Sevgili
spartacus;komünist jargonu/literatürü bir kenara bırakın..Sömürü,mülkiyet,üretim araçları,feodalizm filan..Bunları boşverin..
Ben size paleolitik dönemdeki insanlardan bahsediyorum..Yani atalarımızdan..''Ön teker nereye giderse,arka teker de oraya gider'' diyorum..
Bugün ateistler veya ağalar işaret edilerek veya komünist bir köy işaret edilerek,gelecekle ilgili bir perspektif ortaya konamaz..İnsanları böyle manipüle edemezsiniz..
1-Komünist köyler,tarih boyunca hep varlardı..
2-Dün bir tanrıya tapanlar,bugün ateist olunca çok şey değişmez..Paraya veya içinde bulundukları sisteme tapmaya bu insanlar devam ederler..
3-Dün bir ağanın gçtünün kılıyız diyenler,bugün bir parti başkanına aynı şeyi söyleyebilirler..
Siz insanı sokak/ev kedisi üzerinden değerlendiriyorsunuz ama insan kedi değildir..İnsan,çok farklı bir hayvan türüdür..Gizemlidir..Koşullar üzerinden insan analizi yapmak,her zaman doğru değildir..
Bugün Türkiye'de bazı gazeteciler hapiste..Dün evdeydi bu insanlar ama bugün hapisteler..Koşullar değişti ama gazeteciler aynı doğrultudalar..Daha geçen gün hapiste olan bir kişi,açlıktan öldü..Yani
insanlar kedi değildir..!
''Gelecekte komünizm var'' demek,bir inançtan başka bir şey değildir..Önemli,dikkate değer bir iddia ama inançtır bu..Hayaldir..Geleceği bilemezsiniz..Belki de,1000 yıl sonra Dünya'da 1 tane insan kalmayacak..Elinizde zaman makinesi varmış gibi,''bu bir süreçtir,100-300 yıl sonra devrim kaçınılmazdır'' demek irrasyoneldir..
Siz ortaya bir iddia/tahmin/öngörü koymuyorsunuz,böyle olacak,şöyle olacak diyorsunuz..!
Geç paleolitik dönemde (40-12.000),ilkeller belli bir yeri sahipleniyorlar ve bu yer için gerektiğinde diğer ilkellerle savaşıyorlar..İlkellerde kişi diye bir şey yok zaten..Bu dönemde ''klan'' var..Totemleri ya da tabuları olan insan topluluğu..Kabileden bir önceki aşama..Bu insanlarda ortak mülkiyet var,ortak çalışma var,ortak paylaşma var,ortak av hayvanları var,ortak av hayvanları alanları var,ortak balık ağları gibi şeyler var..vb
Mal-mülk-miras bırakma var..!
Bunların dışında kişisel/özel,balta/ok gibi şeyler de var..Özel mülkiyet diyorsunuz ya,bu işte..
Hatta
X klanı,Z klanını kendi mülkiyeti olarakta görebiliyor..''Hiper evcilleştirme'' deniyor buna..Bu insanları avlıyabiliyor,bunları pişirip yiyebiliyor,ya da kurban olarak öldürebiliyor,bu insanların her şeylerine el koyabiliyor..Bu insanları köle olarakta kullanabiliyor..
Şimdi ''İnanç temelli direnen'' ben miyim yoksa siz mi?
Kabaca 35.000 yıldır,bu
SAHİPLENME devam etmiş ama siz bunun gelecekte ortadan kalkacağından eminsiniz..İnanç değil mi bu?
Önünüze
materyalist komünistlerin yazdığı harika bir kaynak kitapta koydum ama ısrarla yokta yok diyorsunuz..!
Kapitalizm gelişimdir/ilerlemedir filan..Ne alakası var?
Sümer'de kapitalizmin hası vardı ama sıradan insanların hortumla bira içtikleri söyleniyor..Bugün bir bira içmek,nerdeyse lüks artık..!
Kapitalizmin yanında olmadığımı söylüyorum ama kapitalizm savunusunu ısrarla yaptığımı söylüyorsunuz..
Marx'ı okumak yerine,biraz şu paleolitik dönemi okuyun bence..O dönemde ne olduğunu anlayamadan,insanı ve insana dair her şeyi analiz etmeniz mümkün değildir..