world´isimli üyeden Alıntı
''Benden yana olmayan bana karşıdır.''
Bu nasıl ultimatom ? Bunu herhangi bir yerde söyleseniz ''e tabii öyle durum tespiti bu'' cevabını alırsınız.
|
Hemen herkes köle..İnsanlar ya imparatorluklarda köleler,ya da küçük krallıklarda..Yani 2000 sene önceki şartları düşünün biraz..
Bir imparatorluk bir din yaratıyor ve bu dinin içinde böyle cümleler var..Ne anlamalıyız bu cümlelerden?
İmparatorluğun sahiplendiği dinin tanrısı ''Benden yana olmayan bana karşıdır'' diyor..Yani burada şu denmek isteniyor;''Roma imparatorluğunun dinini tanımazsanız,size tanıtmasını biliriz..''
Bugün Türkiye'de bir siyasetçi bile ''bitaraf olan bertaraf olur'' demedi mi?
Şartlar inanılmaz derecede farklı ama benzer bir cümle işte..
upuaut´isimli üyeden Alıntı
Peki, Abdülmelik bin Mervan'ın,....
|
Kubbetüs Sahra'da Amine ve Abdullah'dan doğma Muhammed olmadığı kesin..Olamaz da böyle bir şey..
Mozaiklerde filan demokratik gözükebilirler ama görüntü aldatır işte..Görüntüye aldanmayın sn.upuaut..Roma imparatorları son derece acımasız insanlardı..Konstantin mesela..Hristiyanlığı imparatorluğun dini ilan eden,tarihin en büyük liderlerinden birisi..Yok mu bunların kılıçları filan

Şaka mı yapıyorsunuz?
Adam ölünceye kadar vaftiz olmamış..Günah,yani suç dolu hayatlardan bahsediyoruz..Kendi öz oğlunu öldüren bir imparator bu..Üvey annesini de öldürtmüş..Neler neler..
Bir insan size demokratım dese ve böyle bir görüntü verse,siz bu insanı demokrat mı kabul edersiniz?
Tayyip demokrat mesela..Demokrat mı acaba?
Trump demokrat mesela..Demokrat mı acaba?
Bu şehitlik meselesi nereden çıkmış mesela..Hristiyanlıktan..Hristiyanlar İsa'yı şehit bellemişler ve şehit olmak için savaşlara akın etmişler..Siz de bu insanların kılıçtan filan uzak olduğunu söylüyorsunuz..Bilakis,hayatları kılıçla geçmiş..
Ya da gnostikler meselesi..Katharları,Bogomilleri kim kesti?Hep Hristiyanlar..
Şunu atlamayın..Karşımızda ibrahimi bir din var..İbrahimi dinleri şiddetten soyutlayamazsınız..Hristiyanlık,diğer iki dine göre biraz sempatik gibi gözükür ama alakası yok..3 din de aslında aynıdır..3 dinin tanrısı zaten aynı tanrı..3 dinin,3 lideri de aynı sayılır..Zaten genel olarak hristiyalık,yahudilik kökenli,islam da Hristiyanlık kökenlidir..İçiçe geçmiş,3 benzer din..
Pardon Yani´isimli üyeden Alıntı
Matta 5-17 Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim.
Isa bu sözleriyle tevrati onayliyormu, onaylamiyormu? Yoksa müslümanlarda oldugu gibi tevrat ´da tahrif edilmis diye bir sözü varmi incilde? Isa eski yasayla birlikte neyi tamamlamis, üstüne ne koymus?
|
İsa,tanahı onaylamak zorunda..İsa,yahudilerin beklenen mesihi gibi lanse edildi sonuçta..Zaten kendisi Yahudi..!
İslam'da önceki iki dinin kitaplarını onaylar..Bu onay konusu da,bu ayetten kaynaklanır..