Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-09-2014, 20:48
vishnu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vishnu vishnu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Vishnu, ben o ayeti örnek olarak verirken bir saçmalığı dile getirmek istiyordum. Yoksa, Evren'e bakıldığında bunun yanıtı çok açıktır.
doğru...

bunları bugun yazdım ana avrat küfür ettiler.

insan olsak yeter
Alt 02-09-2014, 20:53
balyapan balyapan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Öncelikle şunu söyleyeyim:Başka dinlerin kutsal denilen kitaplarına insan sözü veya değil diye bakmak başka bir tartışma konusu.Bir başlık açılırsa onu da tartışabiliriz.
Hem bu durumda bile,bu işe Kur'andan başlayabilirsiniz.

Diğer yandan,benim söylemek istediğim,Kur'ana insan sözü diye bakınca tarafsız olunmuyor.Taraf seçiliyor.Hatalar aramaya başlıyor,hata bulduğunuzu sanıyorsunuz.Sonra,'bak müslümanların Allah kelamı dediği kitapta hata buldum' demeye başlıyorsunuz.
Oysa,biraz önce,o kitaba Allah kelamı diye bakmamıştınız.

Konu balyapan tarafından (02-09-2014 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-09-2014, 21:03
Üye

balyapan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle şunu söyleyeyim:Başka dinlerin kutsal denilen kitaplarına insan sözü veya değil diye bakmak başka bir tartışma konusu.Bir başlık açılırsa onu da tartışabiliriz.

Diğer yandan,benim söylemek istediğim,Kur'ana insan sözü diye bakınca tarafsız olunmuyor.Taraf seçiliyor.Hatalar aramaya başlıyor,hata bulduğunuzu sanıyorsunuz.Sonra,'bak müslümanların Allah kelamı dediği kitapta hata buldum' demeye başlıyorsunuz.
ben radikal islamcı iken o hataları gördüm. bir ara bunalıma girdim ama sonunda yanlışı görüp dinden çıktım.

yani tam tersine ben kurana allah kitabı diye bakıyordum. ama apaçık hatalar çelişkiler bu inancımı çürüttü...benim gibi çok kişi de vardır burda.

insan olsak yeter
Alt 02-09-2014, 21:32
Isaac Schneider Isaac Schneider isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

balyapan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Aslında şahsen kuranaa allah kelamı diye başladım, kronolojik iniş sırasına göre okudum azıcık tarih ve mitoloji bilgim de vardı...herneyse
Allah kelamı diye okumaya başladım ateist bi arkaadaşımla tartışmak için fakat okumaya devam ettikçe her şeyi yaratmış yüçe merhametli denen tanrının öldür vur kes emirleri yok o cariyeyi al bunun mehrini ver peygamber ayrıcalıklı istediğini alır vs...

Günlerce şokta kaldım ve acayip sinirlendim yıllarca bunlarla uyutulduğum için.(Fazlaa sayilmaz aslında bazılarına göre 17 yaşindayim daha bu olaylar olduğunda 15 yaşındaydım.)
Alt 03-09-2014, 02:01
drecco drecco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Taraf olmak ne demek?
Yön anlamında mı?
Bir düşüncenin safında olmak mı?
Taraf olmak zorunda mıyız?Bir şeyin doğruluğu veya yanlışlığı bir taraf mı belirtir?
Bir fikir karşısında olmak mıdır taraf olmak?
Artı ve eksi taraflar mı demek?
Kanaatimce bir teorinin(fikrin) zıttını düşünmek taraf (karşıt olma)anlamında düşünülebilir.
Fakat inanç sistemleri bakımından taraf olma diye bir şey yoktur.Taraf olma karşısındakini(olumlu-olumsuz)kabul etme(me)ye girer.
İnanç sistemleri bir fikri savunmaz.Olguyu direkt kabul eder.Onun karşıtlığı yoktur.
Dolayısıyla bunda da tarafsızlık(nötr anlamında) ta olmaz.
Dolayısıyla dinler yoktur ama ben tam ortada hepsine eşit mesafedeyim de olmaz.("Dine inanmıyorum ama bir yaratıcı var"da yön belirteceğinden çürür.
Ben şahsen bütün sistemlerin insanlık için yıkım olduğunu düşünüyorum(yönetim=inanç bağlamında )
Çünkü bunlar tarafı tayin eder ve de sizi taraf olarak niteler ki egemenliğini devam ettirsin.
(taraf-bitaraf,solcu-sağcı,inançlı-inançsız,ben-öteki) gibi herşey işin içine dahi edilir sistem tarafından.
Sevgiler

"eşeği yaptığı eşeklik için yargılama,kitap bile okusa onu daha az eşek yapmaz.bazı şeyler ırsidir.
Bir okuyucu yorumu " Esas tehlike bugün mal ve para uğruna bir despot hırsızın kıçını yalayan büyük bir öküz sürüsünün yarın da mal ve para uğruna bir sapığı da hiç çekinmeden baştacı edecek olmalarındadır.
Alt 03-09-2014, 08:56
Katip Katip isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Evet dediğiniz gibi kuran bir insanın sözü.
Tanrı dediğin öyle basit bir kitap göndermez.
Harflerin içinden ışık çıkmalı.Okuduğunuz zaman içinize nur dolmalı
Suratınıza nur gelmeli.Kelimeleri okurken içinden çicek,böcek,bitki,kelebekler uçuşmalı.
Kafirler onu eline aldıklarında ellleri yanmalı.Kelimleri yalnış okuduğunuzda bir ensenize tokat atmalı.Kuranı okurken melekler yanınızda saf saf durmalı,sizi dinlemeliler.
Alt 03-09-2014, 11:07
Üye

Katip´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet dediğiniz gibi kuran bir insanın sözü.
Tanrı dediğin öyle basit bir kitap göndermez.
Suratınıza nur gelmeli.Kelimeleri okurken içinden çicek,böcek,bitki,kelebekler uçuşmalı.
Kafirler onu eline aldıklarında ellleri yanmalı.Kelimleri yalnış okuduğunuzda bir ensenize tokat atmalı.Kuranı okurken melekler yanınızda saf saf durmalı,sizi dinlemeliler.
öyle olsun istemiyoruz ama en azından basit hatalar çelişkiler olmasın.

insan olsak yeter
Alt 03-09-2014, 16:23
maddalena maddalena isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet 2. mesajda da denildiği gibi edebi metin olarak bakmak çok mantıklı. Ama bazı şeyler buna engle oluyor malesef. Bilinçaltı kalıplar, bilinçli zihnin takıntıları, iç ve dış baskılar gibi.
Alt 03-09-2014, 16:55
Üye

Katip´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Suratınıza nur gelmeli.
Bence,baştan beri insan sözü olarak görüyorsunuz.Kur'an bu yüzden sizden ışıklarını gizliyor.Durumu,yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Alt 03-09-2014, 17:13
Üye

Benim gayem, bakış açısını değiştirebilmek.
Kur'ana insan sözü diye bakınca ışıklarını nasıl gizlediğini,Allah kelamı diye bakınca nasıl parlak ışıklar sunduğunu görmenize yardımcı olabilmektir.

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil