12-09-2008, 09:43
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sadece Din İnsanı Tembelliğe, Sadece Bilim İnsanı İnkara
Said - İ Nursi'nin bir lafzını dün duydum. "Sadece din üzerine yoğunlaşmak insanı tembelliğe, sadece bilimle uğraşmak insanı İNKARA iletir. Hem Din hem de Bilim beraber giderse İmana iletir."
Bu fikir hakkında sizin düşüncelerinizi bekliyorum. Bir kimse bilimsel faaliyetlerle uğraşarak, imana gelemez mi? Gerçekler öyle ise bu şekilde olması gerekmiyor mu? Neden Bilimle uğraşan kişi Allah'ı inkar eder ?
|

12-09-2008, 11:21
|
Üye
|
|
|
|
valla ben bir bilim adamı değilim ama inanmıyorum.ama daha dün haberlerde cern deneyiyle ilgili bi türk bilim adamıyla konuşuyolarda ve o ben ve burdaki pek çok kişi inaniyo dedi.bence bilim adamları bir deneye başlarken bütün dini öngörülerden kurtulurlarsa bi sorun olacağını zannetmiyorum.ancak bizim ülkemizde ne yazıkki böyle bir kültür yok.
sonuç olarak ben inanmayan insanların çok daha iyi şeyler yapabileceğini düşünüyorum
|

12-09-2008, 12:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili Gokheyn;
Yazdıkların için teşekkürler. Said Nursi denilen adamın boş bir adam olduğunu bildiğim için boş bir lafından öteye gidememiştir. Sadece, saçmalıklarını ortaya koymak için yazdım. Sorun şu, saidi nursi beyfendi, bilime kendini adayan insanların çoğunluğunun dinsiz olduklarını gördüğü için bir kaçış fikri oluşturmuş.
Bilimle uğraşmaya gerek yok. Sadece, mantıkla kuranı okumak yeterli. İnançsız olman içten bile değil.
|

12-09-2008, 12:52
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
selam ,
Kusura bakmayin ama said nursinin bu lafindan onun bos ,bilime karsi , sacmalayan ve sadece kuran yeterli cikarimina nasil vardiniz?
Sizler butun bilimadamlarinin dinsiz , atesit oldugunu filan mi saniyorsunuz ki oyleyse yaniliyorsunuz .
bilim ile dinin birarada olamiyacagi teoremi bana gore dayanakdan yoksundur , bilim kendi basina bir din degildir.
Ayrica said nursi bunu bilimin dinsizlige yada dinin bilimi dislamasi manasinda soylememis , bir fikre karsi fikir gelistirirken , sacma , bos , gibi hic bir temele dayanmayan yargilar ortaya koyarsaniz , sadece kendiniz calar kendiniz oynarsiniz..
|

12-09-2008, 13:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İbn-i Sina ile İbn-i Rüşt'ü kafir ilan eden zihniyet!!
|

12-09-2008, 13:33
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
egriye egri dogruya dogru, dinin kafirlik sayildigi , genel kabul goren verilerin disina cikilmasina hem islamda hemde hristiyanlikda icinde siddetde iceren yontemlerle set cekilerek izin verilmedigi donemler olmus ,gunumuzde bu zihniyeti disiyan unsurlar vardir !
Ama el insaf ! said nuri burda bunu mu soylemek istemektedir , bu lafdan bunu mu anladik.
Hayatin her alaninda kesin beyaz ve siyah yoktur diye dusunurum ben , gri tonlar vardir , dinde de bu gri tonlari gorebilmek gerekir.
Bilimin kafirlik sayildigi hukmunden said nurinin anlayisina kayis bir gri tondur bence..
Bilim ve din nekadar dogru , sinirlari ne olmalidir, bilimin supheciligi ile dinin degistirilmezligi birbirine ne kadar dayanir O COK DAHA AYRI bir konu ,,
Benim uzerinde durdugum ,, bu sacam , bu bos , bu gereksiz gibi iki nefeslik kelamlarla tartismanin gidecegi yer bellidir.
|

13-09-2008, 08:37
|
Üye
|
|
|
|
Sayın bayraktaro kardeşim bence sadece bilim ve din değil ayrıcada sanatta olmalı görmüyormusun kainattaki sanatı ve inceliği ki en büyük sanatçı olan musavvir (Tasvir eden en güzel şekilde yaratan) tarafından yaratıllmış sadece din adamı yobaz yapar sadece bilim adamı gaddar yapar sadece sanat adamı top yapar hepsi birleşince insan olur hemde evrensel insan (Evrensel insan isimli kardeşe en içten selamlar)
LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
|

13-09-2008, 10:05
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın Lamevcud ve Niveru;
Öncelikle Said Nursi hakkında konuşalım. O beyfendinin yalancı ve müslümanları kandıran biri olduğunu sadece ben söylemiyorum. Turan Dursun üstadımızın, müslümanken kaleme aldığı bir eseri var. "Müslümanlık ve Nurculuk" o kitabı okursanız çok sevinirim. Said Nursi'nin Kur'an da geçen her Nur kelimesinin kendisine ithaf edilmiş gibi yazdığını, kendisini neredeyse peygamber gibi gördüğünü ve müridlerinin de onun hakkında aynı şeyleri düşündüğü yazılıdır. Örnek; Said Beyfendi'nin Eskişehir'de hapishanede iken (Önceden Atatürk Lisesi'nin arkasındaydı), Lisedeki oynayan kızları görüp, onların geleceklerini gözlerinin önünde görmesi (kimisinin mezarda ahiret acısı çektiğini, kiminin yaşlanmış ve hastalanmış olduğunu, kiminin günah batağında olduğunu falan), Rusya'da iken ona 4 kurşun atıldığının ve hiçbirisinin ona tesir etmediğini.... Bunların hepsi bir bir yazmaktadır.
Onu da geç. Ben lise son sınıfta Nur cemaatindeydim. 1 yıl onlarla yaşadım. Risaleleri, ibadetleri, oruçları, çay fasıllarını çok iyi bilirim. Evime de götürür gizli gizli okurdum. Üniversite yıllarımda da o cemaatlerin içerisinde bir süre kaldım. O yalanları çok iyi bilirim. Başlarında bir hoca olur. Risaleleri tek tek okur ve diğer elemanlarda ezberden tekrar ederlerdi. Sadece ben ve bir arkadaşım sürekli sorular sorar ve merak ederdim....
Ne demek sadece Sanat adamı top yapar. Bu kadar da olmaz. Siz sadece sanatın Zeki Müren ve Bülent Ersoy'dan ibaret olduğunu mu düşünüyorsunuz ? Einstein'in iyi bir kemancı olduğunu, belirli zamanlarda konserler verdiğini, edebi anlamda denemelerinin olduğunu (bir tanesini İTÜ kütüphanesinde okumuştum) biliyor muydunuz ? Leonardo Da Vinci'nin mükemmel sanat eserlerinin yanında, mermer ocaklarında yaklaşık iki yıl şeflik yaptığını ve mermer kamalama yöntemini (blok mermerin yüzeyden ayırma yöntemi hala da ocaklarda kullanılır) bulduğunu biliyor muydunuz ?
Kısacası; Bilimle uğraşan bir insan, eninde sonunda dinin el attığı konular içine girer. Jeoloji bilimi ile uğraşan bir insan, canlının varlığı konusu onun ilgi alanına girer. Dünyanın yaratılışı, evrenin varlığı ilgi alanına girer. Aynı şekilde astronomi ve felsefe ile ilgilenen biri için de aynı şey geçerlidir.
Örnek; YTÜ'de bir konferansa katılmıştım. Üniversite'de bir felsefe prf.'ü adını hatırlayamadım. "Felsefe Nedir?" diye bir söyleşisi vardı. Şunu söylemişti. "İşin açıkçası, İsa'nın babasız Meryem'den doğduğuna ben inanmıyorum. Bu tamamıyla bir söylenti. Çünkü, bilim bunu kabul etmez" demişti.....
Sonuç olarak; Sadece dinle uğraşanlar harbi yobazdırlar. Çerçeveleri vardır. Ama, sadece bilimle ya da sanatla uğraşan (düşünen insanlardır, araştırmacı ruhları vardır) insanlar eninde sonunda dinin el attığı konularla karşılaşır (dinin girmediği alan yoktur). Dini de ister istemez araştırır ve tabiki din bu konuda çuvalladığı için, insanlar dinsiz olurlar...
NOT; Bilim insanlarının çoğu dinsizdir (ateist demedim). Hepsi demedim, döneminin savaşçılarıdır. (Voltaire, Nietzche, Turan Dursun, İlhan Arsel, Einstein, Stephan HAWKİNG, Leoanardo Da Vinci, Sokrates, Platon ...v.b.)
|

13-09-2008, 11:38
|
Üye
|
|
|
|
Sayın bayraktaro kardeşim Söylediklerimi yanlış anlamışsınız çünkü ben Asla Risalei nur yada Bediüzzaman(Zamanın sahibi Demek zamanın tek sahibi ALLAH) doğrudur demedim dememde çünkü Bugünkü Müslümanım diyenler ve özellikle nurcularla Aynı Dine inanmıyoruz.
Ama daha çok üzüldüğüm konu
Ne demek sadece Sanat adamı top yapar. Bu kadar da olmaz. Siz sadece sanatın Zeki Müren ve Bülent Ersoy'dan ibaret olduğunu mu düşünüyorsunuz ? Einstein'in iyi bir kemancı olduğunu, belirli zamanlarda konserler verdiğini, edebi anlamda denemelerinin olduğunu (bir tanesini İTÜ kütüphanesinde okumuştum) biliyor muydunuz ? Leonardo Da Vinci'nin mükemmel sanat eserlerinin yanında, mermer ocaklarında yaklaşık iki yıl şeflik yaptığını ve mermer kamalama yöntemini (blok mermerin yüzeyden ayırma yöntemi hala da ocaklarda kullanılır) bulduğunu biliyor muydunuz ?
Demişsiniz kardeşim evvela benim ne demek istediğimi anlamanızı umarım kardeşim ben sadece sanatla uğraşan insanların ve hayatı sadece sanat sanan insanların çok duygusal olduklarını ve mantık ve ilimi kararlar veremeyeceklerinin altını çizmek için bunu söyledim
Bakınız ister inananın ister inanmayın bir toplum savaş yapmazsa o toplumda erkek oranı azalır hatta erkekler erkekliklerini kaybeder niye mi sizin o çok dile getirdiğiniz doğal seleksiyon gereği çünkü savaş olmazsa erkeğe ihtiyaç yoktur olan erkeklerde testeron hormonları salgısı eksik olarak doğar çünkü ALLAH"ın kanunu gereği kullanılan hususiiyetler gelişirken kullanılmayanlar atıl kalır devamlı duygusal bağlamda depolanan erkekler sonuçta erkekliklerini kaybedip top olurlar bu sizin tabiat kanunu dediğiniz şey ayrıca ben sadece din adamı yobaz yapar da dedim o yüzden evrensel insan olmanın yolu bilim Hakdin ve Sanattan geçer Kardeşim
LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
|

13-09-2008, 11:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Testesteron Hormonu salgılamayı Savaş'ın sağladığı hangi bilimsel kaynakta geçiyor?
Erkekler, erkekliklerini kaybetmesin diye dünyayı kan gölüne çevirmek gerektiği mantığı beni tiksindirdi.
|
Başlık Düzenleme Araçları |
|
Stil |
Normal
|