Karanlıktan aydınlığa´isimli üyeden Alıntı
Ezan bazen öyle okunuyor ki sanki hoca uyudu uyuyacak.
Son ses bağırtırarak ezan okuyanlar ve bunları desdekleyenlerin tepkisine bakarsanız Sanki Hoparlörün icadına kadar islam doğru yaşanmadı ,bunlardan ala musluman yok..evi caminin yanında olanları merak ediyorum.hastası,yaşlısı,çocuğu olan var.kul hakkıyla bana gelme diyen Allah'ı memnun etmeye çalıştıklarına inanmamı mı bekliyorlar ?
Maaşlarını verilmediğinde caminin yolunu unutacak olanların samimiyetine güvenmem.ki para aldığı halde görevli olduğu caminin yolunu arada sırada hatırlayanlar var.
Diyaneti kuranlar için Ezanın nasıl okunduğu değil halkın nasıl kontrol altında tutulduğu önemli.hükümeti,idareyi,yönetimi eleştiren bir hoca ,mesleğinden bıkmış bir hocadır.
|
- Zaten öyle fazla bir maaşları yok. Ama Ankara'da her yere cami diktiler. diksinler. Da çocukların oyun alanı bile yok. Sokakta top oynayıp arabanın altında filan kalabiliyorlar. Basket sahası yok, kamusal yüzme havuzu yok, vs.
Böyle şehir planlaması olur mu?
- Yalnız şu da var: Cuma günleri erkekler çok camiye gidiyor. Çoğu camide filan yer olmuyor, adamlar kaldırımda namaz kılıyor.
Ben olmasın demiyorum. ama her tarafa cami dikmek bence siyasal amaçlı.
Millet üniversite bulamıyor mesela. BU kaynakları doğru kullanmakla alakalı. Borç para ile cami yapan hükümet bence olmaz.