Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-01-2010, 01:02
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

metee´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Neden Evrim Teorisi Bakterilerin beyin gelişimini yapmamış da,Sadece çoğalmasını sağlamıştır.Beyin gelişse insanlara daha çok zarar vererek hayatta kalabilir.

Geçen Yüzyıllara bakıyorumda bakteri sadece kendi çoğaltıyor.
Beyin veya vücut gelişimini yapmıyor.

Sadece çoğalma?

-Hocam bir sorumda olacak Branş nedir.

(-_Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır._-)

-Branş Zaman içerinde öğreneceksin

Saygılarımla MeTeE
Saygıdeğer Metee ;

Beyni gelişene bakteri denmez zaten.Kimbilir ne denir ve kimbilir neye benziyordur.

Geçen yüzyıllara takılıp kalmamak lazım, o canlı olabileceğinin en iyisi olmaya çabalıyor halen.Hatta insan oğluna rağmen.Birtek çoğalma değil, çeşitli modifikasyonlarla değişik türevlerini (varyete) oluşturuyor türün.

Geriye kalanını tam olarak anlayamadım Metee.benim bramşımımı soruyorsun yoksa genel anlamda branş kelimesinin anlamını mı çözümleyemedim.

saygılarımla.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 17-01-2010, 03:54
metee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
metee metee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )
AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Antibiyogram testleride yaptım defalarca..
Amcamların hastanesi vardı.Orda tahlilde yaptım uzun bir zaman.

Bir bakteri vücut içinde mutasyon geçirebilir.Random Chemical Reaction (gelişigüzel kimyasal reaksiyon).Bunun haricinde X-Işınları, yüksek enerjili UV ışınları, radyoaktivite v.b. bazı metodlarla DNA bozulur.Bir çok defa bakteri zaten ölür.Lakin ölmezse yeni DNA diziliminin oluşturacağı yeni enzimler ilgili antbiyotikten etkilenmez.Başka antibiyotik dener veya mevcut formülasyonu değiştirirsin.

İLAÇ FİRMALARI DİRENÇİ OLUŞTURMUYOR VÜCUT OLUŞTURUYOR:. -metee-

Böyle bir kanıya nasıl kapıldın ki zaten.Direnci ilaçlar oluşturabilir, düşük ihtimal vücud içindede kazanılır ama ana etken dışarıda, bağımsız yaşam alanında geçirilen modifikasyonlardır.Bu sebeple modifiye bakteri vücuda girdiğinde zaten ilgili antibiyotik iş yapmaz.İlaç firmaları trilyon dolarlık arge ile kazanılan direnci kırmaya uğraşırlar.
Sevgili AerA

Öncelikle yazdığın tüm yazıları okudun mu?

Bu antibiyotik nasıl bir yönetimi kullanarak yapılır.?

Apandis Bak kaç bin bakteri mevcuttur.

Bağırsak bakterileri konağın bağırsak ve sistemik bağışıklık sistemine sürekli etki ederler. Bağırsak mukozasındaki bağışıklık sisteminin hem erken gelişiminde hem de hayat boyunca işleyişinde bakterilerin anahtar bir rolü vardır. Bağırsak mukozası yakınında yer alan lenf dokularını stimüle ederek patojenlere karşı antikor üretmelerini sağlarlar .Bağışıklık sistemi yararlı bakterilere dokunmayıp zararlılara karşı mücadele verir..

Ortalama bir insan vücudunda 10 (13 üstü) hücre varken sindirim sisteminin içindeki mikroorganizma sayısı bunun on katı kadardır.
Antibiyotik yapmak istersen ilk önce başvuracağın kısımlar mide, ince, kalın ve apandis içindeki lenf doku ile başla.Bu şekilde amcanın hastanesinde bir uzman olursun.

Antibiyotik belli minareller ile zenginleştirilmiş iyi huylu bakterenin vücuda verilmesi demektir.

Antibiyotik direnci özellikle bağırsak ve apandis kısmında yalnış kullanıldığında yararlı bakterilerin azalmasının yanında zararlı bakterilerin özelliğinde var olan kısmı açığa çıkmasına neden olacak böylelikle çoğalmasını sağlayacaktır.

Direnç kaç çeşitdir.?

Kutuplardaki antibiyotik direnç mi çok zararlı yoksa çöl iklimindeki antibiyotik direnç mi zararlıdır.

Evrimcilerin mantığına göre bir meyve yediğinde çekirdeği midede ağaç olacak mantığıdır.

Çekirdeğin mide kısmında ağaç olması için uygun şartların olması lazımdır.

Bizim mantık ise meyve çekirdeği toprak ile buluştuğunda ağaç olma yolunda gider.

Bir hayvan nasıl kendini korumak için ellinden geleni yapırsa, Bakterinin kendi koruma için var olan ortaya çıkaracaktır..

Çünkü kendi yaşam alanı kısıtlanması istemeyen bir hayvan saldırgan olacaktır.

Ben bu hayvanın yaşam alanı tehdit ediyorsam ozaman olacak konu bellidir.O hayvan kendi yaşam alanı korumak için saldırgan olacaktır.?

Saygılarımla MeTeE

[Mt]METEE[/Mt]Kalp ne ile doluysa,dudaklardan 0 dökülür gider.Goethe
EVRiM HAYALGüCüDüR?...

Konu metee tarafından (17-01-2010 Saat 04:05 ) değiştirilmiştir.
Alt 17-01-2010, 15:40
Kıdemli Üye

metee´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili AerA

Antibiyotik belli minareller ile zenginleştirilmiş iyi huylu bakterenin vücuda verilmesi demektir.
Sevgili Metee ;

Konuya ne kadar yabancı olduğunu fark etsemde, yabancı olduğun halde fikir yürütme isteğini anlamış değilim.

Antibiyotik belli minareller ile zenginleştirilmiş iyi huylu bakterenin vücuda verilmesi değildir.Antibiyotikler başlı başına moleküldür.Senin değidin aşı olur ki ondada iyi huylu bakteriler enjekte edilmez.

Bak bu bir antibiyotik ;

Ve bünyesinde bakteri falan içermez.Cansız bir moleküldür.İlkokul kaçtan terksin acaba diye düşündürme insanları?

Sevgili Metee lütfen artık abes cevaplamalara kaçmayınız.Cehaletinizi insanlarla paylaşma şevkini anlıyorum ama ne gerek var değilmi?

"Bu şekilde amcanın hastanesinde bir uzman olursun.", benim zaten bir uzmanlık alanım var.Tez elden sizede bir tane diliyorum.Abesle iştikal haricinde.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Konu AerA tarafından (17-01-2010 Saat 15:54 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-01-2010, 04:50
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )

Sevgili Metee ;

Konuya ne kadar yabancı olduğunu fark etsemde, yabancı olduğun halde fikir yürütme isteğini anlamış değilim.

Antibiyotik belli minareller ile zenginleştirilmiş iyi huylu bakterenin vücuda verilmesi değildir.Antibiyotikler başlı başına moleküldür.Senin değidin aşı olur ki ondada iyi huylu bakteriler enjekte edilmez.

Bak bu bir antibiyotik ;

Ve bünyesinde bakteri falan içermez.Cansız bir moleküldür.İlkokul kaçtan terksin acaba diye düşündürme insanları?

Sevgili Metee lütfen artık abes cevaplamalara kaçmayınız.Cehaletinizi insanlarla paylaşma şevkini anlıyorum ama ne gerek var değilmi?

"Bu şekilde amcanın hastanesinde bir uzman olursun.", benim zaten bir uzmanlık alanım var.Tez elden sizede bir tane diliyorum.Abesle iştikal haricinde.
Sevgili AerA

MİNAREL NEDİR?

Verdiğin resim bak sonra bana dön.

İyi huylu bakterilerin yönetimi kullandıklarını söyledim.Bakteri verdiğini söylemedim..Ama iyi huylu bakterileri insan rahatsızlığında kullanılıyor..

Sen evrimci bilimadamlarına sor cevap verecektir..

Cahil mi Kara mı Yoksa sudan karaya geçti zaman içinde öğreneceksin...

Sen bilgin ile kal diyorum..
Sen minarelden bile haberin yok ve iyi huylu bakterilerin ne olduğu bilmiyorsun...

Sorduğum soruların cevaplarını alamadım.

Cahil ve Kara kelimesinde başka kelimeler yaz..Seni saygıya davet ediyorum..

Bilgi sahibiyle her yeri dolaşan bir hazinedir.

Saygılarımla MeTeE

NOT: Senin bildiğin ısrar ile başkasının yazısı bana getirip tamam bu işte cahil kelimesiyle yazıyorsun.Yetmiyor amcanın hastanesinde araştırma ve test yaptım diyorsun.ilk önce yazılarımın arasındaki sorulara cevap ver.Sonra bana saygı içersinde sormak istediğin soruyu sor.Ben saygı içersinde soruyorsam sende saygı ile sor o zaman iyi bir tartışma olur..

Antibiyoti Direnç geçirdi tamam Evrim teorisi gerçeği diyecem sonra bakacam.Gerçekler acıdır..Var olan bir olayı evrim teorisi gerçeği gibi kabul edemem.Araştır ..Araştır...Araştır

Bilmiyorsan o zaman çekil köşene oku yorumları.

Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek kuşaklar serinler.

EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 18-01-2010, 14:51
Kıdemli Üye

Sevgili Metee ;

Artık bıkkınlık getirdiğinin farkına ne zaman varırsın bilmiyorum ama bana mineralin ne olduğunu öğretecek seviyede kimya bilgisi ve ehliyetine sahip olmadığınız zaten belli oluyor.En nihayetinde kimya lisansına vakıf olan benim.Mineral nedir sizlerden daha iyi bilirim.

"Antibiyotik belirli mineraller ile zenginleştirilmiş bakterilerin vücuda verilmesi demektir" -Metee-

Antibiyotik bir bakteri değildir ki minerallerle zenginleştirilmiş olsun, birde utanmadan vücuda verilmiş olsun.

Metee dostum cehaletten bahsedince alınıyorsun ama bilgisizliğin ortada.Katti suretle size hakaret amacı gütmüyor cahil demem.Konu hakkında bilgisiz olduğunuzu anlatmaya çalışıyorum.

Şayet hakkımda bir araştırma yapmak isterseniz bitirdiğim okulun adını, derecemi, çalıştığım yer ve çalışmalarımı (ilaç firmaları, hastaneler) ayrıntılı bir şekilde, adres ve telefon numaraları ile size bildirebilirim.

2 kere 2 nin ısrarla 5 ettğini söyleyen, hatta "hayır 4 eder" diyene sen git araştır sonrada köşende otur, yorumları oku diyen biri saygıyı nasıl bekleyebilir.

Madem öyle; ne kimyadan anlıyorsun ,ne biyokimyadan.Sen daha antibiyotiğin ne olduğunu bile bilmiyorsun.Git köşende otur.Yorumları oku Metee dostum.

Saygılarımla.

Alt 03-02-2010, 02:40
Üye

Sevgili Metee ;

Artık bıkkınlık getirdiğinin farkına ne zaman varırsın bilmiyorum ama bana mineralin ne olduğunu öğretecek seviyede kimya bilgisi ve ehliyetine sahip olmadığınız zaten belli oluyor.En nihayetinde kimya lisansına vakıf olan benim.Mineral nedir sizlerden daha iyi bilirim.

"Antibiyotik belirli mineraller ile zenginleştirilmiş bakterilerin vücuda verilmesi demektir" -Metee-

Antibiyotik bir bakteri değildir ki minerallerle zenginleştirilmiş olsun, birde utanmadan vücuda verilmiş olsun.

Metee dostum cehaletten bahsedince alınıyorsun ama bilgisizliğin ortada.Katti suretle size hakaret amacı gütmüyor cahil demem.Konu hakkında bilgisiz olduğunuzu anlatmaya çalışıyorum.

Şayet hakkımda bir araştırma yapmak isterseniz bitirdiğim okulun adını, derecemi, çalıştığım yer ve çalışmalarımı (ilaç firmaları, hastaneler) ayrıntılı bir şekilde, adres ve telefon numaraları ile size bildirebilirim.

2 kere 2 nin ısrarla 5 ettğini söyleyen, hatta "hayır 4 eder" diyene sen git araştır sonrada köşende otur, yorumları oku diyen biri saygıyı nasıl bekleyebilir.

Madem öyle; ne kimyadan anlıyorsun ,ne biyokimyadan.Sen daha antibiyotiğin ne olduğunu bile bilmiyorsun.Git köşende otur.Yorumları oku Metee dostum.

Saygılarımla.
Sevgili AerA

Uzun süre senin yazdığına cevap veremedim ama senin gibi bir kişi diğer yazıları okusaydı o zaman kırmız ile yazdığın yazıyı anlardın.
Ama sorun işte Zenginleştirilmiş minareller ve iyi huylu derken ne anladın?

Bak senin minarellerin yanında besin değeri yüksek olan bitki içerisinde bakteri bulunmaktadır..

İnsan besin değeri yüksek olan bitki, su ve gıda alması lazımdır.işte burada insan vücuduna iyi huylu bakteriler transferi olmaktadır..

İyi huylu olan yanında kötü huylu bakterilerde vücudumuza girmektedir.
Bunlarının zararlarını yok etmek için hergün ilaç alsaydık o zaman insan nesili yok olurdu..

Bu zararlı bakterilerin bir kontrol merkezi olması gereklidir ki bir vücut ile temasta iyi veya zararlı olanları kotrol ederek yok etmesinin yanında koruma yaparak kalmasını sağlaması lazımdır..

Bir ünite var mı?

Evrimcileri bu ünite kısmı görmeden tamam direnç oluştu demek ile kalıyor.

İnsan canlı vücudumuza giren bakteri canlı bunları bir koruma veya yok etme merkezi olması lazımdır.

""""metee"""""""Sizler evrimci bilimadamlar ne söylemişse ona inanırsınız. Araştırma yapmak yok.Bu bakteri olayı özellikle apandis olayında net bir şekilde tespiti yapılır. Bakteri nasıl bir temas ile insan ve hayvanlar arasında dolaştığını direnç kazandığını evrimsel olarak tek düşünürsek o zaman evrim teorisi burada bitmiş olur..

Bu direnç geçen bakteri vücutta hiçbir sistem ile temasa geçmiyor mu?
Bağışıklık, Solunum, Sindirim ve diğer sistemler evrimde demek yok.
Bunun yanında bakterinin özellikle bir sonuca gitmesi için bazı bağlantılardan yararlanması lazımdır..

-Hocam bir soru sorabilirmiyim?
-Tabi sorabilirsin.
-Antibiyotik Direnç nasıl oluşur?
-Direnç Evrimsel veya Bilimsel olarak
-Evrimsel olarak ördek avı yapalım.
-Ağız ile vücudumuza giren bir yiyecek hiçbir sistem kullanmadan aynı şekilde mide kısımda şekil değiştirerek kalır.Diş, Yemek borusu, Mide Asidi, ince ve kalın bağırsak, Apandis vs gibi kısımları kullanmadan aldığımız yiyecek aynı şekilde kalır mı? Bir meyvenin çekirdeği vücudumuzun mide kısımına geldiğine meyve ağaç oluşma imkanı "0" sıfırdır.Evrimcilere göre bakteri vücudumuza girdiğinde bakteri vücudumuza bağlı hiçbir sistemi kullanmadan direnç gösteriyor.(Yani meyve çekirdeği Ağaç oluyor.)
-Bilimsel olarak bakteri vücut ile temas halinde ise bağışıklık sistemi ile başlayan olay ile bakteri direnç kazanır."""""""
Sen anlamazsın çünkü antibiyotik direncinin ilaç firması ve ilaçlarınyaptını söyleyen kara cahil kısmına iniyorsun..

Direnç kaç çeşitdir.?

Kutuplardaki antibiyotik direnç mi çok zararlı yoksa çöl iklimindeki antibiyotik direnç mi zararlıdır.

İyi huylu bakterilerin yönetimi kullandıklarını söyledim.Bakteri verdiğini söylemedim..Ama iyi huylu bakterileri insan rahatsızlığında kullanılıyor..

"""""AerA"""""Bir çok antibiyotik üretilmeden bakteriler bunlara karşı bağışıklık kazanıyorlar demek hem doğru hem yanlıştır.Bir ilaç molekülünün sıfırdan tasarlanması ,üretilmesi ,ruhsat dosyasının hazırlanması cidden anormal bir zaman alır.Sonrasında üretilen molekülün test aşaması başlar ki birde bakarsınız işe yaramıyor.Bunun sebebi ya en başından molekülde öngöremediğimiz aksaklıklar (işe yaramazlıklar) ki bu ilgili bakteri tipinin molekülden etkilenmemesidir ,yada benzer moleküllere veya benzer fraksiyonlarına zaten bağışıklık kazanmış olmasındandır.

Bakteri bile olsa hayatta kalma eğilimi ve çabası yüksektir.Her hangi bir şekilde hücre zarından içeri giren kimyasalın etkisinin yok edilmesi için hücre çalışır.Bu çalışma milyarlarca bakteriye mal olur ama sonunda gen aktarımı ile ,ilgili moleküle sağladığı direnci ilerki kuşaklara aktarır.Sırf türün devamı sağlansın diye.

Bu kısa vadede bir evrilmedir.Her canlının hayatta kalma ,türün devamını sağlama çabasını milyarlarca yıla yayarsan sen ben oluruz ,şu anda tanıdığımız doğa ve içindekiler olur. """""""

İlk önce yazdığının kısma dikkat sonra diğer yazılarını oku anlarsın demek istediğimi..,

Saygılarımla MeTeE

NOT: Diğer yazılara bak kırmızı ile yazdığın yazıyı anlayacaksın...

EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 13-02-2010, 15:09
Kıdemli Üye

Sevgili Metee

Dandik bir tübitak projesi için Niğdeye gitmek zorunda kaldım.Hatta 15 ay kadar kalacağım burada.Proje dahilinde kalsiyum karbonatın stearik asitle kaplanması ve iyileştirme sürecinde çeşitli işlemlerde bulunacağım.Bir mineroloji çalışması yani.

İyi huylu bakteri, mineral, kötü huylu bakteri, enzim sistemi, enzim inhibasyonu gibi konulara biraz çalış.Fikir sahibi ol.Sonrasında antibiyotik direnci nasıl oluşur ve benzeri konularda belki ufkun açılabilir.

"Sen anlamazsın çünkü antibiyotik direncinin ilaç firması ve ilaçlarınyaptını söyleyen kara cahil kısmına iniyorsun.." -Metee-

Sevgili dostum ben ilaç firmaları içinde çalıştım.Antibiyotik direncini ilaç firmaları yapmaz.Bakteriler kendi kendine, enzim sistemlerini modifiye ederek ilaçlara karşı zamanla direnç kazanırlar.

Saygılarımla.

Alt 15-02-2010, 18:53
Üye

Sevgili AeRA

Sevgili Metee

Dandik bir tübitak projesi için Niğdeye gitmek zorunda kaldım.Hatta 15 ay kadar kalacağım burada.Proje dahilinde kalsiyum karbonatın stearik asitle kaplanması ve iyileştirme sürecinde çeşitli işlemlerde bulunacağım.Bir mineroloji çalışması yani.

İyi huylu bakteri, mineral, kötü huylu bakteri, enzim sistemi, enzim inhibasyonu gibi konulara biraz çalış.Fikir sahibi ol.Sonrasında antibiyotik direnci nasıl oluşur ve benzeri konularda belki ufkun açılabilir.

"Sen anlamazsın çünkü antibiyotik direncinin ilaç firması ve ilaçlarınyaptını söyleyen kara cahil kısmına iniyorsun.." -Metee-

Sevgili dostum ben ilaç firmaları içinde çalıştım.Antibiyotik direncini ilaç firmaları yapmaz.Bakteriler kendi kendine, enzim sistemlerini modifiye ederek ilaçlara karşı zamanla direnç kazanırlar.

Saygılarımla.

YAZIYI OKU ANLARSIN

Antibiyogram testleride yaptım defalarca..
Amcamların hastanesi vardı.Orda tahlilde yaptım uzun bir zaman.

Bir bakteri vücut içinde mutasyon geçirebilir.Random Chemical Reaction (gelişigüzel kimyasal reaksiyon).Bunun haricinde X-Işınları, yüksek enerjili UV ışınları, radyoaktivite v.b. bazı metodlarla DNA bozulur.Bir çok defa bakteri zaten ölür.Lakin ölmezse yeni DNA diziliminin oluşturacağı yeni enzimler ilgili antbiyotikten etkilenmez.Başka antibiyotik dener veya mevcut formülasyonu değiştirirsin.

İLAÇ FİRMALARI DİRENÇİ OLUŞTURMUYOR VÜCUT OLUŞTURUYOR:. -metee-

AeRA Diyorki : Böyle bir kanıya nasıl kapıldın ki zaten.Direnci ilaçlar oluşturabilir, düşük ihtimal vücud içindede kazanılır ama ana etken dışarıda, bağımsız yaşam alanında geçirilen modifikasyonlardır.Bu sebeple modifiye bakteri vücuda girdiğinde zaten ilgili antibiyotik iş yapmaz.İlaç firmaları trilyon dolarlık arge ile kazanılan direnci kırmaya uğraşırlar.

Direnç kaç çeşitdir.?

İlk önce yazdığının kısma dikkat sonra diğer yazılarını oku anlarsın demek istediğimi..,

Saygılarımla MeTeE

EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 04-03-2010, 13:45
Fatihcrs Fatihcrs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Antibiyotiğin Mucidi

Evet arkadaşlar evrime delil olarak göstermeye çalıştığınız antibiyotik direnç hakkında bir bilgi paylaşmak istedim...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25063843/

ilginizi çekebilecek bir başka haberlerde burada

http://www.ntvmsnbc.com/id/25064705/

http://www.ntvmsnbc.com/id/25059736/

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com
Alt 04-03-2010, 15:13
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet arkadaşlar evrime delil olarak göstermeye çalıştığınız antibiyotik direnç hakkında bir bilgi paylaşmak istedim...
zaten doğada olan birşey antibiyotik... bunu bilmiyor muydun sevgili fatih

bak o haberin sonunda ne yazıyor :

"Kroiss, farklı türde mikroplarla savaş için değişik antibiyotik karışımları kullanma yönteminin modern tıpta da kullanıldığını, yaban arılarınınsa bunu belki milyonlarca yıl süren evrim süreci boyunca mükemmelleştirip kullandığını söyledi."

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil