Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-06-2020, 08:35
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Süreç niye sizin istediğiniz şekilde ilerleyecekmiş?
İnsan evrimine yön vermek,bu kadar kolay mı?
Girme dedim bu işlere yine bulaştın Arkadaşım.

Komünistleri veya komünizm i anlamak için kapitalizm i anlayacaksın. Bu kapitalizm in sınırlarının nereye kadar olduğunu bileceksin. Dünyada kapitalizm öncesi sistemlerin sınırlarının nerede bittiğini ondan sonraki sistemlerin nerede başladığını anladığında, Komünizm in ne demek olduğunu anlarsın.

Bence tarihte bir gezintiye çık. Tabi bütün değişimleri Allah iradesi demeyeceksen.

Evet insan evrimine yön vermek bu kadar kolay çünkü bundan önce vermişler hemde zor kullanarak.
Alt 28-06-2020, 12:14
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak bak bir de komünistlere akıl vermeye kalkıyorsun. Sen çalmaya bak ne işin olur komünistlerin ne yeyip ne yemeyeceği ile.
Et, yumurta yersen komünizmin farzlarından birini yerine getirmemiş olursun.
Günahkar bir komünist olursun.
Hem sömürüye karşı olacaksın hem de hayvanları bariz bir şekilde sömüreceksin öyle mi. Günahkar komünist, tövbe etmelisin.

Hayvanları sömürmeniz bizim söylediğimizi kanıtlıyor, yani kapitalizmin insan doğasına uygun oluşunu.

Kapitalizmdeki sömürü sosyal bir sistem değil, bir doğa yasasıdır. Milyarlarca yıl önce ilkel canlı formları bile hemen birbirlerini sömürmeye başladılar. Güç istencinin kaçınılmaz bir sonucudur sömürü.
Alt 28-06-2020, 13:46
Ahlaksız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili spartacus;komünist jargonu/literatürü bir kenara bırakın..Sömürü,mülkiyet,üretim araçları,feodalizm filan..Bunları boşverin..
Ben size paleolitik dönemdeki insanlardan bahsediyorum..Yani atalarımızdan..''Ön teker nereye giderse,arka teker de oraya gider'' diyorum..
Bugün ateistler veya ağalar işaret edilerek veya komünist bir köy işaret edilerek,gelecekle ilgili bir perspektif ortaya konamaz..İnsanları böyle manipüle edemezsiniz..
1-Komünist köyler,tarih boyunca hep varlardı..
2-Dün bir tanrıya tapanlar,bugün ateist olunca çok şey değişmez..Paraya veya içinde bulundukları sisteme tapmaya bu insanlar devam ederler..
3-Dün bir ağanın gçtünün kılıyız diyenler,bugün bir parti başkanına aynı şeyi söyleyebilirler..

Siz insanı sokak/ev kedisi üzerinden değerlendiriyorsunuz ama insan kedi değildir..İnsan,çok farklı bir hayvan türüdür..Gizemlidir..Koşullar üzerinden insan analizi yapmak,her zaman doğru değildir..
Bugün Türkiye'de bazı gazeteciler hapiste..Dün evdeydi bu insanlar ama bugün hapisteler..Koşullar değişti ama gazeteciler aynı doğrultudalar..Daha geçen gün hapiste olan bir kişi,açlıktan öldü..Yani insanlar kedi değildir..!

''Gelecekte komünizm var'' demek,bir inançtan başka bir şey değildir..Önemli,dikkate değer bir iddia ama inançtır bu..Hayaldir..Geleceği bilemezsiniz..Belki de,1000 yıl sonra Dünya'da 1 tane insan kalmayacak..Elinizde zaman makinesi varmış gibi,''bu bir süreçtir,100-300 yıl sonra devrim kaçınılmazdır'' demek irrasyoneldir..
Siz ortaya bir iddia/tahmin/öngörü koymuyorsunuz,böyle olacak,şöyle olacak diyorsunuz..!

Geç paleolitik dönemde (40-12.000),ilkeller belli bir yeri sahipleniyorlar ve bu yer için gerektiğinde diğer ilkellerle savaşıyorlar..İlkellerde kişi diye bir şey yok zaten..Bu dönemde ''klan'' var..Totemleri ya da tabuları olan insan topluluğu..Kabileden bir önceki aşama..Bu insanlarda ortak mülkiyet var,ortak çalışma var,ortak paylaşma var,ortak av hayvanları var,ortak av hayvanları alanları var,ortak balık ağları gibi şeyler var..vb
Mal-mülk-miras bırakma var..!
Bunların dışında kişisel/özel,balta/ok gibi şeyler de var..Özel mülkiyet diyorsunuz ya,bu işte..

Hatta X klanı,Z klanını kendi mülkiyeti olarakta görebiliyor..''Hiper evcilleştirme'' deniyor buna..Bu insanları avlıyabiliyor,bunları pişirip yiyebiliyor,ya da kurban olarak öldürebiliyor,bu insanların her şeylerine el koyabiliyor..Bu insanları köle olarakta kullanabiliyor..

Şimdi ''İnanç temelli direnen'' ben miyim yoksa siz mi?
Kabaca 35.000 yıldır,bu SAHİPLENME devam etmiş ama siz bunun gelecekte ortadan kalkacağından eminsiniz..İnanç değil mi bu?
Önünüze materyalist komünistlerin yazdığı harika bir kaynak kitapta koydum ama ısrarla yokta yok diyorsunuz..!

Kapitalizm gelişimdir/ilerlemedir filan..Ne alakası var?
Sümer'de kapitalizmin hası vardı ama sıradan insanların hortumla bira içtikleri söyleniyor..Bugün bir bira içmek,nerdeyse lüks artık..!

Kapitalizmin yanında olmadığımı söylüyorum ama kapitalizm savunusunu ısrarla yaptığımı söylüyorsunuz..

Marx'ı okumak yerine,biraz şu paleolitik dönemi okuyun bence..O dönemde ne olduğunu anlayamadan,insanı ve insana dair her şeyi analiz etmeniz mümkün değildir..
Alt 28-06-2020, 14:36
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kapitalizmin yanında olmadığımı söylüyorum ama kapitalizm savunusunu ısrarla yaptığımı söylüyorsunuz..
Peki senin önerin nedir, insanlardan ne yapmalarını bekliyorsun?
Kapitalizmi kabullenip susmalarını mı?
Yoksa tepkilerini koyup komünizmi hedeflemelerini mi?
Ya da başka bir şey mi.

Ben mesela kapiatlist-sosyalist karma sistemle devam edilmesinden yanayım. İnsan hakları dikkate alınsın, ama kapitalist özgürlüklükler de devam ettirilsin.
Benim için komünizm asla bir seçenek değil.
Alt 28-06-2020, 17:53
Ahlaksız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki senin önerin nedir, insanlardan ne yapmalarını bekliyorsun?
Kapitalizmi kabullenip susmalarını mı?
Yoksa tepkilerini koyup komünizmi hedeflemelerini mi?
Ya da başka bir şey mi.

Ben mesela kapiatlist-sosyalist karma sistemle devam edilmesinden yanayım. İnsan hakları dikkate alınsın, ama kapitalist özgürlüklükler de devam ettirilsin.
Benim için komünizm asla bir seçenek değil.
İnsanların kısırlaştırılmasından yanayım..
Bu fikirlerimizin bir öneminin de olmadığını düşünüyorum..
Çünkü kapitalizm öyle bir noktaya geldi ki,sistemi bir ev olarak düşünürsek eğer,yakın bir zaman sonra evin kapısının anahtarını yapay zekaya vereceğimiz çok bariz..Zaten şu anda bile yapay zeka hepimizi yönlendiriyor..
Alt 28-06-2020, 22:07
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanların kısırlaştırılmasından yanayım..
Dunyadaki problemlerden biri de nufus coklugu. Iste tam burda kader tamamen kadinlarin elinde. 1'den fazla cocuk yapmak etik degildir. Dunyada kaynak yok, insanlar karbon saliyor. Cok insan cok karbon. Baliklarin midesinden plastik cikiyor hala uremenin pesindeler.

Dunyanin kaderi resmen kadinlarin elinde. Ama bir cogu malesef...

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 28-06-2020, 22:51
antkanser antkanser isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ereninthenature´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dunyadaki problemlerden biri de nufus coklugu. Iste tam burda kader tamamen kadinlarin elinde. 1'den fazla cocuk yapmak etik degildir. Dunyada kaynak yok, insanlar karbon saliyor. Cok insan cok karbon. Baliklarin midesinden plastik cikiyor hala uremenin pesindeler.

Dunyanin kaderi resmen kadinlarin elinde. Ama bir cogu malesef...

ulan alayınız mal..

size düzgün konuşulmaz. olmayan beyninizle birde yorum geliştiriyorsunuz ya. acayip yaratıklarsınız. bana da, sizin gibilerin yok edilmesini söylediğim için kızıyorlar, bu komunistler, bence, her konuda yanıldıkları gibi, bu konuda da yanılıyorlar, sizi kıtır kıtır falan kesmeden, kan akıtmadan, canınızı yakmadan, yok etmenin bir yolu var. ben biliyorum. bu konuda ahlaksız da bana katılır. önce ahlaksız ve yıldızın moku arkasından erenin the naturel bok olan seni ben yok ederim içimde sızlamaz.

kadının elinde he senin beyin diye taşıdığını ben her gün kenefe bırakıyorum. neden mi ?

daha ataerkil toplum biçimini yaşadığını bile bilmeyen alim olduğunuz için.

angutlar...
Alt 28-06-2020, 23:11
Üye

antkanser´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ulan alayınız mal..

size düzgün konuşulmaz. olmayan beyninizle birde yorum geliştiriyorsunuz ya. acayip yaratıklarsınız. bana da, sizin gibilerin yok edilmesini söylediğim için kızıyorlar, bu komunistler, bence, her konuda yanıldıkları gibi, bu konuda da yanılıyorlar, sizi kıtır kıtır falan kesmeden, kan akıtmadan, canınızı yakmadan, yok etmenin bir yolu var. ben biliyorum. bu konuda ahlaksız da bana katılır. önce ahlaksız ve yıldızın moku arkasından erenin the naturel bok olan seni ben yok ederim içimde sızlamaz.

kadının elinde he senin beyin diye taşıdığını ben her gün kenefe bırakıyorum. neden mi ?

angutlar...
Sadece kadinlarin bir bolumu dedim ama. Haksiz miyim? Yok mu boyle bir guruh? Mahalle yanarken sacini tarayan.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 28-06-2020, 23:15
Üye

antkanser´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ulan alayınız mal..

angutlar...
Dogurulacak cocuk sayisina kadin karar verir. Kimi zorla dogurtuyorlar?

-Carl Sagan

-Terence McKenna
Alt 28-06-2020, 23:25
Üye

bu komunistler, bence, her konuda yanıldıkları gibi, bu konuda da yanılıyorlar
Yavrum komunistlerin yanildigi tek konu materyalizm/diyalektik materyalizm. Siniflarin varligi ve catismasi konularinda tamamen haklilar. Alt siniflar sadece duzgun beslenemedikleri icin bile dusuk iq'lu olup toplumun alt sinifinda kaliyorlar.

Insanlar yemek yiyemiyor yemek. S_I_K_E_R_I_M 500 trilyon dolarlik bankerlerinizi de kapitalist sisteminizi de. Vaktiniz de sayili.

seni ben yok ederim
Belki haklisindir. Ama emin ol senden, ailenden, sulalenden ve cemiyetinden misliyle intikami alinir.

Sen bizi korkak mi sandin? Sirin sey seni

-Carl Sagan

-Terence McKenna

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil