Özellikle Güney Koreli misyonerler büyük şehirlerde, her biri bir köşe başını tutup sırıtarak, İncil dağıtırlar. Akılları sıra, "MESİH'e hizmet" ediyorlar. Çoğu kişi, lâf ola kabilinden o incili alır. Sonra nereye atar, bilnmez. Halbuki İncil hükmü gâyet açık:
"Kutsal olanı köpeklere vermeyin. İncilerinizi domuzların önüne atmayın. Yoksa bunları ayaklarıyla çiğnedikten sonra dönüp sizi parçalayabilirler." (Matta: 7:6)
Kimse kimseyi zorlamadigi surece, istedigi kisiyle -karsi taraf da istiyorsa- konusabilir, bilgi ve fikir alisverisi yapabilir, dinini yada non-teist gorusunu ifade edebilir.
"Dadanmak", misyonerlerin "kose kapmasi" vb. Ifadeler luzumsuz gorunuyor. Ister Kore'li, ister Kenya'li olur, iki taraf da istiyorsa, istedigi gibi konusur.
Size ne?
Bu videoyu ceken Suriyeli(?)'ye ne oluyor!?
Size ne oluyor?
Misyoner avina mi ciktiniz da hedef mi gosteriyorsunuz?
Bir klip vardi, Sur'da (?) Mi ne cekmisti. Ozel bir harekatci. Kar maskeli, olum timi..
Onun sarki sozlerinde de geciyordu "koseleri kapan misyonerler" diye..
Siz de bu ozel harekatci, kontrgerila, jitemciler gibi mi dusunuyorsunuz da AYNI jargonu kullaniyorsunuz?
Ufak bir duyuru: 2022'den once Natan kullanici adiyla yaptigim tum aciklamalar, makaleler, yazilar, veyahut felsefi/ideolojik/dinsel/politik goruslerin hic birini artik desteklemiyor, benimsemiyorum.
Bana mı ne? Videoyu çeken ben değilim zaten. Suriyeli bir mülteci ve kendilerinin bulunduğu zor durumdan bazı din tüccarlarının yararlanmaya kalkması onları rahatsız etmiş demek ki.
Bana mı ne? Videoyu çeken ben değilim zaten. Suriyeli bir mülteci ve kendilerinin bulunduğu zor durumdan bazı din tüccarlarının yararlanmaya kalkması onları rahatsız etmiş demek ki.
Bak ustelik bir sey diyecegim. Orada iki tarafin da karsilikli ve gonullu iletisimi var. Bu onlari ilgilendirir. Videoyu cekeni degil. Videoyu ceken kisi, olaya karisan ve sozlu satasmalarda bulunan kisidir.suraya buraya dadandilar diye yorum yapan da sensin. (Ki bu da ifade ozlurlugudur) ancak sozlu satasmalari destekler niteliktedir. Neyse
Ufak bir duyuru: 2022'den once Natan kullanici adiyla yaptigim tum aciklamalar, makaleler, yazilar, veyahut felsefi/ideolojik/dinsel/politik goruslerin hic birini artik desteklemiyor, benimsemiyorum.
Bak ustelik bir sey diyecegim. Orada iki tarafin da karsilikli ve gonullu iletisimi var. Bu onlari ilgilendirir. Videoyu cekeni degil. Videoyu ceken kisi, olaya karisan ve sozlu satasmalarda bulunan kisidir.suraya buraya dadandilar diye yorum yapan da sensin. (Ki bu da ifade ozlurlugudur) ancak sozlu satasmalari destekler niteliktedir. Neyse
Videoyu çeken kişinin tavrını onayladığımı söylemedim. Bence de tavırları hatalı. Fakat gerek mültecilere, gerek Afrika'da açlıktan ölmek üzere olan insanlara yapılan bu tür misyonerlikleri rahatsız edici buluyorum. Sanki o insanların düşkünlüklerinden faydalanır gibi. Bu özellikle Amerika'da ki ateistlerinde Hristiyanlara yönelik sıkça yönelttiği bir eleştiri, hatta kimi mizahçıların üzerinden mizah yaptığı bir konudur. Mesela South Park'ın bir bölümü sırf bu Afrikalılara, mültecilere yönelik misyonerlik konusunda ayrılmış, onun üzerinden mizahi eleştiriler getirilmiştir ;
Videoyu çeken kişinin tavrını onayladığımı söylemedim. Bence de tavırları hatalı. Fakat gerek mültecilere, gerek Afrika'da açlıktan ölmek üzere olan insanlara yapılan bu tür misyonerlikleri rahatsız edici buluyorum.
Ben de zâten buraya astığım yazıda misyonerliğe değil, yerli-yersiz İncil dağıtılmasına eleştiri yapmıştım.
İncil de Kur'an da bir şekilde ücretsiz temin edilebiliyor.
Köşe başlarında her karşılaştığınız kişiye reklâm dağıtır gibi kutsal kitap dağıtmanın bir anlamı yok bence.
"Misyonerlik" mevzusunda ma'alesef dilin kemiği yoktur.
Muhataba göre, misyonerler ajandır, parayla çalışan tiplerdir.
Muhatap misyonerleri savunmamış, eleştirmişse bunlar "din ve vicdan hürriyeti" bağlamında değerlendirilmeldir, vs, vs...
Maalesef forumda işler iyice çığırından çıkıyor.
"Tuz" kokmaya başlayınca artık yapacak bir şey kalmıyor.
insanlar dinini tebliğ edebilir ama insanların acılarını, çaresizliklerini, parasızlıklarını fırsat bilip din satmaya çalışanlar şerefsizdir, bu misyonerler de genelde zorda ki insanların peşindedirler, kendi ülkelerinde ki din davasını kaybetmişler, fakir geri ülkelerde ki insanları tavlamaya çalışırlar. maddiyat karşılığı din alanda din satan kadar iğrenç kimselerdir.
***Tanrı mineral de uyudu, bitki de düş kurdu, hayvanda uyandı, insan da kendini buldu ***
Kotunun iyisini tercih etmis...
hic yoktan iyidir...
En azinda ALLAHU EKBER naralari ile insan bogazlamiyacak veya bogazlanmiyacak...
Dahasi, Barbar ve Vahsi bir yapilanmaya sahip olmiyacak...
MILLIYETCILIKCOCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Islamida islamciyida ayakta tutan iki sey var biri yalan öbürü zorbalik.Bazen yalan dinlenir zorbalik ayakda tutar bazen zorbalik dinlenir yalan ayakda tutar.Islamciya göre kendinden olmayan ya yahudidir ya yahudinin usagi ya amarika usagi yada misyoner.
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca