Hewreman´isimli üyeden Alıntı
Bir müslüman derken kendimi kastediyorum. İncil ve Tevrat hakkında bazı araştırmalarım oldu. Bunları iki maddede sınıfladım.
I. BÖLÜM : İNCİL TAHRİF EDİLMİŞTİR.
II. BÖLÜM : İNCİL MUCİZESİ YOKTUR.
I
Kuran-ı Kerim ' e göre İncil tahrif edilmiştir. Çünkü İncil ' de sayılamayacak kadar çok yerde 'RAB İSA' kelimesi geçmektedir. Bu kelime ise İsa'ya Rablık vermektedir. Kuran-ı Kerim'deki Maide Suresi'nin 72. ayetine bakılırsa ; görülecektir ki İncil - şimdiki - yalan söylemiştir:
MAİDE SURESİ 72- Andolsun, "Şüphesiz Allah, Meryem oğlu Mesih'tir" diyenler küfre düşmüştür. Oysa Mesih'in dediği (şudur: ) "Ey İsrailoğulları, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a ibadet edin. Çünkü O, Kendisi'ne ortak koşana şüphesiz cenneti haram kılmıştır, onun barınma yeri ateştir. Zulmedenlere yardımcı yoktur."
Görülmektedir ki Kuran-ı Kerim'e göre İncil tahrif edilmiştir. "Oysa Mesih'in dediği (şudur: ) "Ey İsrailoğulları, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a ibadet edin."
.....
Bu konuyu tartışmaya açıyorum.
|
Sevgili Hewreman kardeşim,
bir müslüman olarak incil ve tevratla ilgilenmeni, okumanı ve üzerinde düşünmeni takdirle karşılıyorum. Araştırmanda verdığın ve bizimle paylaştığın sonuç üzerinde fazla söz etmeyeceğim. Zira senin düştüğün hataya düşmek istemiyorum.
İncil ve tevrat üzerinde hangi sonuca ulaşırsan ulaş, bu sonuçları ve bu değerlendirmeleri bir ateist sitede dile getirmen, bu konuda tartışma açman, affına sığınarak söylüyorum ama tam bir basiretsizlik örneği. Arkadaşlar zaten ''işte dinler bu, aynı kaynaktan geldi derler ama birbirine zıttırlar, mensupları da birbirinin kuyusunu kazmak için uğraşırlar'' deyip dururken, sen de bu iddiaları doğrular gibi böyle bir konu açman neyla izah edilebilir?
Araştırman sonucunda vardığın neticeye katılmıyorum bir müslüman olarak ama, farzedelim ki doğru söyledin, bu doğruları dile getireceğin yer burası değildir bence. Bilidiğin gibi her doğru heryerde söylenmez.
Tevratı, inicili ve kur'anı, öğretilen klasik düşünceler ışığında değil de ''boş kafayla'' okursan daha güzel sonuçlar elde edeceğini düşünüyorum. Mesela kur'anda incil ve zebur'un kitap olduğundan bahsedilmez. Kur'ana benzeyen olarak sadece tevrattan behsedilir ve onun da değiştirilmediği ortaya çıkar, dikkatli bir okumayla.
Demekki,
1. Kur'anın tasdik ettiği bugünkü incilin ne olduğunun tespit edilmesi gerekiyor,
2. Kur'anın tasdik ettiği tevratın, bugünkü tanahın hangi bölümü olduğunun bilinmesi gerekiyor,
3. Yahudi ve hristiyanların iddialarının birebir onların kutsal kitaplarından kaynaklanmadığını bilmemiz gerekiyor.