi bozuk olanlara
insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
|

26-07-2012, 17:45
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Cevabimi ne cabuk aldim! Demistim ki:
Bunlar müzakeresi cok zor konular. Cünkü herkes sartlanmis, safini tutmus. Kur'ân'a dayanarak ezber bozmaya kalktiginiz anda tekfir ediyorlar. Bakalim sizinle müzakere mümkün mü.
Sayin kurtulusislamda'nin cevabi:
... demekki 5 vakitmişki ayette belirtildiği gibi zor geliyor sen ve senin gibi kaldi bozuk olanlara
Buradaki kaldi bozuk kalbi bozuk oluyor her halde.
Sevgi ile,
Hasan Akcay
|

27-07-2012, 02:08
|
Üye
|
|
|
|
Ben yine söylüyorum,
Kuran'da her gecen salat namaz değil diyoruz ,
Kuran'da uç vakit namaz var diyoruz ama Kuran'da Allah'ın yüceliğini ilan et, Allah'ı tesbih et der,
Bu emirlerle bes vakit namaz kıldığımızda ,
Söyle b ir mantık çıkmıyormu?
3vakit namaz +zikir+ tesbih+ tevbe+dua +salat= bes vakit namaz,
Yani bes vakit namaz kilarak zaten Allah'ın bütün emirlerini otomatik olarak getirmiş oluyoruz...bence garanti yol bu,
Fakat uç vakit namazda kılınabilir cunku Kuran'da bu geçiyor sonucda dayanağımız büyük yerden fakat garanti olması acısından bes vakit namazla bütün ibadetleri yerine getirmiş oluyoruz..
Yanlış mı düşünüyorum ?
|

27-07-2012, 06:17
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayin undersun,
Kur'ân'da yalnizca 2 vakit namaz geciyor: 1.sabah, 2.aksam. Bir günde bunun disinda ikame edilmesi farz kilinan namaz yok cünkü tarif edilmis bir namaz vakti yok. Vakitsiz namaz olmaz.
Siz ücüncü bir namaz var, diyorsunuz. Lütfen söyler misiniz onun vakti ne zaman girer, ne zaman sona erer? Ayet getirir misiniz.
Namaz ilaca benzetilebilir yani doktorun receteye yazdigi ilac esittir Allah'in Kur'ân'a yazdigi namaz. Yazilan ne ise onu alacaksiniz. Yoksa hastaliginiz artar; ölürsünüz.
Bir günde 3 vakit namazin farz oldugunu söyleyen, benim bildigim, Süleyman Ates'tir. Ama onun da aciklamasi tutarsiz. Diyor ki:
Allah'tan baska kimse farz koyamaz. Allah bir. O halde kilinmasi farz olan namazlar Kur'ân'da yazilanlardir. Orda ise 3 namaz var: 1.sabah, 2.aksam, 3.gece.
Gece namazinin vakti? Cevap yok. Devam ediyor: Bir de Hz Peygamber'in sürekli olarak kildirdigi namazlar var: ögle, ikindi, yatsi. Onlar da farzdir.
Tutarsizliga bakar misiniz: Hem "Allah'tan baska kimse farz koyamaz!" diyor, hem "Hz Peygamber'in kildirdigi namazlar da farzdir." Allah kactir, kardesim? 1 mi 2 mi? Ciddiyet lütfen.
Sevgi ile,
Hasan Akcay
|

27-07-2012, 06:33
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili akçay netliğiniz için teşekkürler.
Sorum hadis kökenli namazcılara;Hadiste(ÜNLÜ MİRAÇ HADİSİ)Allah 50 vakit istiyor pazarlıkla 5 e düşüyor .Hadisçiler Allahın ilk istediği şekilde kılsalar .Allahla pazarlık edenleride ayıplayarak üstelik .Allahı daha çok sevindirmezlermi.Ahada cennet garanti.
Önerim hadisçi müminlere yemeden içmeden ölesiye ,biteviye namaz kılın.
Huriler boy sırasına geçti bilin.
Koklama nadan elinden gul, al eline suseni,Gecme namert koprusunden ko aparsin su seni.
|

27-07-2012, 09:32
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı
Kur'an-ı Kerim' de beş vakit namaza mücmel olarak işaret eden ayetlerden Taha Süresinin 130 uncu ayetinde:
"...Güneşin doğmasından önce de, batmasın dan önce de Rabbını övgü ile tesbih et. Gecenin bazı saatlerinde ve gündüzün etrafında (iki ucunda) da tesbih et ki, rızaya ulaşasın." buyurulmuş; güneşin doğmasından ve batmasından önce , gece saatlerinde ve gündüzün iki ucunda olmak üzere beş ayrı vakitte Cenab-ı hakk' ı tesbih yani namaz kılmak emredilmiştir.
Bakara Süresinin 238 inci "namazlara ve ayrıca orta namaza devam edin" mealindeki Ayet-i kerimede "namazlar" anlamındaki "salâvat" kelimesi çoğuldur. Arapça da çoğul üçten başlar. "İki'' ye tesniye denir ve ''iki namaz'' sözü "salateyn'' şeklinde söylenir. Demek oluyor ki, ayetteki ''salavat'' sözünden en az üç namaz anlaşılır. Ayrıca bir de "orta namaz" var. Çünkü matuf, matuf aleyhten (üzerine atıf yapılandan) ayrıdır. Bu sebeple "orta namaz", "namazlar'' ifadesine dahil olmadığı gibi, her iki yanında eşit sayı bulunmadığı için, üç namazın arasında yer alacak bir namaza ''orta namaz'' denilmesi de mümkün değildir. O halde, ayetteki "salavat" kelimesi, en az dört namazı ifade eder. Orta namaz buna eklendiğinde beş vakit namaz ortaya çıkar. Orta namazın ikindi namazı olduğu bazı hadislerde açıklanmıştır.
Hüd süresinin 114'üncü ayetinde ise, "Gündüzün iki ucunda ve gecenin (gündüze) yakın saatlerinde namaz kıl..." buyurulmaktadır.
.
Ayet-i celilede ''gündüze yakın saatler" anlamındaki "zülef" kelimesi, "zülfe" nin çoğuludur. Yukarıda belirtildiği üzere en az üç adedi ifade eder. demek oluyor ki, bu ayete göre gecenin gündüze yakın saatlerinde, (akşam, yatsı ve sabah namazı olmak üzere) en az üç namaz var. Ayrıca gündüzün iki ucunda da iki vakit var. Böylece bu ayet-i kerimeden de namazın beş vakit olduğu anlaşılmaktadır.
Bunlardan başka Nisa, 4/103. Hud, 11/114; İsra, 17/78; Rum, 30/17-18; Nur, 24/36; Kaf, 50/39-40; Dehr (İns8n) , 76/25-26 ayet.-i kerimelerinde de beş vakit namaza veya vakitlerine mücmel o1arak işaret eden ifadeler bulunmaktadır. Bu mücmel ifade ve işaretler, Rasulüllah ( s.8. ) , in söz ve uygulamalar ile açıklanmış, onun açıkladığı ve uyguladığı şekilde bütün Müslümanlar tarafından ameli uygulama olarak günümüze kadar devam ettirilmiştir. Asr-ı Saadetten beri her asırda Müslümanlar beş vakit namaz kılmış hiç kimse bunun aksini söylememiştir. Bu itibarla "Kur'an' da beş vakit namazın bulunmadığı iddiasının ilmi hiç bir değeri yoktur. ....
arkadaşım,islamiyeti yeni anlamla yada değişimler yapma derdinden bi vazgecin artık,kuran-ı kerimde namazın 5 vakit olduğu,ve kuran-ı kerimi en iyi anlayan ve onu acıklayan peygamber efendimizin sünnetiylede sabit,içma ile sabit olduğuna göre,kuranı kerimden bazı ayetleri ele alıp 1-2-3 vakittir deyip namazdan kacar olmanız sizin için doğruluk payı olabilir..bak imzam neler anlatıyor neler,zor gelenlere 5den 3e olmadı 2ye olmadı 1e olmadı sadece zikrektme deyip elini saz don semah hop oldu sana namaz deyip kacamak yolu buluyor,zor gelene reddetmek basittir  ALLAH CELLA CELALUHUNUN rahmetinden kacmayın
|
.............
işi kıvırtmakta bir numarasınız hasan akcay,bak nasılda güzel anlatılmış,
sen şimdi namaz esnasında gamette getirmiyorsundur belkim,gametteki ALLAH CELLE CELALUHU'yu tesbih ve ziketmek nasıldır bilirmisin,
peki hasan akcay,,,bana sabah namazının kılınış şeklini acıklayabilirmisin?merak ettimde ne kadar bilgilisin,kuran-ı kerimden namazın, engin bilginle nasıl kılınacağını öğrendin, bende bileyim,nasıl kılıyorsun sabah namazını????????
insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
|

27-07-2012, 10:12
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
http://www.islamidusunce.net/forum/i...c=3627.10;wap2
...hasan akcay ve undersun şu linki okursanız,neyin ne olduğunu kavrayabilmemiz kolaylaşır,saygı ve sevgi ile
|

30-07-2012, 13:30
|
Üye
|
|
|
|
rakıbalık´isimli üyeden Alıntı
bakara 238. ayet, arkadaşımızın yazdığı gibi çevrilememiş tirmizinin buharinin hadisleriyle şekillendirilmeye anlam verilmeye çalışılmış.
kendi düşünceme göre söylicek olursam (buhariden ne farkım var maksat olaya anlam vermekse) efendim cahiliye dönemindeki ritüelleri böyük efendi peygamber kendine ve tanrısına yönlendirmeye çalışmış. ve görüldüğü üzre çokta başarılı olmuş. öhöm.
|
.....bak neymiş asla tarafsız olamıyormuşuz,bak hemende kendi düşünceni söyleyiverdin,ama şu var,siz kendi düşüncenizi savunuyorsunuz bizler ise 1400 yıl önce yazılan KURAN_I KERİMİ savunuyoruz..siz yazılı kaynak gösteremzsiniz bizim kapı gibi şek ve şüphe götürmeyen(siz gibi kendi düşüncelerini ağzından cıktığı gibi tartmadan söyleyenler haric)ALLAH CELLA CELALUHUNUN sözlerini savunuyoruz
|
...gunde 5 vakit namaz,kuran-ı kerim,sünnet,ve icma ile sabitse benim kabulumdur,sen buharinin kaynaklarını eleştiriyorsunda,
boşuna sahih sıfatı verilmemiş kitaba %100 doğruluğu kanıtlanmış kitapdır
|
bu alıntılarda, kurtuluşislamdanın karşısındakini dinlemediğini ateistle mücadele edicem diye saçmaladığını göstermek için yaptım. ben yorumda zaten buhari ve tirmizinin hadislerini baz aldıklarını yazmışım. ama o bana kayanak nerde diyor buhari ve tirmizi kaynak değil yani. sonra kendisi buharinin kitabını baz alıp yuzde yuz doğrudur diyor. dztt. lütfen şu ikonlara ortasından ikiye yarılan adam efekti ekleyin
|

30-07-2012, 13:42
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
.............
işi kıvırtmakta bir numarasınız hasan akcay,bak nasılda güzel anlatılmış,
sen şimdi namaz esnasında gamette getirmiyorsundur belkim,gametteki ALLAH CELLE CELALUHU'yu tesbih ve ziketmek nasıldır bilirmisin,
peki hasan akcay,,,bana sabah namazının kılınış şeklini acıklayabilirmisin?merak ettimde ne kadar bilgilisin,kuran-ı kerimden namazın, engin bilginle nasıl kılınacağını öğrendin, bende bileyim,nasıl kılıyorsun sabah namazını????????
|
1-Onceki sayfalara gidin, cevabini vermisti.
2-Girdiginiz basliga yazilan mesajlari okumayi adet edinin.
3-Kitabininiz acin okuyun, anlayin ama.
|
Başlık Düzenleme Araçları |
|
Stil |
Normal
|