Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-06-2020, 20:03
Otoriter Kemalist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Otoriter Kemalist Otoriter Kemalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Komünizm bir dindir ve her din gibi ölümü tadacaktır. Gerçi tattı da. Günümüzde aslında liberal olan ergenler tarafından hortlatılmaya çalışılıyor sadece.
Alt 08-06-2020, 21:54
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bak sen, öyle miymişim haha.

bir yerlerde bir şeyler okumuşsun buraya aynen yazıyorsun, kendi düşünceni üretemiyorsun.
diğer başlıkta aşkın tanımını okuyup buraya yazmıştın, buraya da gates'in hayatını bulup yazıyorsun.
ben kendi düşüncemle cevap veriyorum sana.

bilerek çocukça sorular sorarım bazen, bunun sebebi de önyargıdan uzak olmak.
çocukça sorular en yaratıcı ve önyargısız sorulardır bazen.
siz o soruları çözdüğünüzü sanarsınız, halbuki önyargılara batmış durumdasınızdır.
Nerede okuduğumu AYNEN buraya yazmışım o kitaplarında adlarını yazaydın.

Ön yargı, okumamazlığının savunusunu BİR ŞEYLER OKUMUŞSUNUZ diye buraya yansıtman olmasın sakın?
Pirinç diyorum, fakirleri doyurmak için bunu yaptığını ima ediyorsun, pirinç Bil Gates yese onuda doyurur.

bilerek çocukça sorular sorarım bazen, bunun sebebi de önyargıdan uzak olmak.
çocukça sorular en yaratıcı ve önyargısız sorulardır bazen.
siz o soruları çözdüğünüzü sanarsınız, halbuki önyargılara batmış durumdasınızdır.
Burada hiç bir sorunu çözmüyoruz sadece fikirlerimizi yazıyoruz, servet+servet sahipleri ve bunların hakimiyet çatışması yüzünden ülkeler işgal ediliyor, tarikatlar ve çeteler türetiliyor, sen bunların yazılıp çizilmesine ön yargı diyorsun. Devletleri domine eden zenginler+şirketler yoğunluğu son 120 yıl olmak üzere yaklaşık 350 yıldır savaşlar çıkarıyorlar. Bunda anlayamadığın ne var. İster baharat işi yapsın ister GDO işi yapsın. Bak, ABD ordusunun Irak'ta ne işi vardı? Hadi buna da demokrasi götürdüler fakirleri doyurdular desene. Sen Irak coğrafyasında ki tohumların, tahılların başına ne geldi biliyor musun, o ABD ordusunun iç yapılanmasını biliyor musun, aman bilme, bilmen için okuman gerekir buda ön yargı sahibi yapar seni. Bırak birisi birisini haksız yere götürsün ön yargı yapmayalım biz.
Bir firma doğa düşmanlığı yaparak ve işini bürokrasi çeteleri, mafya ve rüşvetçi makam sahipleriyle görerek doğaya siyanür salgılayıp yer altı sularından toprak örtüsüne kadar her şeyi bir avuç altın için zehirliyor ve bunun sonucu insanlar, hayvanlar ve bitki örtüsü zincirleme zarar görüyor ve bu etki nesilden nesile aktarılıyor. Bu çıkarılacak olan altın elektronik sanayisinde kullanılıyor. Sana bu siyanürün kullanılmaması gerekiyor desem sen diyeceksin ki Gates pastasını kendisi yaratmış, altın kullanılsın yoksa Mercedes olmaz Microsoft olmaz. Eee birilerini yok edeceksin ki o lüks markaları herkes kullanamasın.

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 08-06-2020, 23:17
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Otoriter Kemalist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Komünizm bir dindir ve her din gibi ölümü tadacaktır. Gerçi tattı da. Günümüzde aslında liberal olan ergenler tarafından hortlatılmaya çalışılıyor sadece.
Hangi din ölmüş onuda yazıverseydin.
Ha bu arada sizin kemalizeri fena gerdirdiler. Orduda kemaliz kalmamış ☺ alayı tugayı maaşlı eleman olmuş. .. parasını veriyorsun çalısıyorlar. Maaşlarıda fena degil.
Baktın caz cuz yapıyor. Çekiyorsun kızağa sonrada emekliye.
Akapa zihniyeti işi biliyor. Parayla satın almış

Kemalizm ölmüştür. Kemalizde yok☺ olanlarıda yan yana dizssen futbol sahasının kale arkası çizgisini ya tutar ya tutmaz.

Eskiden ne idam sehpaları kurardı rahmetliler! Şimdi ip gibi sıraya girip maaş alıyorlar.
Alt 09-06-2020, 12:47
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Otoriter Kemalist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cehalet hastalıktır. tedavisi de zordur.
Alt 09-06-2020, 16:22
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

işte bunlar komünist düşüncenin en büyük yanılgılarından.

o montu sınırlı sayıda insan giymek zorunda, mercedese sınırlı insan sahip olmak zorunda.
Bu zorunluluk sadece bir düşünceden ibaret, geçerli herhangi bir kaynağı yoktur.
Hani tanrı kelamı gibi demişsin ama senin düşüncenden başka göstereceğin bir neden yok.

50 yıl önceki fakirlerle, şimdiki fakirleri yanyana getirelim bakalım.
hayat kalitelerindeki artış bariz bir şekilde ortada.
Bu defa baltayı taşa vurdun, sayın Yıldızın tozu.
50 yıl öncesini yaşayan biriyle yazıştığının farkında değilsin galiba.

50 yıl önce fakir-fukaralar sinemaya, tiyatroya giderdi.
3600 iş gününü dolduran emekli olurdu.
Sosyal yaşam ve grev hakkı vardı ve uygulardı.
5-6 nüfuslu bir ailede sadece bir kişinin geliri olurdu, o bir kişinin geliriyle çocukları askere yollardı, evlenecek kıza çeyiz alınırdı, aileye ev alınırdı, giysiler kaliteliydi ve terzide özel dikilirdi.
Gıdalar doğaldı, her köşede bir kasap olurdu, insanlar sağlıklı beslenirdi.
Bugün ise bir ailede herkes gelir getirmesine rağmen mutfak, ev kirası dahi zor karşılanıyor.
İşte benim 50 yıl öncem ve senin bugünün.
Bugün beyaz eşyanın, cihazların, bir çok şeyin o zamana göre ucuz olmasının nedeninin dahi kölelik sisteminin artmasından kaynaklandığını biliyor musun?
Kapitalizm teknolojiyi geliştirdikçe üretim alanını geri kalmış coğrafyalara taşıdı, sosyal yaşam standardı olmayan, günlük bir-iki dolarla köleler oluşturdu.
İşin buralarını anlatmaya kalksam daha uzar.
Alt 09-06-2020, 23:15
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
50 yıl öncesini yaşayan biriyle yazıştığının farkında değilsin galiba.
sevgili bilgivehis, yaşça ben gencim, saygı duyuyorum size.

50 yıl önce evde lambanızla şimdiki gibi aydınlanabiliyor muydunuz?
O zamanlar gaz lambası falan varmış, azcık yanar sönermiş o da.

50 yıl önce böyle bir foruma girip komünizm tartışma imkanınız var mıydı?

Sadece siz değil, 50 yıl önceki fakirler de şimdi bu imkanlara sahip. Dolayısıyla hayat kaliteleri artmış durumda. Buna dayanarak yoksulluk azalmıştır diyorum ben.

Zengin-fakir eşitsizliğine odaklanmak yerine, hayat kalitesindeki bu artışa odaklanmak daha doğru olmaz mı
Alt 09-06-2020, 23:40
Üye

sevgili bilgivehis, yaşça ben gencim, saygı duyuyorum size.

50 yıl önce evde lambanızla şimdiki gibi aydınlanabiliyor muydunuz?
O zamanlar gaz lambası falan varmış, azcık yanar sönermiş o da.

50 yıl önce böyle bir foruma girip komünizm tartışma imkanınız var mıydı?

Sadece siz değil, 50 yıl önceki fakirler de şimdi bu imkanlara sahip. Dolayısıyla hayat kaliteleri artmış durumda. Buna dayanarak yoksulluk azalmıştır diyorum ben.

Zengin-fakir eşitsizliğine odaklanmak yerine, hayat kalitesindeki bu artışa odaklanmak daha doğru olmaz mı
Konuya giriş seviyesinde bile değilsiniz dedim bana kızmışsınız. Buyrun bu mesajınız bunun delilidir.

Yaşam kalitesi ne demek;
"Yaşam kalitesi, bireylerin veya toplumların genel refah ve erişim düzeyini ifade eden terimdir. Yaşam kalitesi verileri; uluslararası kalkınma, sağlık, siyaset ve istihdam alanları da dahil olmak üzere geniş bir yelpazede kullanılır. Yaşam kalitesi, yaşam standardı kavramı ile karıştırılmamalıdır."

Hayat kalitesi sizin anladığınız değildir, hayat kalitesi ülkemizde gittikçe düşüyor bunun da büyük etkeni dünyada ki adil olmayan sistemden geçiyor. Kalitedeki artış diye bir şey yok her şey kötüye gitmiş. Bu köleliği ve yaşam kalitesinin düşmesini cep telefonu ve internetle ölçüyorsunuz.

Sen fatura ödemezsen internete bağlanamazsın, sen parasını vermezsen cep telefonu alamazsın.

Bakın şunu düşünün, eskiden bir memur çalışır eşine evine bakabilir çocuğunu zorluklarla dolu olsa da okutabilir büyüte bilirdi. Bugün bir büyük şehirde yaşamanın bedeli artık karı-koca çalışmaktan geçiyor. Hiç Akparti'nin iktidar olduğu sene ile şu an ki güncel çeyrek altın hesabını yaptınız mı?

Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da ve benzeri ülkelerde ve Latin Amerika ülkelerinde hayat kalitesi artmış mı?

Sağlık, ulaşım, eğitim, adalet kalitesi artmış mı?

İki cep telefonu bir internet ile hayat kalitesi araştırması nasıl yapılıyor, bunları neyi savunmak için kullanıyorsunuz?

Yediğimiz sebze meyve kalitesi düşüyor ama görüntüye baktığınızda standart sert kabuklu meyve sebzeler görüyorsunuz bu kalitede artış olmaz. Domatesin meyvenin aroması yok artık. Doğal yetiştirilmiş bir armut, ayva yediğiniz zaman kaliteyi anlıyorsunuz.
Hava kirliliği almış başını gitmiş, denizlerde ki kirlilik deniz canlı türlerini yok etti ve bir çoğunu da şu an tehdit ediyor.
Türkiye'de çocuk tacizleri ve kadın cinayetleri, toplumda ki insanlar arası güvensizlik misliyle artmış.Şehirlerde arabanıza otopark yeri bulamıyorsunuz, hacizlik arsalar, evler misliyle çoğalmış. Esnaf, çiftçi kredi kartı borçlusu olmuş.
Bir cep telefonu ile sizi kandıra biliyorlar sanki bunun bedelini ödemiyor muşsunuz gibi.
Türkiye yolsuzluk endeksinde kırmızı bölge olmuş.
Hayat kalitesi sadece zenginler için artıyor.

Bakın aşağıda ki listeye nerelerde artmış yaşam kalitesi;

Canberra - Ülke: Avustralya - Puanı: 224.30.
Eindhoven - Ülke: Hollanda - Puanı: 216.39.
Raleigh - Ülke: Amerika - Puanı: 216.05.
Adelaide - Ülke: Avustralya - Puanı:206.65.
Zürih - Ülke: İsviçre - Puanı:204.42.
Madison - Ülke: Amerika - Puanı:204.36.

Esnafın, çiftçinin, dezavantajlı grupların, hatta cezaevinde ki mahkumların ve hastanede ki hastaların, çocukların, öğrencilerin yaşam kalitesini bir cep telefonu arttırıyorsa eyvah.

Ve siz cep telefonu, internet gibi hayat kalitesini arttıran ürünler için köleliği savunuyorsunuz. İşte siz Aristo'nun "ne yaparsanız yapın bazıları köle doğar" dediği kişinin ta kendisisiniz.

Arthur Schopenhauer
-
Tecrübe
Alt 10-06-2020, 01:04
Üye

Bir fakirin hayat kalitesini zenginlerle kıyaslayarak belirlemek yanıltıcı sonuçlar verir.
Bir fakirin gerçek hayat kalitesi, geçmişteki fakirlerle kıyaslanarak belirlenebilir.

Kölelik kavramına dar yaklaşyorsunuz. Köleliği sadece insanın insana yaptığı bir şeymiş gibi görüyorsunuz. Halbuki insan kendisinin de kölesi olabilir, doğanın da kölesi olabilir.

Bütün kölelik çeşitlerini ve faktörlerini birarada değerlendirdiğimde net bir şekilde söyleyebilirim ki hayat kalitesi ve özgürlük düzenli olarak artıyor, yoksulluk ve kölelik düzenli olarak azalıyor.
Alt 10-06-2020, 01:24
Üye

Bir fakirin hayat kalitesini zenginlerle kıyaslayarak belirlemek yanıltıcı sonuçlar verir.
Bir fakirin gerçek hayat kalitesi, geçmişteki fakirlerle kıyaslanarak belirlenebilir.
Hadi ya. Zengin olmazsa fakir nasıl olacak be akıllım? Servet sahibi daha çok köleyle araba üretip o arabalar için bir başka ülkede ki o ülkenin insanına ait yer altı zenginliği adeta gasp ederek elde edecek sen altında araban olunca diyeceksin ki 50 yıl önce ki fakir benden fakirdi : ))))))
Fakirin hesabını ondan önce ki fakirle görelim diyorsun, bende diyorum ki daha önce ki fakir şimdi ki fakirden daha az hasta oluyor daha çok sosyalleşiyor daha çok toplumsal güven hissediyor ve daha az katlediliyordu. Kendisine ve ailesine daha çok zaman ayırıyordu.

Kölelik kavramına dar yaklaşyorsunuz. Köleliği sadece insanın insana yaptığı bir şeymiş gibi görüyorsunuz. Halbuki insan kendisinin de kölesi olabilir, doğanın da kölesi olabilir.

Bütün kölelik çeşitlerini ve faktörlerini birarada değerlendirdiğimde net bir şekilde söyleyebilirim ki hayat kalitesi ve özgürlük düzenli olarak artıyor, yoksulluk ve kölelik düzenli olarak azalıyor.
Gel gel gel... Sağa kır direksiyonu sağa kır sağaaaa. Evet şimdi tam tur çevir direksiyonu.

Bırak U dönüşü yapmayı, buradan biyolojik zorunluluklara atlamaya çalışma, bas baya insanın insanı malı yapan köleliği savundun durdun.

Hala hayat kalitesi ve özgürlük artıyor diyorsun. Neden? Çünkü internete gire biliyormuşsun cebinde telefon varmış, efendilerinin sana armağanıydı bunlar.
Kümesinde mutlu mesut bir tavukçuk ne güzel yumurtluyormuş.

Suriye'de Afganistan'da Irak'ta ve Latin Amerika'da Hindistan'da ve ülkemizde neden sağlık, ulaşım, erişim, maddi refah düzeyi, adalet, eğitim ve toplumsal güven konularıyla yolsuzluk endeksi, kadın cinayetleri, çocuk tecavüzleri durulmuyor?

Sen üçüncü sınıf bir ülkedesin bu yüzden bu kadar çok internete giriyor bu yüzden cep telefonu eskitip yenilemekte dünya da kafaya oynuyorsun. Eğitimin düşük, adaletin dünya sıralamasında geriledikçe gerilemiş, sağlıklı değilsin, sağlıklı gıdaya ulaşmakta zorlanıyor hatta ulaşmayı bile düşünmüyorsun, hava kirliliğin yükselmiş.. Önemli mi tabi ki değil çünkü sen mutlu ve cep telefonlu bir kölesin mutlu ol çünkü iyi tüketiyorsun. Senin savunduğun efendilerin ülkesinde bir emekli bir aylık maaşıyla senin ülkene gelip yiyiyor içiyor mıçıyor birde hizmet üstüne hizmetini alıyor sen onca maaşını toplayıp daha pasaport ve vize çıkartamıyorsun.

Konuya köleliği savunmakla girdin şimdi direksiyonu tam tur çevirme. Köleliği savunan hiç bir insan bir çocuk işçinin hakkını arayamaz, kadın cinayetine ağzını açamaz, çocuk gelinler için bir laf edemez, tecavüzlere, hayvanlara yapılan rezilliklere bir cümle edemez.

Senin düştüğün durum budur.

Arthur Schopenhauer
-
Tecrübe
Alt 10-06-2020, 16:02
Üye

Hayat kalitesi tanımlarımız farklı.

Ben bir öğretmenin veya polisin hayat kalitesini ''kaç tane altın alabiliyor'' diye ölçmem.
Teknolojik gelişmelere bağlı olarak imkanları ve özgürlüğü artmış mı diye bakarım.

10 sene öncesine göre bir polisin, öğretmenin imkanlarının arttığını görüyorum. Afrikadaki aç insanların da imkanlarının arttığını görüyorum, artık temiz suya daha kolay ulaşabiliyorlar.

Kapitalist sistem insanları parayla motive ederek teknolojik gelişimi hızlandırıyor. Google çalışanları milyon dolar kazanacakları için o teknolojiyi gelişitiriyorlar.
Komünist sistemde ise bu çalışanları motive edecek unsur yetersizliğinden dolayı çoğu tembellik gösterirdi, dolayısıyla teknolojik gelişim yavaşlardı. Sistem kısa sürede başarısızlığa ulaşıp çökerdi.

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil