Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı
sevgili bilgivehis, yaşça ben gencim, saygı duyuyorum size.
50 yıl önce evde lambanızla şimdiki gibi aydınlanabiliyor muydunuz?
O zamanlar gaz lambası falan varmış, azcık yanar sönermiş o da.
50 yıl önce böyle bir foruma girip komünizm tartışma imkanınız var mıydı?
Sadece siz değil, 50 yıl önceki fakirler de şimdi bu imkanlara sahip. Dolayısıyla hayat kaliteleri artmış durumda. Buna dayanarak yoksulluk azalmıştır diyorum ben.
Zengin-fakir eşitsizliğine odaklanmak yerine, hayat kalitesindeki bu artışa odaklanmak daha doğru olmaz mı
|
Konuya giriş seviyesinde bile değilsiniz dedim bana kızmışsınız. Buyrun bu mesajınız bunun delilidir.
Yaşam kalitesi ne demek;
"Yaşam kalitesi, bireylerin veya toplumların genel refah ve erişim düzeyini ifade eden terimdir. Yaşam kalitesi verileri; uluslararası kalkınma, sağlık, siyaset ve istihdam alanları da dahil olmak üzere geniş bir yelpazede kullanılır.
Yaşam kalitesi, yaşam standardı kavramı ile karıştırılmamalıdır."
Hayat kalitesi sizin anladığınız değildir, hayat kalitesi ülkemizde gittikçe düşüyor bunun da büyük etkeni dünyada ki adil olmayan sistemden geçiyor. Kalitedeki artış diye bir şey yok her şey kötüye gitmiş. Bu köleliği ve yaşam kalitesinin düşmesini cep telefonu ve internetle ölçüyorsunuz.
Sen fatura ödemezsen internete bağlanamazsın, sen parasını vermezsen cep telefonu alamazsın.
Bakın şunu düşünün, eskiden bir memur çalışır eşine evine bakabilir çocuğunu zorluklarla dolu olsa da okutabilir büyüte bilirdi. Bugün bir büyük şehirde yaşamanın bedeli artık karı-koca çalışmaktan geçiyor. Hiç Akparti'nin iktidar olduğu sene ile şu an ki güncel çeyrek altın hesabını yaptınız mı?
Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da ve benzeri ülkelerde ve Latin Amerika ülkelerinde hayat kalitesi artmış mı?
Sağlık, ulaşım, eğitim, adalet kalitesi artmış mı?
İki cep telefonu bir internet ile hayat kalitesi araştırması nasıl yapılıyor, bunları neyi savunmak için kullanıyorsunuz?
Yediğimiz sebze meyve kalitesi düşüyor ama görüntüye baktığınızda standart sert kabuklu meyve sebzeler görüyorsunuz bu kalitede artış olmaz. Domatesin meyvenin aroması yok artık. Doğal yetiştirilmiş bir armut, ayva yediğiniz zaman kaliteyi anlıyorsunuz.
Hava kirliliği almış başını gitmiş, denizlerde ki kirlilik deniz canlı türlerini yok etti ve bir çoğunu da şu an tehdit ediyor.
Türkiye'de çocuk tacizleri ve kadın cinayetleri, toplumda ki insanlar arası güvensizlik misliyle artmış.Şehirlerde arabanıza otopark yeri bulamıyorsunuz, hacizlik arsalar, evler misliyle çoğalmış. Esnaf, çiftçi kredi kartı borçlusu olmuş.
Bir cep telefonu ile sizi kandıra biliyorlar sanki bunun bedelini ödemiyor muşsunuz gibi.
Türkiye yolsuzluk endeksinde kırmızı bölge olmuş.
Hayat kalitesi sadece zenginler için artıyor.
Bakın aşağıda ki listeye nerelerde artmış yaşam kalitesi;
Canberra - Ülke: Avustralya - Puanı: 224.30.
Eindhoven - Ülke: Hollanda - Puanı: 216.39.
Raleigh - Ülke: Amerika - Puanı: 216.05.
Adelaide - Ülke: Avustralya - Puanı:206.65.
Zürih - Ülke: İsviçre - Puanı:204.42.
Madison - Ülke: Amerika - Puanı:204.36.
Esnafın, çiftçinin, dezavantajlı grupların, hatta cezaevinde ki mahkumların ve hastanede ki hastaların, çocukların, öğrencilerin yaşam kalitesini bir cep telefonu arttırıyorsa eyvah.
Ve siz cep telefonu, internet gibi hayat kalitesini arttıran ürünler için köleliği savunuyorsunuz. İşte siz Aristo'nun "ne yaparsanız yapın bazıları köle doğar" dediği kişinin ta kendisisiniz.