Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Yahudilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-06-2010, 04:21
zapata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zapata zapata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hafsa Olayı : Muhammed, karıları arasında huzursuzluk ve kıskançlığa yol açtığı için, cinsel ilişkiyi sıraya sokmuştu. Bir gün, sıra karılarından Hafsa’dayken, ilişkide bulunmak amacıyla odasına gider, fakat Hafsa’yı bulamaz. O sırada cariyelerinden Marya ile karşılaşır. Bunun üzerine Marya’yı Hafsa’nın yatağına yatırıp onunla ilişkiye girer. O sırada Hafsa içeri girer ve ikisini yakalar. “Ey Tanrının elçisi! Beni aşağıladın. Benim günümde, benim sıramda, benim yatağımda bir cariyeyle yatıyorsun!” diyerek tepkisini dile getirir Hafsa. Bunun üzerine Muhammed “Vallahi billahi Marya ile bir daha yatmayacağım” diye yemin eder ve olay kapanır. (Taberi, Camiu’l Beyan)

Fakat Muhammed, yemininden pişmanlık duymuş olsa gerek ki, hemen ilgili vahiy gelmiştir: “Ey Peygamber! Karılarını hoşnut edeceksin diye, Tanrı’nın sana helal kıldığını neden haram yaparsın?..” (Tahrim 1) Bu ayetin bu olayla ilgili olarak geldiği, tüm saygın tefsirlerde anlatılır.

Bizleri o Kurandan anlamıyor diyerek kötüleyen sizler. Hiç mi aklınız almıyor koskoca Tanrı Muhammed’ in cinsel hayatına müdahale ediyor. Müdahale etmekle kalmıyor Kurana geçen bu ayet bize hayatla ilgili ne gibi bir Tanrısal ahlak örneği veriyor. Tam tersi ahlaksızlık örneği. Hem peygamber ol, hem bir sürü kadınla evlen, bir sürü cariyeyi yanından eksik etme, hem Tanrın seni bu ahlaksızlıklarını onaylasın, hem de Kurana soksun bu ahlaksızlıkları.
Kurandan beklediğiniz bilgi bu mu?

.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....
Alt 10-06-2010, 05:01
Halit ŞENER Halit ŞENER isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saygıdeğer zapata,

Sorduğunuz bu soruya değil Türkiye'de,acaba dünyada cevap verebilecek bir Müslüman var mıdır?El-Ezher Üniversite rektörleri bir araya gelseler sorduğunuz bu soruya cevap verebilirler mi?

Bu dinin bir insan diliyle yaratıldığını bile bile Allah diye gerçekte var olmayan bir yokluğa inananların bir hiç uğruna dünyayı felakete doğru sürüklüyor oluşları işte bu sorulara cevap veremiyor olmalarındandır.

Türk ve Dünya Müslümanları cehaletin gayya kuyularında ve karanlık mağaralarda böyle yaşamaya devam ederlerse insanlığın kör inançlardan ve kara cehaletlerden kurtulması maalesef mümkün görünmüyor.

Bu nasıl bir dindir ki,peygamberi çocuk denecek yaşlarda kadınlarla evleniyor ve bu yetmez birde cariyelerle iş bitiriyor ve buda olmadı,yaptıklarını mazur göstermek için göklerden yatak odalarına ayet indiriyor da,bir kadın zina suçuyla suçlandığında beline kadar toprağa gömülüyor ve taşlanarak hunharca da öldürülüyor!

Soraya'yı taşlamak adlı filmi bütün dünyanın izlemesi gerekiyor,en baştada Müslümanların!Eğer birazcık insanlık duyguları varsa sarsılmaz zannettikleri kör inançlardan ve korkulardan belki de kurtulurlar!Ufukta böyle bir tek umut olmasa bile,belki de kimbilir demekten başka bir şey yoktur!
Alt 10-06-2010, 12:49
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında ensesti farkında olmadan savunuyor inananlar. Örneğin kendilerinden önceki dinleri ve kitapları bozulmuş kabul eden islamcı arkadaşlar, kutsal kitaplarının onların bozulması üzerine asla bozulamayacak tek kutsal kitap olduğu iddiasındalar. O halde öncelikle kutsal kitaplarında bu kitapların bozulduğunu anlatan bölümü (bölümleri), sonra neresi bozulmuşsa onu düzelten bölümü ve sonrada bu konuda adı geçen kutsal kişilerin hayatlarını hangi sağlam kaynaklara dayanarak öğrendiklerini açıklayabilmelidir.Özellikle tanrılarının önce gönderdiği kitaptaki bu ensest ilişkiler ile ilgili bölümlerin bozulmuşluğunu kanıtlamalıdırlar.Kanıtlayamazlar ise burda aynı tanrıdan bahsedildiğine göre ensest ilişkiye onay veren tanrı imajı üstlerine kalır. Aksi taktirde Adem ile Havva hikayesinden beri süregelen ve dinlere malolan ( ki hepsini aynı tanrı göndermiş madem) bu olayı onların mirasçısı olarak kabul ve savunma konumuna düşerler.
Şimdilik saygımla gittim...
bir şeyi netleştireyim.
ben ensesti red ya da kabul etmiyorum.
ensest karşısında tavrım yok.
dinlerin ensest karşısındaki tavırlarının çelişkisi üzerine konuşuyorum.
ensestin kendisini tartışmak etik bağlamındadır.
bu başlığın bağlamının o olduğunu sanmıyorum.
Alt 10-06-2010, 18:41
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Öncelikle teşekkürler açıklamalar için. Ben enseste kendi bakış açımla değil inananların bakış açısı ile yaklaşıyorum, o devrin etik anlayışı ya da benim şimdiki etik anlayışımla hiç ilgisi yok yazdıklarımın. İnançların tanrısı enseste izin veriyor ise geçmişte bunu bu gün inananlar savunmalıdır. Yok reddeder iseler nedeni ile kanıtlayarak sunmalılar. Ben ensestin etikliğini değil dine göre tanrının nasıl bir bakış açısı olduğunu ortaya koymak istiyorum. Şimdi bakın olay basit, bir önceki dinde( dinlerde) ensest ilişkiye tanrı onay veriyor mu? Şimdi veriyor mu? Etik olup olmaması değil sorun. Bu soruların cevapları ile son din olduğu iddiasında bulunanlar aynı tanrı kavramının devamı iseler bunları tümden kabul yada red etme konumundadırlar. Bu kadar basit.
Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 10-06-2010, 22:31
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

barudi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evlilikler cinsel ilişki üzerine kurulmaz bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz.
Sn. barudi evlimisiniz? Ben evliyim, ve cinselliğin evlilikteki rolu gerçekten büyüktür, heyecan bittimi......biter. Eğer bağlayıcı zorunluluk yoksa (çocuk, aile, bağlayıcı yükümlülük vs vs) biter..

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 11-06-2010, 15:23
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üyeler

Ensest ilişkinin etik olup olmadığını tartışmıyoruz ki !

Kitrabı Mukaddesteki peygamberlerin söylemesine göre bu ilişki "günah"tır,
"lanet"tir, "pislik"tir. Ancak bu söylenmesine rağmen bazı peygamberler ensest ilişkide bulunuyor ve bunu lanetleyen tanrı da hiç bir şekilde bu adamlarını kınamıyor,cezalandırmıyor, aksine bunları yapan adamlarını kutsuyor,bereketliyor, yaptıklarından ötürü hesap sormuyor. Diğer insanlar ölümü hak ederken kendi peygamberleri kutsanmıştır. Onlar için sözde tanrıdan bir yaptırım yoktur.

Bu nedir ?

Ufak bir duyuru: 2022'den once Natan kullanici adiyla yaptigim tum aciklamalar, makaleler, yazilar, veyahut felsefi/ideolojik/dinsel/politik goruslerin hic birini artik desteklemiyor, benimsemiyorum.
Alt 01-09-2010, 13:55
Kıdemli Üyeler

Bir güncelleyeyim dedim ...

Ufak bir duyuru: 2022'den once Natan kullanici adiyla yaptigim tum aciklamalar, makaleler, yazilar, veyahut felsefi/ideolojik/dinsel/politik goruslerin hic birini artik desteklemiyor, benimsemiyorum.
Alt 09-09-2010, 01:11
denklem denklem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hristiyanların üzerine gidilmesi taraftarı değilim.600 yıl geriden gelen çok çok daha radikal olan islam üzerine yoğunlaşılmalı bence.anladınız siz.
Alt 09-09-2010, 15:26
Kıdemli Üyeler

Denklem , eğer insanlar sadece islamiyeti eleştirrise hristiyanlara meydan açılacak ve zaten yaptıkları inanılmaz misyonerlik faliyetleriyle insanların beyinleri uyuşturulacak ve toplumsal hayattan soyutlaştırılacaktır. Bu tür yoğun propagandalar zaten yapılmaktadır fakat muhalif ses mutlaka olmalıdır.

İslamiyet konusunda pek iddalı olduğumu söyleyemem. Gerci hristiyanlık üzerine de iddalı değilim de... En azından üzerinde konuşabilecek kadar bir kapasitem var. Bunu değerlendirmeye calışıyorum.

İslamiyeti eleştireceğiz de hristiyanlığı eleştirmeyecek miyiz ?

Neden ?

Hristiyanlık da kendi içerisinde mezheplere bölünmüş ve çok RADİKAL ,TUTUCU bir zihniyeti taşımakta ve insanlara bulaştırmaktadır.

Örneğin Bugun ÇARŞAFLI kadınlarımızı eleştiriyoruz. Bunun islamiyetle sınırlı olduğunu mu sanıyoruz yoksa ?

Hayır .Bu tür bir giyim tarzı islamiyette olduğu gibi HRİSTİYANLIKTA da vardır. Aynı yobaz düşünceler (zihniyet yobaz) hristiyanlığın bazı mezheplerindede görülüyor. Bunu elbette konuşmalıyız.

Ortodoks Rahibeler ve güzel kara çarşafları

Ve çok Modern Görünümlü (!) Ortodoks Papazlar

Bu insanları elbette giyim tarzından türü yargılayamayız fakat çağa uygun olup olmadığını ve zihniyetlerini sorgulayabiliriz diye düşünüyorum.

saygılarımla

natan

Alt 10-10-2010, 23:05
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Denklem , eğer insanlar sadece islamiyeti eleştirrise hristiyanlara meydan açılacak ve zaten yaptıkları inanılmaz misyonerlik faliyetleriyle insanların beyinleri uyuşturulacak ve toplumsal hayattan soyutlaştırılacaktır. Bu tür yoğun propagandalar zaten yapılmaktadır fakat muhalif ses mutlaka olmalıdır.

İslamiyet konusunda pek iddalı olduğumu söyleyemem. Gerci hristiyanlık üzerine de iddalı değilim de... En azından üzerinde konuşabilecek kadar bir kapasitem var. Bunu değerlendirmeye calışıyorum.

İslamiyeti eleştireceğiz de hristiyanlığı eleştirmeyecek miyiz ?

Neden ?

Hristiyanlık da kendi içerisinde mezheplere bölünmüş ve çok RADİKAL ,TUTUCU bir zihniyeti taşımakta ve insanlara bulaştırmaktadır.

Örneğin Bugun ÇARŞAFLI kadınlarımızı eleştiriyoruz. Bunun islamiyetle sınırlı olduğunu mu sanıyoruz yoksa ?

Hayır .Bu tür bir giyim tarzı islamiyette olduğu gibi HRİSTİYANLIKTA da vardır. Aynı yobaz düşünceler (zihniyet yobaz) hristiyanlığın bazı mezheplerindede görülüyor. Bunu elbette konuşmalıyız. -Natan-

---------------

Tarafsizliginiz ve tüm dinleri elestirme yanliliginiz, Takdire $ayandir. Sizi tebrik ediyorum sayin Natan.

Saygilar...

Önerilen Siteler

Etiket
ensest, lut, süleyman, İbrahim

Başlık Düzenleme Araçları
Stil