Hewreman´isimli üyeden Alıntı
Her dine eşit yaklaşıldığında ise görülecektir ki Kuran; tek doğru güvenilir yoldur. Aşağıda bu iddia ispatlanmıştır:
|
daha önce yazdığım başka bir forumda arkadaşın biri üniversite mezunu ve yaşamının bir kısmını avrupa ve amerikada geçirmiş biriydi..
tartışırken islamiyet için 2+2=4 gibi madden ve manen ispatlanmış bir dindir dedi (tüm inanırlar kendi dini için aynı şeyi düşünür

)..
nasıl ispatlanmış ya dedim.. ispatlanmış şey inanç değil bilim olur dedim.. öyle olsaydı tüm dünya müslüman olurdu dedim..
buna karşılık arkadaş; dünyadaki tüm dinlerin ileri gelenleri, liderleriyle yapılacak bir toplantıdaki açıklamalarda islamiyetin hak din, gerçeklik olduğunu kabul edeceklerini iddia etti
tabii ben şok oldum..:eek: üniversite mezunu dünya görmüş bir insanın böyle bir sözü, inancın insanı ne hale getirdiğinin çok net bir kanıtıydı..
ben de dedimki.. öyle bir toplantıdan çıkacak sonuç sadece iki tanedir..
1.. tartışma sonunda herkes birbirine girip boğazlayabilirler..
2.. senin dinin sana benim dinim bana deyip herkes kendi rüyasını görmeye devam eder...
arkadaş buna cevaben: ne yani herkes kendi inancından bizim kadar eminmi ki dedi
tabii ben koptum..
tabii ki emin dedim.. adam inancını aynı senin gibi hakikat olarak(derin uyku) yaşayıp ona göre düzenliyor dedim..
ondan sonra arkadaş "ne yani bu evrende sahipsiz miyiz" gibi manalı sorular sormaya başladı.. ben de bir agnostik olarak "ne bileyim ben" dedim..
sonra arkadaş bunca inanç çeşidi, bolluğu içinde bir tanesinin mutlaka doğru olması gerektiğini söyledi..
peki sence hangisi ve neden dedim..
sonra arkadaş bir daha benimle hiç bir tartışmaya girmedi.. sanırım tohumu çatlatmıştım..