kartopu´isimli üyeden Alıntı
Fransa yı boş ver onların düşüncesi beni ilgilendirmiyor Onlar kendi ellerindeki kanı görmüyor başkasındakileri gösteriyorlar.
Ben şunu söylüyorum Tanrı soyuttur onu somut yapan ya doğa ya İnsandır Kuran İnsan tarafından yine insan için yazılmış bir akittir.
Elbette tarihe mal olmuş bir belge silinmez ama bunu yanlış (itiraz) ve zamanında farklı bir şey için yazıldığı da söylenebilir.
Kuran zamana uymadığı için çok farklı yorumlanabiliyor.
Bunu anlatmak istiyorum.
|
Merhaba,
Ben şunu söylüyorum Tanrı soyuttur onu somut yapan ya doğa ya İnsandır Kuran İnsan tarafından yine insan için yazılmış bir akittir.
|
Sevgili Kartopu, bu düşünce kişisel bir düşüncedir veya belli bir gurubun düşüncesidir, ancak buna itirazım yok, hiçkimsenin de buna itirazı olamaz...Bu eleştiriyi yapma hakkına sahiptir herkes, bunda sorun yok...
Elbette tarihe mal olmuş bir belge silinmez ama bunu yanlış (itiraz) ve zamanında farklı bir şey için yazıldığı da söylenebilir.
|
Buna da bir şey diyemem, yanlışsınız da diyemem...Bunu da mesajlarımda söyledim zannediyorum...Bu eleştirinizde de haklılığınız vardır muhtemelen kendi açınızdan, yani burada da sorun yok, itirazım yok...
Kuran zamana uymadığı için çok farklı yorumlanabiliyor.
Bunu anlatmak istiyorum.
|
Sadece zaman uymadığı için değil, kişilere uymadığı, anlayışlara uymadığı için de farklı yorumlanabiliyor...Anlatmak istediğiniz gayet net anlaşıldı bana göre...Kur'an'ın anlamlandırıldığı, tercüme edildiği, buna anlayış ve yorumların da katıldığı farklı kitaplar, eserler yayınlanabilir, ne kadar kabul görür bilemiyorum, ancak bu yapılabilir ki zaten buna engel bir durum da yok...Yani bu tarz bir şey için, bu çıkışa gerek yok ki...Parça parça da olsa zaten yapılıyor bu....
Yorumlamayı kim nasıl istiyor ise öyle yapabilir...Bunun kriterleri dil bilimcileri, din bilimcilerinin çalışma alanına girer sanırım...
Kısaca şu son cümlenizdeki kısma hayır demem asla, ancak ne kadar kabul görür o noktalarda şüphelerim olur...
Sağlıcakla kalınız...