Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-07-2012, 23:29
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhb,

sen kuran-ı kerime göre namaz şudur, 5 rekat deildir,duadır,dersen sen peygamber efendimize elinin tersiyle itmiş oluyorsun
o halde zekatta verme
hac ibadetide yapma,hac içersinde okunacakları yazıyormu kuran-ı kerim
namaz desen zaten ne okunacağı nasıl kılınacağı belirtilmemiş
ee nerde kaldı senin müslümanlığın
..ben peygamber efendimizin sünnetine uyarım,peygamber efendimiz asla kurana ters bir konuşması ve bildirisi yoktur,
peygamber efendimize,kuran-ı kerimiz 2 katı katar hikmet verilmiştir,nedir hikmet?anlama,yorumlama
Sn.arkadaşım Kur'an'da bu saydıklarının namaz , hac,oruç,zekat hepsi VAR...! Sen ANLAMIYORSAN suç kimin...? Sen anlayacaklarımda ille de birilerinin PARMAĞI OLMALI diyorsan suç kimin...? Sen yok diyorsan Kur'an'ın " Ben açık-seçik " kitabım demesini tanımıyorsun demektir...Ben " Açık Seçik / Kitab-Mübin'im " diyorsa Kur'an sen HAYIR diyorsan sana mı , senin ustalarına mı inanalım ,yoksa Kur'an'a mı...?

hac ibadetide yapma,hac içersinde okunacakları yazıyormu kuran-ı kerim
namaz desen zaten ne okunacağı nasıl kılınacağı belirtilmemiş
ee nerde kaldı senin müslümanlığın
Sen inandığını söylediğin kitabı tanımayıp oruçlu ağzınla YALAN söylüyor ve Kur'an'a HAKARET ediyorsun...! Bunların hepsi Kur'an'da var...! İnsanların müslüman olup olmaması senin BİLGİ nde değildir...Bunu dahi anlamaktan acizsin...İşte sırf bu yüzden EMEVİ zihniyetinin koruyucuları olup insanlara Kafir-İnkarcı-Bölücü-Fitneci yakıştırmasını ağzınızdan eksik etmeyip , buna da kendinizi HAK sahibi HÜKÜM sahibi görürsünüz...O zaman da iki ayaklı TANRI oluverirsiniz...

sen kuran-ı kerime göre namaz şudur, 5 rekat deildir,duadır,dersen sen peygamber efendimize elinin tersiyle itmiş oluyorsun
Hadis / rivayetlerin , Hz.Peygamberimizin söyleyip söylemediğinin GARANTİSİNİ ,değil sen USTAN gelse veremez...

Kur'an'da herşey var ve açık diyen hiç kimse Hz.Peygamber hareketsiz,hiç konuşmamış , hiç yememiş,içmemiş AĞAÇ-ODUN gibidir,POSTACI dır demez...Bunu ancak SEN GİBİ " kula kulluğa alışmış " kişiler böyle anlar...

Biraz Kur'an ÇALIŞ...Böyle tın tın atıp tutma...Bak Kur'an ne diyor KENDİSİYLE ilgili...Onları oku , sonrasında bunlar YALAN , YANLIŞ diyecek YÜREĞİN olursa öyle gel...

ilk müslüman,islamiyetin yayıcısı,tepliğcisi,neyin ne olduğu,nasıl olacağı,hangisinde makul,hangisinden kacınılacağını,emir ve yasakları ilk elden,dosdoğru bilen ve uyan peygamber efendimize örnek almayacağımda kime alacağım örnek?
hadi bana kuran-ı kerim başlı başına yeter de,
namazı nasıl kılacağız,gunde ne kadar,hangi sureleri okuyacağız,
zekatı nasıl vereceğiz
hadi bunları cevapla bakalım
Arkadaşım sen kör müsün yoksa forum şakası falan mısın...??? Yazdım ya...Okumuyor musun...??? POLEMİK yapcağına git bir kaç sayfa geriye de bir bakma zahmetine gir...Bir sürü arkadaş okudu , 7 sayfa burada mesaj var bakmadın değil mi gerçekten ,ki burada 17 yaşındaki gencecik arkadaş bile anladı ki VARMIŞ...??? m demek ki yazmışız bir şeyler , demek ki okumuş...

Eğer ki sen Kur'an'ı da böyle okuyor gözüküp kendini avutuyorsan gelip de burada İki ayaklı TANRI ROLÜ oyanama sakın...Dersine çalış önce...

hadi bana kuran-ı kerim başlı başına yeter de
Evet arkadaşım bana yetiyor...Sana yetmiyor ise ki bu OKUYORMUŞ GİBİ GÖZÜKME ALIŞKANLIĞI ile yeteceğini zaten sanmıyorum , o senin sorunun...Anlamıyorsun demektir ne diyeyim...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 24-07-2012, 00:28
undersun undersun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın bursalı68,

Selamlar..

Yazdıklarınıza istinaden ve devamlı tartışılan namazın 3 vakitmi 5 vakitmi olduğu konusu net değil,

Elmalili Hamdi yazir tefsirinde namazın 5 vakit olduğunu tefsir çalısmasıyla açıklıyor, ayrıca bazı islam alimleride,

Ornek: bu linkdende ayrıntılı açıklanıyor.

http://www.suleymaniyevakfi.org/aras...vakitleri.html

Diger bu hususta yıllardır namazın 5 vakit kılındığı ...simdi bu bir kritermi diye sorarsanız o başka fakat 3vakit kılmak biraz risk gibi duruyor...

Bismillahirrahmanirrahim
Cenab-ı Hak, Bakara Sûresi Sûresinin 153. Ayetinde mealen şöyle buyuruyor:

Ey iman edenler! Sabır göstererek ve namazı vesile kılarak Allah'tan yardım dileyin. Muhakkak ki Allah sabredenlerle bareberdir.

Simdi ayetden namazda yardım isteyebilecegimiz çıkmakta ..burda namazın sonundami başındaki içindemi net değil ama sonucda yardım isteyebilecegi çıkıyor gibi..
Bana sorarsanizda bence namaz büyük ibadetlerden olduğu icin namazda hem saygı hem rabita hem zikir hemde dua olabilir gibi geliyor..ama bu demek degilki allahumme subhaneke rabbena Atina duaları kesin okunmalıdır..

Fakat rekat konularında haklı olabilirsiniz..
Kaza namazıda Kuran'da yok lakin söyle Bir durum var kilamadiginiz namaz icin aff ve tevbe icin namaz kılmak mantikli gibi..

Verdiginiz bilgiler önemli teşekkürler..
Alt 24-07-2012, 00:46
Üye

Merhb,

Sn.undersun , ben genelde eski kılınış şekli nsılmış pek bkmm...Çünkü Kur'an bana 3 vakit diyor ise bu 3 vakittir...

Sn.undersun ,yine de eskide neler olmuşa baktığımda gördüğüm ,Hz.Peygamberimiz, bu üç vakte müekked denen pekiştirilmiş sünnet olarak iki namaz daha ekleyerek kılmıştır.Yani bir miktar sevap namaz eklemiştir.Ama çoğunlukla namazlarını üç vakitte toplamıştır.

Müekked sünnetin geleneksel anlayış tarafından farz diye verilmesi bizi bağlamaz.Fazla rekât sayısında namaz kılmanınsa Kur’an’la çelişen bir tarafı yoktur.Buradaki sıkıntı " Namaz 5 vakit emredilmiştir " dayatmasıdır ki Kur'an 3 vakit der...Kişinin fazla kılmasının kimseye bir zararı zaten olamaz...Mesele kural mı değil mi meselesi...Yani yıllarca atılan YALAN meselesidir...

Ayrıca hiçbir peygamber ibadette kendini niyaz konusu yapmaz.Bu,tevhide aykırıdır. Allahümme salli ve barik duaları sonradan eklenmiştir.Tahiyyat ve Allahümme salli ve barik duaları da Resul’ün kesin uygulamasında yer almayan ancak tarih içinde Müslümanların kalıp bir dua formuna soktukları dua çeşitlerindendirler.

Peygamber bu dualarda 3.Kişi konumundadır.Peygamberin kendi kendine bu duayı yapması dil ve mantık açısından mümkün değildir.

Bilemiyorum yardımcı olabildim mi...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 24-07-2012, 00:49
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Namaz zaten islamiyetle baslamis bir eylem degildir ki?

Namaz islamiyet gelmeden once de ifa ediliyordu.
Alt 24-07-2012, 08:25
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bursali68´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Peygamber bu dualarda 3.Kişi konumundadır.Peygamberin kendi kendine bu duayı yapması dil ve mantık açısından mümkün değildir.

Bilemiyorum yardımcı olabildim mi...

Sağlıcakla kalınız...
bursali68,

Verdiğim linkteki konuyu okudun mu? Konu içerisindeki ayrı linklediğim mesajı okudun mu? Bana bir tek Kuran yeter dediğin için o mesajı linklemiştim. Ama bakıyorum ki cevap yok.

Şimdi sizde ki düşünce şu. Ben bir tek Kuran'a bakarım. Peki nasıl bakıyorsun? Kuran dilini öğrenip, mealini, tefsirini çıkartarak mı? Yoksa, o yerlere yatırdığın bazı kişilerin sayesinde mi?

Tahiyyat duasının hikmetini bilir misin? Nasıl çıktığını?

Farz, sünnet, vacib nedir bilir misin?

Sünnete uyar mısın mesela? Eğer uymuyorsan, Kuran'da Peygamberimiz için söylenilenleri es geçmiş, kabul etmemiş olmuyor musun?

Nisa.80 - Peygamber'e itaat eden, Allah'a itaat etmiş olur.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 24-07-2012, 10:37
kurtulusislamda kurtulusislamda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

bursalı68,senin aklının almadığı nokta,sen peygamber efendimizin hadislerini,sünnetlerini kenara itelersen,kuran-uı kerimi tam manasıyla anlayamıyacağını bas bas,üstüne basa basa,gözüne soka soka söylediğim halde hala anlamamakta ısrarcılık,vede bana iftira atmalar?
ben yukarıdaki saydıklarının kuran-ı kerimde gecmediğini söylemedimki,içeriğinin ne olacağını,nasıl yapılacağını,ne şekilde olması gerektiği mevzuları kuranda gecmez demekle,zekat konusunda inen bir ayette
1)zekatın kimlere farz olacağı
2)zekat kimlere verilmesi gerektiği
3)zekat mıiktarı ne olmalıdır,malın ne kadarı verilmelidir
..bu konular yazmaz,işte burada peygamber efendimiz Hz MUHAMMED MUSTAFA girmektedir,zira ayetleri duyan,söyleyen,aktaran,anlamını cıkaran ve nasıl olması gerektiğini söyleyen o'dur,
eğer sen bana sadece kuran-ı kerim yeter dersen,peygamber efendimizi kenara itersen
bu misalde olduğu gibi,ac kuran-ı kerimi zekatı eda etmeye calış bakalım,bilebilecekmisin,hayır?o halde,neden hala sadece kuran-ı kerim yeter demekte ısrarcısın?

insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
Alt 24-07-2012, 11:11
Üye

Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bursali68,

Verdiğim linkteki konuyu okudun mu? Konu içerisindeki ayrı linklediğim mesajı okudun mu? Bana bir tek Kuran yeter dediğin için o mesajı linklemiştim. Ama bakıyorum ki cevap yok.

Şimdi sizde ki düşünce şu. Ben bir tek Kuran'a bakarım. Peki nasıl bakıyorsun? Kuran dilini öğrenip, mealini, tefsirini çıkartarak mı? Yoksa, o yerlere yatırdığın bazı kişilerin sayesinde mi?

Tahiyyat duasının hikmetini bilir misin? Nasıl çıktığını?

Sünnete uyar mısın mesela? Eğer uymuyorsan, Kuran'da Peygamberimiz için söylenilenleri es geçmiş, kabul etmemiş olmuyor musun?

Merhaba,

Sevgili Yergin,insanları cahil yerine koymayı bıraksanız...Nasıl olur...?

Ayrıca sizin mesajınızda yanıtlanacak herhangi bir şey göremedim...Neden çünkü siz de şu an uygulanan görüşe ait olan durumu yapıştırmışsınız...

İseyen istediğini kabul etsin...

Ancak benim mesaj olarak yazdıklarım yeni bir şey değil...Ben bunu 25 yıldır biliyorum ve benden önce de zaten bir çok insan ve ilahıyatçı aynı konular üzerine kafa patlatmış insanlar...

Sn.Yergin polemik yaratacak ayet tutup getirmeyin...O zaman size sorarım ŞU AN PEYGAMBER NEREDE...? Bulun getirin peygamberi herkes itaat etsin hiç bir sorun kalmasın...! Ne kadar mantıksız oldu değil mi...Siz Hadise / Rivayete ki bunlara Siyeri de ekleyin , hepsinin toplamı Sünnete uyarsanız peygambere itaat etmiş olursunuz mantığı güdüyorsunuz...İyi de Sn.arkadaşım , bunların bir garantisi mi var...?? Garanti nerede " Sorulacak olduğumuz Kur'an'da " sadece...Diğer tüm rivyetlerin kynklrı en erken 10.yüzyıl...Daha öncesini bulabildiniz mi...? Ki diyanet bile bunları ayıklaya ayıklaya bir hal oluyor...

Dünyadaki tüm müslümanların hepsinin Arapça ile din mi öğrendiğini sanıyorsunuz...Dini insanlar öğrenmek zorunda değil...Tebliği yapmak isteyen ÖĞRETMEK ZORUNDA...! İnsanların anlayacağı dile DOĞRU çevirmek zorunda...Yok yanlış yunluş mantık ile TEVİL ederler ise kokusu çıkar böyle...Sonuçta atla deve değil...

Ayrıca mealleri , tefsirleri de görüyoruz...? Ayrıca eldeki bilgilerle ha bre ELİF boca edildiğini de biliyoruz...! İşaretlemelerle Arap'ın münafıklıktan kurtarıldığını , mealcilerin de bunu yuttuğunu da biliyoruz...Dedim ya atla deve değil...Uzayı keşfetmiyoruz sonuçta....

Sn.Yergin...Ayetler var...Hz.Peygamber ayetler dışında bir şey yapmaz...Bir şeyleri fazlalaştırsa dahi bunu FARZ edemez...KESİN bu böyle biline...!

Hiç birimiz Hz.Peygamber orda ne gördü ise harfi harfine yapmıştır demiyoruz...Dinlemesini bilememe sıkıntısı olduğu için genellikle bunun bile farkında olamıyorsunuz...Ya ne diyoruz bizler Kur'an'dan sorgulanacağız...Eğer ki ben sünnetteki fazlalıkları da yapacağım derse kişi kendi bilir,buna hiç birimizin hayır deme şansı yok....Ama eğer çıkar da " bunları yapmak zorundasınız , emir böyle " demeye başladığınız da ...Hop durun ağır olun denir...!

Bu " İslam Hukuku " denen konuda da aynıdır...Kur'an hukukuna Arap örf-adet-hukuku da iç içe girmiştir...Ki bu yüzdendir ki ,genellikle İslam dinine girenler ARAPLAŞIR...! Sonra da ayıkla ayıklayabilirsen...Dokunursan sözüm on KUTSALA dokunursun...!

Ama kuyruğu sıkışan hemen sizin savununuza geçmekte her nedense...! Geldiğimiz sonuç ta ortada...Yerlerdeyiz...!

Sn.Yergin , günümüz , kirliliği olamakla birlikte iletişimin çok rahat yapılabildiği bir çağ...Bundan önce insanlar ne servis etseler yemek zorundaydı...İyi de kimse kusura bakmasın da şu an o servis edilenler BAYAT...!

Yine çıkın koca ülkeyi dolaşıp bir istatistik tutun ve bakın bakalım namazlarında okuduklarının anlamını biliyor mu insanlar...% 10 u geçmez...Bu utanılacak bir durumdur...Ama bilmeyen insanların utanacağı değil , okumaya gerek olmadığının geleneğini pompalayanların,ortaya koyanların,din tacirlerinin utanması gereken bir durumdur...İnsanlar inandıkları kitaptaki kendilerine ulaşması gereken MESAJ ne diyor bundan bi-haber...!

Sonra da birileri çıkıyor...;

Kur'an'da namaz yok diyor...Oysa ki VAR...!

Namazın Vakitleri 5 diyor....Oysa ki 3

Namazın Rekatı yazmıyor diyor....Oysa ki yazıyor...Hem de gayet basit...

Namazda ne okunacağı yazmaz diyor.....: Oysa ki YAZIYOR " Kur'an'dan kolay olan "

Namazın hareketleri yok diyor.....: Oysa ki var...Hem de bir çok ayette peyder pey...

Sonra da bu dediğimizi çürütme derdi bastığından diyorlar ki...:

-Eeeee ellerin bağlandığı yazıyor mu...? HAYIR efendim yazmıyor....Neden çünkü emir değil...İster bağla ister bağlama...!

-Eeeee rekatlar arası selam vermek yazıyor mu...? HAYIR efendim yazmıyor....Neden çünkü emir değil...İster selam ver ister verme...!

-Eeeee oturma şekli yazıyor mu...? HAYIR efendim yazmıyor....Neden çünkü emir değil...Allah senin nasıl oturduğunla ilgilenmiyor...!

-Eeeeee oruç yazmıyor....: Hadi oradan yazmayanı EMİR deme şansı var mı...Yazıyor...

-Eeeeee hacc ile ilgili detay yazmıyor....: Yazıyor efendim...Bize gereken kadarı yazıyor...

Sn.Yergin ,artık insanları KÜÇÜMSEMEMEK gerektiğini unutmamak gerek...İnsanlar okumalı...Okuduğunun ne anlama geldiğini İDRAK ETMELİ...

Yoksa diğer türlü çıkın yola sallasanız müslümana çarpıyor...İyi de Müslüman ile Mü'min arasında FARK var...Veya iki kez müslüman olmak gerekiyor...Kur'an BUNU DAHİ söylüyor...

Tüm bu bilinçsizlikler ile Kur'an'ı ki dolayısı ile İslam'ı ...;

-Hırsızın elini kesen...,

-İki kişi birbirini seviyor diye TAŞLAYARAK ÖLDÜREN...,

-Kadını İKİNCİ SINIF haline getiren ...,

-Allah'tan başka dostlar edinip iki ayaklı TANRI ların peşinden götüren....,

-Okumaya ve İDRAK etmeye , DÜŞÜNMEYE , SORGULAMAYA hayır diyen...,

-Yıkılan putları değişik versiyonlar ile tekrar inşaa eden...,

-2 ila 3 günde HAYVAN KATLİAMI yapan...,

Bir din haline getirmişiz....Bunu el birliğiyle başarmışız...

Benim inandığım DİN bu değil...! Benim inandığım KUR'AN bunların hiç birini söylemiyor,kabul etmiyor...!

Sağlıcakla kalınız...

Alt 24-07-2012, 11:53
kurtulusislamda kurtulusislamda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

bursalı68.................................
Hiç birimiz Hz.Peygamber orda ne gördü ise harfi harfine yapmıştır demiyoruz......bu kelimen
senin imanını ziyadesiyle nasıl olduğunu ortaya koyuyor
...demek ki sen peygamber efendimizin kuranı harfiyyen uymadığını ima etmen
..senin sünnetleri yok sayman
..senin peygamber efendimizn yaşantısını örnek almaman
ve en önemlisi ilk kelimede ki
harfi harfine yapmıştır demiyoruz,senin sapkınlık içersinde olduğunun alenen delilidir,
ben müslümanım hemde sapına kadar diye ortalıkta dolanmanız cok gülünc
ne dersen de,sen müslümanlığın m'sini
kuran-ı kerimim k'sını,
islamiyetin i'sini,
Hz mUHAMMEDİN m'sini ve en önemlisi
ALLAH CELLA CELALUHU'nun 1 harfini dahi anlayamamışsın,ALLAH seni doğru yola erdirsin
yazında belirtmişsin
müslüman ile mü'min arasında fark ver diye
evet seninle benim aramda,müslümanın diye gecinen sen ile ehli sünnet yolu üzerinde olan bir mü'min arasında fark cok
evet sözde müslüman ile özde müslümanın aasında fark cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
mü'min nedir nasıldrı bilmiyorsan ac oku '''EMENERRASULU''yu öğren,kuran-ı kerimi okuduysan uy,mutabık kal,işine geleni evet,işine gelmeyeni hayır deme
,keyfe keder müslümanlığı yaşayabilirsin buna itirazım yoktur amma keyfe keder aslında namaz şu,zekat bu,şunda şu bunda bu diyorsan,ordadur,orada karşında beni bulursun,anlamasan ,bilmesende,öğrenmek istemesende haykıran bulunur sapkınlıklarına

insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
Alt 24-07-2012, 11:58
HolyOne HolyOne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kurtulusislamda adlı arkadaş.

Sana inananıyla inanmayanıyla bu forumdaki insanlar iyi tahammül ediyor
Alt 24-07-2012, 11:59
Üye

Merhb,

bursalı68,senin aklının almadığı nokta
Sn.rkdşım , şu dilinizdeki ÇİRKİNLİĞİ bir bırksanız d efendice yzmy gyret etseniz nsıl olur...?

sen peygamber efendimizin hadislerini,sünnetlerini kenara itelersen,kuran-uı kerimi tam manasıyla anlayamıyacağını bas bas,üstüne basa basa,gözüne soka soka söylediğim halde hala anlamamakta ısrarcılık
Ben de diyorum ki Kur'n böyle DEMİYOR..." Ben çık-seçik bir kitbım yni KİTB-MÜBİN 'im " diyor...Ken siz diyorsunuz ki Kur'n'ı sünnet,hdis,rivyetler ile nck nlrsın...Şimdi kime innyım sn mı...? Kur'n' mı...? Kime...?

Bu arada kimin kimin gözüne soktuğu da tartışılır...Sen onun bunun gözüne sokmayı bırakıp bir de kendi gözüne soksan...?

ben yukarıdaki saydıklarının kuran-ı kerimde gecmediğini söylemedimki,içeriğinin ne olacağını,nasıl yapılacağını,ne şekilde olması gerektiği mevzuları kuranda gecmez demekle,zekat konusunda inen bir ayette
Şimdi detaylara takılmaya başladık yani...Arkadaşım adı üzerinde detay...! Allah senin oturuken parmağın şöyle olacak , ayaktayken ellerini şöyle bağlayacaksın , başlarken erkek isen ellerinini KULAK MEMELERİNE , kadın isen MEMELERİNİ,n üzerine götürceksin DEMEZ....! Diyeceğini beklersen çok beklersin...Bir üstte yazdım,bu detaylara uymak kişinin kendi tercihi , ancak bundan sorgulanmayacağını da Kur'an söylüyor....!

1)zekatın kimlere farz olacağı
2)zekat kimlere verilmesi gerektiği
3)zekat mıiktarı ne olmalıdır,malın ne kadarı verilmelidir
Şimdi dönüp bir de ZEKAT konusunda mı polemik yaşayalım , üstelik konumuz bu değilken...!

..bu konular yazmaz,
Bu senin düşüncen...Gereken kadarı var...Gerekmeyeni YOK...!

eğer sen bana sadece kuran-ı kerim yeter dersen,peygamber efendimizi kenara itersen
bu misalde olduğu gibi,ac kuran-ı kerimi zekatı eda etmeye calış bakalım,bilebilecekmisin,hayır?o halde,neden hala sadece kuran-ı kerim yeter demekte ısrarcısın?
Çok kolay...Bir gün detayını sana anlatırım...O güne dek biraz kafa patlat bu konuya...! Ama birilerine cümleleri batırınca zıplamayacaksın , sakin olacaksın...!

Sağlıcakla kalınız...

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil