kartopu´isimli üyeden Alıntı
İçinde yaşadığımız din artık paraya, işe, bir mevki ye ulaşma faaliyet i olmuş. Din i faaliyet ya siyaset ya reklam amaçlı olmaktadır. Dinin özü olan bedensel ve Ruhsal temizlik bitmiş dünyamızda.
O zaman ya gerçek din savunuculuğu ya göstermelik (dünyasal menfaat) din savunuculuğu olunacak.
Gerçek din (bedensel ruhsal temizlik) zamanımz da ne kadar başarılı olur bilemem ama menfaatçılık bayağı başarı sağlıyor.
O zaman dini ve amacını zamanımızla birlikte anladığımızda din in ne olduğu ortaya çıkacaktır.
Ezan ı da böyle düşünmek gerekir. Bana göre Ezan ın gerçek işi çağrı olduğuna göre her kesin anladığı dilde yapılması (okunması) doğrudur.
Hiç kimse kendi dilini unutmadan başka bir dili ana dili gibi konuşamaz.
|
- Yıldıztocu eklemiş, Yine de Youtube'dan dinlemek gerçeği gibi değil. Hani eskiler sabah ezanını sırf duymak için kalkarmış sonra geri yatarlarmış. Arap ülkelerinde deneyebilirsiniz derim. Bir şey kaybetmezsiniz:
Kalın karakterler: Ben bu aralar Scott Peck okuyorum. O da şundan söz ediyor: "Tamamen maddesel, 100% mantıklı dünya insanlara yetmiyor, insanlar memnun kalmıyor" diyor.
- O yüzden, (Zaten bedensel temizlik konusunu keşvettik, kimse söylemeden de, en azından çoğumuz, gidip yıkanmasını öğrenmiş durumdayız)
/Ruhsal temizlik demeyim ama, ruhsal bakım çalışması vardır. ve belli bir ciddiyetle yapıldığı sürece faydalı olabileceği söylenir.
"Allah en büyüktür.....yalan
Allahtan başka ilah yok şahidim...yalan
Muhammed onun elçisi şahidim...yalan
Vs
Bu kadar yalan güzel okunsa ne olur okunmasa ne olur..
Yalan işte. Yalanın türküsü , şarkısı. "
- O yüzden arapça olması daha iyi. Türkçe olursa Hitlerin beyin yıkama şeysi gibi olur. Bu şekilde olursa (biraz da üzerinde çalışılırsa) Kilise çanı gibi olur. Yani zararsızlaşır