Peki yapalım, ben orta kattan konuşuyorum müsadenle

Umarım gırgıla, bi gırgılda benden olur.
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, yani aslında bir zamanlar, eskilerin dediği gibi zamanın behrinde

Bir ünlümü ünlü, köşeleri dönmüş mü dönmüş bir Hz. İmam yaşarmış. Bu imam çok iyi okur ve üfler üfürürmüş, nice efendilerin, ağaların böyük devlet adamlarının akın, akın geldiği, bir çok konuda merak ettiklerini ve bilhassa uhrevi alemlerdeki bazı sorularını yanıtlarmış. En ünlüsü ise Ölünce Ne Olacağım konusu imiş... Epey altın alır, cennet gibi yaşar gidermiş. Yani aslında Cenneteymiş
BEN ÖLÜNCE NE OLACAĞIM
Yine böyle bir gün birisi gelmiş, sefil görünümlü ve sadece hayır için cevap arayacağı sorusu var mış. Her zamanki klişe soruyu sormak için epey yol katedip, hocanın huzuruna varmış.
-Hocam demiş.. Herkesin öldükten sonra ne olacağını anlatıyormuşsun.
-Hoca, evet buyur demiş. (Tabi bu arada şöyle üzerinde bir göz gezdirmiş, bakmışki, yoksul, gariban bir adam karşısındaki. Ulan demiş şimdi buna ben anlatırımda bundan 3 kuruş çıkmaz, bir şeyde kopartamam demiş kendi kendine..)
-Hocam peki ben öldüğümde ne olacağım ? demiş.
-(Hoca tabi nasılsa demiş bundan bir şey kopartamayacam deyip) Şimdi sen ölecen. Sonra seni gömecekler, üzerinde otlar bitecek ve bir inek gelip o otları yiyecek. Sonra 5 adım gidecek ve pisleyecek. Bende o pisliğe baka bak, Vay be neydin ne oldun diyeceğim. Demiş.
Bu sonuca öfkelenen adam;
-Peki hocam bende sizin öldükten sonra ne olduğunuzu anlatabilir miyim? Demiş.
-Ne münasebet, bunu ancak ben haber alabiliyorum, sen nerden bilecen öldükten sonra benim ne olacağımı? Demiş.
-Öyle deme hocam, Allah'dan ümit kesilmez, içime doğdu bende sizin öldükten sonra ne olacağınızı söylemek istiyorum. Demiş.
Hoca düşünmüş, ulen demiş, bu Cahil dese ne olur demese ne olur, zaten kurtuluş yok anlatsında kurtulayım demiş.
-Söyle o halde tamam. demiş hoca.
-Adam: Hocam şimdi sen öleceksin, seni gömecekler, üzerinde otlar bitecek ve bir inek gelip o otları yiyecek, 5 adım gidecek ve pisleyecek. Ben de o pisliğe baka baka diyeceğim ki; Hocam hiç değişmemişsin