Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-09-2014, 15:22
gordion gordion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Thelogical Facts´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayet açık falan değil tek eşli olun demiyor hepsiyle baş edemezseniz diyor bu net bir yasaklama değil kardeşim .Bunu kabul et artık .
net bir yasaklama olduğunu söylemedim, şartlara göre Kuran, TEK EŞLİLİĞE de onay vermiş, çok eşliliğe de. bana göre ikisi de şartalra göre olabilir ki bunun gerekçelerini yukarıdaki mesajımda açıkladım.
Alt 08-09-2014, 15:25
Thelogical Facts Thelogical Facts isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gordion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
net bir yasaklama olduğunu söylemedim, şartlara göre Kuran, TEK EŞLİLİĞE de onay vermiş, çok eşliliğe de. bana göre ikisi de şartalra göre olabilir ki bunun gerekçelerini yukarıdaki mesajımda açıkladım.
Nasıl olabilir ?Kadına izin yok erkeğe var bunu hangi şartlarda kabul edersiniz biliyor musunuz?Ata erkil kadını köle yapan şartlarda.Başka bir açıklaması yok.Çok eşliliği savunabilmek 2014'te ayrı bir çaba gerektirir.Her ne şart olursa olsun.
Alt 08-09-2014, 15:31
Yasaklandı

Nasıl olabilir ?Kadına izin yok erkeğe var bunu hangi şartlarda kabul edersiniz biliyor musunuz?Ata erkil kadını köle yapan şartlarda.Başka bir açıklaması yok.Çok eşliliği savunabilmek 2014'te ayrı bir çaba gerektirir.Her ne şart olursa olsun.
2014'te de çok eşlilik var fakat gizli yapılıyor yani zina yolu ile, yani bahsettiğiniz durumu 2014'te savunabilmek hiç zor değil.

ben kadın ile erkeğin eşit değil birbirlerinini tamamlayıcı olarak yaratıldığını düşünüyorum, tıpkı bir elin parmakları gibi, serçe parmağımız olmasa el'in bir anlamı ve işlevi olmaz. erkek daha çok evine bakmakla yükümlüdür kaldı ki günümüzde de bu böyledir, işsiz veya evine bakacak derecede geliri olmayanlara kız verilmez.
Alt 08-09-2014, 15:34
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sertanyaril´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, aslinda es degistirmek yani Islam'da bir erkegin baska bir adamla esini degis-tokus etmeleri belli bir ayete kadar yasak degildi. Bir ayette peygambere yasak edildi.

Ahzap 52:
"Ey Muhammed! Bundan sonra artik sana baska kadinlarla evlenmen, bunlari baska eslerle degistirmen, güzellikle hosuna gitse bile sana helal degildir."
Sertan kardesim, Kuran'da "bir erkegin baska bir adamla esini degis tokus etmesi"ne deginen ya da bu igrenç degis tokusun eskiden yapildigini dile getiren hiç bir ayet yok.

Ahzâb 52'nin dogru çevirisi sudur:

Ey nebi! Bundan sonra kadinlar sana helal degil. Onlarin güzelligi hosuna gitse bile eslerini onlarla degistirmen de. Ancak yeminin kime sahipse onlar baska. Allah her seyi gözetliyor.

Lütfen dikkat. Bu ayette sözü edilen es degistirme bir erkekle baska bir erkek arasinda degil Muhammed nebinin yani bi tek adamin kendi kadinlari arasinda yaptigi degistirmedir.

Islam es üstüne es almayi kesinlikle yasaklamistir. Bkz 4:23, 24:32, 33:52...
Alt 08-09-2014, 15:36
Üye

2014'te de çok eşlilik var fakat gizli yapılıyor yani zina yolu ile, yani bahsettiğiniz durumu 2014'te savunabilmek hiç zor değil.

ben kadın ile erkeğin eşit değil birbirlerinini tamamlayıcı olarak yaratıldığını düşünüyorum, tıpkı bir elin parmakları gibi, serçe parmağımız olmasa el'in bir anlamı ve işlevi olmaz. erkek daha çok evine bakmakla yükümlüdür kaldı ki günümüzde de bu böyledir, işsiz veya evine bakacak derecede geliri olmayanlara kız verilmez.

Kuran'ın evrensel olmadığını bir kez daha kanıtladınız bana teşekkür ederim harika bir savunma.2014'te gizli çok eşlilik varmış o yüzden çok eşliliği savunabilirmişiz(!)

Onlarca mantık hatasını görmezden gelip nasıl hala 1400 yıl önceki şartlara göre yazılmış ve bugün yaşayan bizler için ''çoğu'' kuralı uygulama açısından anlamsız olan bir öğretiye ilahi diyebiliyorsunuz anlamıyorum.Doğru olmasını istiyorsanız veya doğru olduğunu hissediyorsanız bunu diğer inançların mensupları da hissediyor veya istiyor size özel değil hislerimiz gerçek olmayan birşeyi gerçek yapamaz.Ben İslam'ın veya Hristiyanlığın doğru olduğunu hissettim diye veya uzaylıların beni kaçırdığını hissettim diye bunu mutlak gerçek olarak sunamam.
Alt 08-09-2014, 15:43
Yasaklandı

Kuran'ın evrensel olmadığını bir kez daha kanıtladınız bana teşekkür ederim harika bir savunma.2014'te gizli çok eşlilik varmış o yüzden çok eşliliği savunabilirmişiz(!)

Onlarca mantık hatasını görmezden gelip nasıl hala 1400 yıl önceki şartlara göre yazılmış ve bugün yaşayan bizler için ''çoğu'' kuralı uygulama açısından anlamsız olan bir öğretiye ilahi diyebiliyorsunuz anlamıyorum.Doğru olmasını istiyorsanız veya doğru olduğunu hissediyorsanız bunu diğer inançların mensupları da hissediyor veya istiyor size özel değil hislerimiz gerçek olmayan birşeyi gerçek yapamaz.Ben İslam'ın veya Hristiyanlığın doğru olduğunu hissettim diye veya uzaylıların beni kaçırdığını hissettim diye bunu mutlak gerçek olarak sunamam.
Kuran'ın evrensel olduğunu, dünya tarihinde meydana gelen veya gelebilecek felaketlerde ortada kocasız kalan kadınlar ile toplumun ahlakı ve toplum yapısının bozulmaması adına yapılacak evliliklere onay veren, yani şartalra göre çok eşle evliliğe de TEK EŞ ile evliliğe de onay veren ayetlerinden anlıyorum.

size bu durum uygun gelmiyorsa bu sizin bakış açınızdır saygı duyarım, ama bu bakış açınız bana uygun değil kusura bakmayın.
Alt 08-09-2014, 15:45
Üye

Kuran'ın evrensel olduğunu, dünya tarihinde meydana gelen veya gelebilecek felaketlerde ortada kocasız kalan kadınlar ile toplumun ahlakı ve toplum yapısının bozulmaması adına yapılacak evliliklere onay veren, yani şartalra göre çok eşle evliliğe de TEK EŞ ile evliliğe de onay veren ayetlerinden anlıyorum.

size bu durum uygun gelmiyorsa bu sizin bakış açınızdır saygı duyarım, ama bu bakış açınız bana uygun değil kusura bakmayın.
Benim birşey dememe gerek kalmadı bana uygun gelmiyorsa evrensel değildir .Gerçek herkes için tektir ve ben gibi birçok kişiye göre gerçek farklıysa o ilahi değildir.Katkınız için sağolun.
Alt 08-09-2014, 15:48
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Iman gozluguyle bakinca, gercek gorunmuyor herhalde. Aslinda ISID gibi bir ornek varken, kuranin nasil anlasildigi hakkindaki tartismalar gereksizdir. Kitabin apacik, herkesin anlayabilecegi bir sekilde olmamasi, ona buna gore yanlis oldugu iddia edilen manalar cikarilabilinmesi bile yeter yazarinin kainatin yaraticisi olamiyacagini ispatlamaya. Tabi ki eger allah da yanilmis olabilir demiyorsaniz eger.
Kuranin yazari, her erkege en fazla 4 es hakki tanirken, kendine sinir koymamasi bile yeter bu sacmaliklarin insan urunu oldugunu anlamaya, tabi ki eger iman denilen illete tutulmamis iseniz. Kaldi ki, insanlara sozde araci diye gonderildigi iddia edilen sahisin, ayni bugun ISID'in yaptigi gibi, terror ve kilic zoru ve ganimet vaadleriyle taraftar tupladigi, gozumuzun onunde APACIK dururken, baska turlusunu dusunmek, iman gozlugunun de otesinde bir INKAR gerektirir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 08-09-2014, 15:51
Yasaklandı

Benim birşey dememe gerek kalmadı bana uygun gelmiyorsa evrensel değildir .Gerçek herkes için tektir ve ben gibi birçok kişiye göre gerçek farklıysa o ilahi değildir.Katkınız için sağolun.
keşke bana uygun değil diye kestirip atacağınıza birçok defa örneklediğim çeşitli felaketlerde kocasız kalan kadınların ne yapacağına dair bir fikir verseydiniz de evrensellik ve gerçek nasıl oluyormuş sizden öğrenebilseydik.
Alt 08-09-2014, 15:56
Üye

keşke bana uygun değil diye kestirip atacağınıza birçok defa örneklediğim çeşitli felaketlerde kocasız kalan kadınların ne yapacağına dair bir fikir verseydiniz de evrensellik ve gerçek nasıl oluyormuş sizden öğrenebilseydik.
Size göre evlenmeliler çünkü onlara yardım etmek için peygamberin evlenmekten başka seçeneği yoktu size göre.Evlenmesi gerekiyordu çünkü kocasız kalmışlar başka seçenekleri yoktu size göre.Bana göre ise bu inandırıcı değil.

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil