Yergin´isimli üyeden Alıntı
bursali68,
Verdiğim linkteki konuyu okudun mu? Konu içerisindeki ayrı linklediğim mesajı okudun mu? Bana bir tek Kuran yeter dediğin için o mesajı linklemiştim. Ama bakıyorum ki cevap yok.
Şimdi sizde ki düşünce şu. Ben bir tek Kuran'a bakarım. Peki nasıl bakıyorsun? Kuran dilini öğrenip, mealini, tefsirini çıkartarak mı? Yoksa, o yerlere yatırdığın bazı kişilerin sayesinde mi?
Tahiyyat duasının hikmetini bilir misin? Nasıl çıktığını?
Farz, sünnet, vacib nedir bilir misin?
Sünnete uyar mısın mesela? Eğer uymuyorsan, Kuran'da Peygamberimiz için söylenilenleri es geçmiş, kabul etmemiş olmuyor musun?
Nisa.80 - Peygamber'e itaat eden, Allah'a itaat etmiş olur.
|
Merhaba,
Farz, sünnet, vacib nedir bilir misin?
|
Sevgili Yergin,insanları cahil yerine koymayı bıraksanız...Nasıl olur...?
Ayrıca sizin mesajınızda yanıtlanacak herhangi bir şey göremedim...Neden çünkü siz de şu an uygulanan görüşe ait olan durumu yapıştırmışsınız...
İseyen istediğini kabul etsin...
Ancak benim mesaj olarak yazdıklarım yeni bir şey değil...Ben bunu 25 yıldır biliyorum ve benden önce de zaten bir çok insan ve ilahıyatçı aynı konular üzerine kafa patlatmış insanlar...
Nisa.80 - Peygamber'e itaat eden, Allah'a itaat etmiş olur.
|
Sn.Yergin polemik yaratacak ayet tutup getirmeyin...O zaman size sorarım ŞU AN PEYGAMBER NEREDE...? Bulun getirin peygamberi herkes itaat etsin hiç bir sorun kalmasın...! Ne kadar mantıksız oldu değil mi...Siz Hadise / Rivayete ki bunlara Siyeri de ekleyin , hepsinin toplamı Sünnete uyarsanız peygambere itaat etmiş olursunuz mantığı güdüyorsunuz...İyi de Sn.arkadaşım , bunların bir garantisi mi var...?? Garanti nerede " Sorulacak olduğumuz Kur'an'da " sadece...Diğer tüm rivyetlerin kynklrı en erken 10.yüzyıl...Daha öncesini bulabildiniz mi...? Ki diyanet bile bunları ayıklaya ayıklaya bir hal oluyor...
Şimdi sizde ki düşünce şu. Ben bir tek Kuran'a bakarım. Peki nasıl bakıyorsun? Kuran dilini öğrenip, mealini, tefsirini çıkartarak mı? Yoksa, o yerlere yatırdığın bazı kişilerin sayesinde mi?
|
Dünyadaki tüm müslümanların hepsinin Arapça ile din mi öğrendiğini sanıyorsunuz...Dini insanlar öğrenmek zorunda değil...Tebliği yapmak isteyen ÖĞRETMEK ZORUNDA...! İnsanların anlayacağı dile DOĞRU çevirmek zorunda...Yok yanlış yunluş mantık ile TEVİL ederler ise kokusu çıkar böyle...Sonuçta atla deve değil...
Ayrıca mealleri , tefsirleri de görüyoruz...? Ayrıca eldeki bilgilerle ha bre ELİF boca edildiğini de biliyoruz...! İşaretlemelerle Arap'ın münafıklıktan kurtarıldığını , mealcilerin de bunu yuttuğunu da biliyoruz...Dedim ya atla deve değil...Uzayı keşfetmiyoruz sonuçta....
Sünnete uyar mısın mesela? Eğer uymuyorsan, Kuran'da Peygamberimiz için söylenilenleri es geçmiş, kabul etmemiş olmuyor musun?
|
Sn.Yergin...Ayetler var...Hz.Peygamber ayetler dışında bir şey yapmaz...Bir şeyleri fazlalaştırsa dahi bunu FARZ edemez...KESİN bu böyle biline...!
Hiç birimiz Hz.Peygamber orda ne gördü ise harfi harfine yapmıştır demiyoruz...Dinlemesini bilememe sıkıntısı olduğu için genellikle bunun bile farkında olamıyorsunuz...Ya ne diyoruz bizler Kur'an'dan sorgulanacağız...Eğer ki ben sünnetteki fazlalıkları da yapacağım derse kişi kendi bilir,buna hiç birimizin hayır deme şansı yok....Ama eğer çıkar da " bunları yapmak zorundasınız , emir böyle " demeye başladığınız da ...Hop durun ağır olun denir...!
Bu " İslam Hukuku " denen konuda da aynıdır...Kur'an hukukuna Arap örf-adet-hukuku da iç içe girmiştir...Ki bu yüzdendir ki ,genellikle İslam dinine girenler ARAPLAŞIR...! Sonra da ayıkla ayıklayabilirsen...Dokunursan sözüm on KUTSALA dokunursun...!
Ama kuyruğu sıkışan hemen sizin savununuza geçmekte her nedense...! Geldiğimiz sonuç ta ortada...Yerlerdeyiz...!
Sn.Yergin , günümüz , kirliliği olamakla birlikte iletişimin çok rahat yapılabildiği bir çağ...Bundan önce insanlar ne servis etseler yemek zorundaydı...İyi de kimse kusura bakmasın da şu an o servis edilenler BAYAT...!
Yine çıkın koca ülkeyi dolaşıp bir istatistik tutun ve bakın bakalım namazlarında okuduklarının anlamını biliyor mu insanlar...% 10 u geçmez...Bu utanılacak bir durumdur...Ama bilmeyen insanların utanacağı değil , okumaya gerek olmadığının geleneğini pompalayanların,ortaya koyanların,din tacirlerinin utanması gereken bir durumdur...İnsanlar inandıkları kitaptaki kendilerine ulaşması gereken MESAJ ne diyor bundan bi-haber...!
Sonra da birileri çıkıyor...;
Kur'an'da namaz yok diyor...Oysa ki VAR...!
Namazın Vakitleri 5 diyor....Oysa ki 3
Namazın Rekatı yazmıyor diyor....Oysa ki yazıyor...Hem de gayet basit...
Namazda ne okunacağı yazmaz diyor.....: Oysa ki YAZIYOR " Kur'an'dan kolay olan "
Namazın hareketleri yok diyor.....: Oysa ki var...Hem de bir çok ayette peyder pey...
Sonra da bu dediğimizi çürütme derdi bastığından diyorlar ki...:
-Eeeee ellerin bağlandığı yazıyor mu...? HAYIR efendim yazmıyor....Neden çünkü emir değil...İster bağla ister bağlama...!
-Eeeee rekatlar arası selam vermek yazıyor mu...? HAYIR efendim yazmıyor....Neden çünkü emir değil...İster selam ver ister verme...!
-Eeeee oturma şekli yazıyor mu...? HAYIR efendim yazmıyor....Neden çünkü emir değil...Allah senin nasıl oturduğunla ilgilenmiyor...!
-Eeeeee oruç yazmıyor....: Hadi oradan yazmayanı EMİR deme şansı var mı...Yazıyor...
-Eeeeee hacc ile ilgili detay yazmıyor....: Yazıyor efendim...Bize gereken kadarı yazıyor...
Sn.Yergin ,artık insanları KÜÇÜMSEMEMEK gerektiğini unutmamak gerek...İnsanlar okumalı...Okuduğunun ne anlama geldiğini İDRAK ETMELİ...
Yoksa diğer türlü çıkın yola sallasanız müslümana çarpıyor...İyi de Müslüman ile Mü'min arasında FARK var...Veya iki kez müslüman olmak gerekiyor...Kur'an BUNU DAHİ söylüyor...
Tüm bu bilinçsizlikler ile Kur'an'ı ki dolayısı ile İslam'ı ...;
-Hırsızın elini kesen...,
-İki kişi birbirini seviyor diye TAŞLAYARAK ÖLDÜREN...,
-Kadını İKİNCİ SINIF haline getiren ...,
-Allah'tan başka dostlar edinip iki ayaklı TANRI ların peşinden götüren....,
-Okumaya ve İDRAK etmeye , DÜŞÜNMEYE , SORGULAMAYA hayır diyen...,
-Yıkılan putları değişik versiyonlar ile tekrar inşaa eden...,
-2 ila 3 günde HAYVAN KATLİAMI yapan...,
Bir din haline getirmişiz....Bunu el birliğiyle başarmışız...
Benim inandığım DİN bu değil...! Benim inandığım KUR'AN bunların hiç birini söylemiyor,kabul etmiyor...!
Sağlıcakla kalınız...