Sevgili arkadaşlar,
Bir çok Mason dostum, ve onlar vasıtasıyla tanıdığım var. Felsefi ve insani derinlikleri olan çok değerli insanlardır. Zaman zaman kendileriyle toplanır, çok zevk aldığım sohbetler yaparız.
Bu başlıkta okuduğum mesajlarda Masonlar ve Masonluk hakkında yanlış bilinen veya çarpıtılan bir çok konu olduğunu gördüm. İnternette kasten çarpıtılan veya alenen yalan olan bir çok söylemin, iftiranın dolaştığını da biliyorum. Bu konuyu açıklığa kavuşturmak istedim.
- Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sına uygun biçimde kurulmuş olan yasal bir dernektir.
- Üye olmanın herhangi bir zorluğu, özel ön şartı yoktur. Bir Tanrı'ya inanıyor olmak, üç üyenin referansına sahip olmak (genellikle bir üyenin referansı yeterlidir), yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmak, yıllık üyelik aidatını ödeyebilir durumda olmak (geçen sene yıllık 300 TL idi sanırım), bulunduğu derecenin toplantılarına katılmak gibi (Tanrı'ya inanıyor olmak dışında ) standart sayılabilecek üyelik prosedürü sonucunda genellikle üyeliğe kabul edilir.
- Zenginlik, yüksek mevki, patronluk, toplumda liderlik vs. gibi şartlar aranmaz.
- Üyenin dini, etnik kökeni, milliyeti asla sorgulanmaz, üyelikten sonra bunların konuşulması da hoş karşılanmaz.
- Benim tanıdığım Mason'ların tamamı Türk vatandaşıdır, aralarında Müslümanlar da vardır, Hıristiyanlar da, Yahudiler de, Deist'ler de.
- Üye aidatlarını ödemediğinde, toplantılara katılmadığında, diğer üyelerle sürekli olarak geçimsizliğe düştüğünde üyeliğine son verilir.
Yazdıklarım doğrudur, doğruluğunun anlaşılması da son derece kolaydır.
Böyle kuyruklu yalanlar söylemek yerine:
evet turan dursun kesin bir masondur.çünku kanıtlarım var.ben israıl de yaşayan biriyim.
[...]
ben türkıye de ne kadar mason oldugunu bılıyorum.hatta birkaç üzt duzey masonlar sohbet bıle ettım.
[...]
Orada masonlar kendi içlerinden birine eğer kendileriylede belli bir süre sonra zıt düşerse, Onu infaz ediyorlar.
|
biraz medeni cesaret sahibi olup Masonlar derneğine üye olunması, veya bir Mason dost, ahbap edinilmesi, hatta derneğe gidip üye olmadan da merak ettikleri soruları sormaları yeterlidir.
Türkiyedeki Masonluk, bir tür kültür, felsefe, üyeler arası yardımlaşma, paylaşma, kişisel gelişim derneğidir. Kuş - kanarya sevenler derneğinden farklı olarak kendine özgü yemin ritüelleri vardır. Bu ritüelleri İskoç Rit'inden devralmıştır. Israille veya başka ülkeyle hiç bir organik bağı yoktur, hele Israil'le hiç yoktur. Tersine, diğer ülkelerdeki Mason dernekleriyle yazışarak Filistin'de yapılan zulmü protesto ederler, Israil aleyhinde uluslararası kamuoyu oluştururlar.
Bunun dışında herhangi gizli kapaklı, art niyetli bir yanı yoktur. Haliyle bir insanın Mason olmasının hiç bir olumsuz yanı yoktur. Olsaydı Cumhuriyet savcıları harekete geçip kapatmazlar mıydı ? Masonlar aleyhinde yazılan, söylenen kitaplardaki, internetteki bunca yalanı, iftirayı takip etmediklerini mi düşünüyorsunuz ?
Turan Dursun ve İlhan Arsel'in Mason oldukları iddiaları ile ilgili daha sonra devam edeceğim.
"Elimde kanıtım var" diyen delikanlıysa gelsin. Kanıtının geçersiz olduğunu ispatlarsam buraya kıllı poposunun üzerinde etekli fotoğrafını asacağına söz verirse elbette...
Sevgiler