Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı
........................Dünya'yı 3 boyutlu olarak görüyoruz,Duyuyoruz, düşünebiliyoruz,Hissediyoruz, tutabiliyoruz, yürüyebiliyoruz,Konuşabiliyoruz,
|
ama duyu gücümüz sınırlıdır ( 20 Hz to 20,000 Hz (20 kHz)), görmemiz sınırlı, uçamıyoruz, su altında nefes tutuşumuz sınırlı, Jacobsen organımız yok... iki ayak üstü durduğumuzdan fıtık ve bel ağrısı kaderimiz (4 ayaklılarda yok

)
gelince onuda yapabiliyoruz ayrıca küçük tuvalet için ayrı büyük tuvalet için ayrı çıkışlardan,göze zararlı birşey temas ettiğinde göz yaşı hemen devreye giriyor.......
|
mesela sadece ihtiyacımız kadar yemeği bilsek hiç tuvalet olmasa daha mükemmel olmazmıydı?? üstelik biri external boşaltımdır.. sindiremediklerinizi boşaltır... diğeri sindirdiklerinizin işe yaramayanlarını... ikisi tamamen farklı bir sistem

............... göz yaşı kanaldan buruna açılır yani bir enfeksiyon varsa direk buruna geçer.. halbuki dışarı açılsa daha iyi olmazmıydı... ter, tükürük, hepsi boşaltım sistemidir...
bir hücreye bile şaşırmanız lazım ama herşeyi basit görüyorsunuz
sanki insan bir et ve kemik yığını gibi geliyor size
|
hücre tabii ki temel yapı taşı.. öğrenecek daha çok şey var... ama tümhücrelerin temel yapılarının hayvanda insanda bakteride bitkide
aynı olması
benzer kökenden geldiğimizin en iyi orneklerinden değil mi.... maalesef arkadaşım kemik ve etteki bu yaşam gidince artık geriye birşey kalmıyor...
vücudumuzda tek bir tane bile boş organ yok hepsinin görevi var.
|
apandixden 3.azı dişlerine embryodaki meckel kıkırdağından kuyruk sokumu kemiklerine...o kadar çok eskiden kalma körelmiş veya fonksiyonu değişmiş organ var ki...
Çok küçük pencereden bakıyorsunuz hayata...
|
asıl allah yaratmış deyip pencereyi daraltan sizlersiniz
ben bir kusursuzluk görmüyorum.tam tersine evrimi gelişimi değişimi görüyorum..herşey yaşam mücadelesine göre şekilleniyor
Mutasyonlar bir düzen getirmez sadece düzgün birşeyi komple bozar...
|
daha mütasyonlara geçmedik bile...
dersini iyi çalış fatih kardeşim