Selam arkadaşlar
Forumda aktif olarak sürekli yazmasam da yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir forumu takip etmeye çalışıyorum.Baktım güzel bi topic açılmış,nerdeyse sabaha yaklaştığım şu saatlerde kendi hikayemi bi de ben yazayım dedim.
Ben Sivaslıyım.Şu an orda yaşamasam da yaklaşık 19 yıl orda yaşadım.Malum dinin baskısının hararetle hissedildiği ve bağnaz insan sayısının bi hayli fazla olduğu bi yer memleket.Babam pek o kadar olmasa da annem ve onun ailesi çok dindar.Ve gerek çocukluktan benim de okuma sevgim ve merakımla oldukça dindar yetiştim.Daha 7 yaşında camide ezan okumalar,dini kitaplar devirmeler daha neler neler.İmam-hatip mezunu,bu işin okulunu okumuş insanlar daha 10 yaşlarındayken oturup hayran hayran beni dinlerlerdi.
Sonradan lisede annemin isteğiyle fethullahın bi kolejinde bir yılı da yatılı olmak üzere okudum.Orda yaşadıklarımı zaten forumda uzun uzun başka bir yerde anlattığım için bir daha buraya yazmak gereği duymuyorum ama pek iç açıcı şeyler yaşamadım.Ama aslında orda yaşadığım olumsuz olaylar ve diğer şeyler bende yavaş yavaş dine karşı soğuma ve farklı arayışlara yönelme sonucunu doğurdu.
Tabiki kademe kademedir herşey.Gerçek müslümanlık nur cemaati müslümanlığı olamazdı.İnsanı uyuşuk,beyni yıkanmış zombilere döndüren bir tarikat islamı temsil edemezdi.Farklı arayışlara yönelirken aslında içimde bi şeyler ortada yanlış birşeyler döndüğünü ve kendimi kandırmaya ısrarla devam ettiğimi söylüyordu.Ondan sonra isyanı ve sorgulamayı bi nevi içinde barındıran rock müzik merakımla beraber herşey inanılmaz bir hızla değişmeye başlamıştı.Eskiden daha küçücük çocukken millete vaaz veren ben saçlarını uzatmış,farklı tarzda bi insan olmuştum.Sadece şeklimin bile bu kadar değişmesi gerek ailevi gerekse toplumsal baskıların tam orta yerine itmişti beni.Ee zaten küçük ve yobazlığıyla,insan hayatına burnunu sokmasıyla nam yapmış bi şehirde bu şekilde dolaşmak ta ufak bi azınlık dışında kimsenin cesaret edemediği bi işti *

*Tabiki ben dinlediğim müziği ve grupları,yaptıklarını araştırırken içimde inanılmaz değişimler yaşamaya başladım.Hayatımda ilk kez DÜŞÜNÜYOR,SORGULUYOR VE TABULARA İSYAN EDİYORDUM!.
1 yıllık bi zaman dilimi içerisinde 180 derece değişmiştim.Önce ılımlı islam modeli arama çabaları,sonrasında deizm.Uzun bi zaman müddetince deist oldum.Tabiki aile ve çevremle yaşadığım çatışmalar çok büyüktü.Bi insanın birden bu kadar değişebileceğine kimse akıl sır erdiremiyordu,besbelli ki temiz imanlı gençleri dinden çıkarmaya uğraşan bi zibidi tayfası pırıl pırıl (!) bir müslüman gencini yoldan çıkarmıştı.O kadar çok çatışma yaşadım ki.Ülkücü gruplarının saldırılarına uğramak,çocukluktan beri yediğin içtiğin ayrı gitmeyen arkadaşlarının din yüzünden sana tavır alması,ailenin üstüne gelmesi vs vs.Zaten tam bunalım yaşlarında ve bunalım takılan,onca yıldır körü körüne temsilcisi olduğu fikirleri silip yerine tam aksi bi yola girmiş olan bana bi de bunun gibi olumsuzluklarla uğraşmak çok ama çok ağır geldi inanın bana.Çok fazla mücadele ettim,tabi zaman geçtikçe yaşımın da büyümesiyle bunalımı atlattım.Ama bunalım dönemini atlatmamla beraber kafamda tekrar soru işaretleri belirmeye başladı.Ya acaba müslümanlık doğruysa,ya ben gerçekten bi ara gaza gelip bunları yaptıysam diye.Sonra google dan tesadüfen TD foruma ulaştım,daha ana sayfadaki bi iki yazıyı okumam bile bana yetti,artık geri dönüşü olmamak üzere AGNOSTİKTİM! Turan dursuna ve bu sitedeki herkese teşekkürü bir borç bilirim,bi çok insana ışık tuttu bura,ben onlardan sadece birisiyim *