Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-01-2005, 08:38
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ENAM 125
"Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü islama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak. Allah imana gelmeyenleri o murdarlık içinde hep böyle bırakır. "

EN’ÂM SÛRESİ

125 – Hasılı, Allah kimi doğru yola koymak isterse, onun kalbini İslâm’a açar.

Kimi de saptırmak isterse, onun göğsünü sanki o kişi gökte yükseliyormuşcasına dar ve tıkanık yapar.

İşte Allah böylece, imana gelmeyenlere rüsvaylık verir.

şimdi benim anlamadığım birşey var arkadaşlar.bu ikisi de EN''AM süresi ise bu ikisinin bu denli değişik kelimelerle değişik anlam ifade edecek şekilde yazılmasına KİM izin veriyor.istediğimiz yere çek uzasın mı bu ayetler ya da süreler.??????????

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 13-01-2005, 03:13
Ebu Leheb Ebu Leheb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SERKAN Diyor ki
AHMAK.ın Türkçe karşılığı ne demektir.
Humk. dan gelir .Pek akılsız, şaşkin ,anlayişsiz demektir..
Bu ve benzeri tabirler kısır fehimliler için kullanılır
Bak yavrum ben senden yaşlıyım tahmin ediyorum.
Bir meselede farklılıkları fark etmek fikirlerin (diyalog) birleşmesinden hasıl olur.
Ben aciz serkan senin bildiğin felsefenin tamamına hakimim , ömrümün çoğunu İman akideleriyle geçirirken diğer çoğunu materyalizmin hem felsefesi hemde ateizmin hakkı olmayan bilimsel felsefeyle yoğurdum.
Hatta diyebilirimki bu ikili tedrisatım boyunca meşhur söz olan öğrendikçe hiç bir şey bilmediğimi öğreniyorum.
İnsan Aklı sınırlı ve muhakeme istidatları dahi sınırlı yaratıldığından bildiği şeylere kıyas ederek gerçeklere ulaşamak istiyor.
İşte bilmediği bir şeye az bir bilgisiyle zihnin varlıklara mukayese ederken bazen aldanıyor , bundan kurtulmanın tek çaresi Aklı selim olmaktır.
Yani ne ifrat nede tefrit etmeden doğruyu murat etmektir.
Mesela: Yukardaki soruma senin verdiğin yanıt gibi.
Seni KİM yarattı sorusuna annen ve baban olduğunu Zihniyin varlıklara yaptığı bir tuzağa düşdüğünü anlaman kaçınılmazdı.kaldiki sen bir defa dünyaya geldin ..Yoksa Anne ve babayın her bir birleşmesinden dünyaya gelmen kaçınılmazdı.
Oysaki bak sen biricik benzerin olmayan mükemmel bedene sahip canlı bir makinasın.
Seni bundan sonra dünyaya getiren tekrar getirmeye muktedir olması da kaçınılmaz olacaktı , ilkin yaratan ikinci defa yaratamaz olurmu?
Oysaki senin annen baban da insandırlar seni ikinci bir defa dünyaya getiremezler bunu ancak ahmaklar kabul eder.
Kaldıki senin iki gözün ve tek beynin öyle bir yapıya sahiptirlerki bir plan dahilinde oldukları kesindir.
Üstelik sende mevcut olan enerji akılsız , ve senin yapı taşların olan atomlar şuursuz oldukları halde , akıllıca ve şuurluca senin vucutunu nasıl yapabilirler , ben yamin ederim ki sen buna inanamazsın , sen ben inanırım desende kalb ,akıl ,şuur, ruhuyun derinliklerine bir kulak ver bak Hiç bir şey kendi kendine olmaz çığlıklı o sesi nasıl duyacaksın.
Mesela;Senin ölmenle her şey ölmüştür annen bababn kardeşlerin ve seni sevenler ve senin sevdiklerin , bir daha hiç dirilmemek üzere yok oldular , biraz düşünürsen anlarsın ki bu insanı ölmekten de beter yapar.
Oysaki Bu kainatı yaratan her şeyi düzenli yarattığı gibi insanı ölümüyle bunaltırmı ? kesinlile hayır .
İşte bazı insanlar materyalizmin tuzağına düşmekle bu sıkıntılara maruz kalmışlardır.
Peki onlar isteyerekmi olmuş belkide hayır , çünkü insan mükerrem yaratıldığından devamlı doğruyu arıyor , bazen eline yanlişık geçince işte buda doğru diyor .aslında o doğruyu aramaya yeltenmişti...
Ancak doğru gösterilince artık inat ve bencillikte işe sıyrılınca bir türlü kurtulamıyor.

Selam

siz busunuz işte! gelmiş bana ahmak kelimesini açıklıyor!
her konuda döneklik yapılıyor, söylediklerinizin arkasında durmak yerine paso kıvırıyosunuz be!

Eğer dininiz Tanrı tarafından gönderilseydi mükemmel olurdu ve bizler bu kadar fazla çelişki bulamazdık ve sizler de bu çelişkileri savunmak zorunda kalmazdınız.
Alt 27-05-2012, 18:15
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ebu Leheb´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet dinlilere gore ben bir kafirim. Islamı benimsemiyorum ve Tanrıya da inanmıyorum! Ama neden acaba? Bunun nedenleri buraya yazmak imkansız çünkü koskaca bir kitap konusu. Ama en azından genel bir nedeni var.

Ben kendi irademle mi kafir oldum yoksa Tanrı beni kafir mi yaptı?

Bakalım Tanrı Kuranda ne diyor?:

ENAM 125
"Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü islama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak. Allah imana gelmeyenleri o murdarlık içinde hep böyle bırakır. "

ARAF 178
"Allah kime hidayet ederse, o doğru yolu bulur; kimi de saptırırsa, hüsrana düşenler de işte onlardır. "

ZÜMRE 22
"Demek ki, Allah kimin bağrını islama açmış ise işte o, Rabbinden bir nur üzerinde değil midir? O halde vay kalpleri, Allah''ın zikrinden (boş kalıp) kaskatı olanlara. Onlar, açık bir sapıklık içindedirler. "

NAHL 93
"Allah dileseydi mutlaka hepinizi bir tek ümmet yapardı, fakat O, dilediğim saptırır, dilediğini doğru yola eriştirir ve herhalde hepiniz, bütün yaptıklarınızdan sorumlu olacaksınız. "

YUNUS 100
"Allah''ın izni olmadıkça hiç bir kimsenin iman etmesi mümkün değildir."

FATIR 8
"Allah dileseydi bütün insanları doğru yola sevk ederdi."

Bu ayetlerde açıkça görüldüğü üzere benim müslüman olmayışımın daha doğrusu kafir oluşumun nedeni Tanrı''dır. Çünkü Tanrı benim iman etmemi dilememiştir.Tanrı benim kalbimi kapamıştır.

O halde Tanrı beni suçlayamaz ve bana ceza veremez. Çünkü benim ona inanmamamın nedeni kendisidir.

Size delil olarak 1 değil tam 6 tane ayet gösterdim. Ne diyeceksiniz bakalım. Ayetler zorlama yorum yapılamayacak kadar açık ve net.

Ben kendim kafir olmamisim,meyer allah beni kafir yapmis.

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 27-05-2012, 20:53
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Burada esas sorun TANRI nedir? Sİz KİMSİNİZ? bu sorulara yanıt verebilecek durumdaysanız, hiç bir çelişki de kalmaz.

Ancak tanrıyı siz Muhammed'den, İsa'dan veya Musa'dan öğrenerek anlamaya çalışırsanız, çelişkiler denizinde kalırsınız...

Herkes bir konuda anlayışı kadar bilgi sahibi olur. Öyle olmasaydı herkes bir EINSTEIN veya GAUSS veya NEWTON gibi olabilirdi. Ama oluyor mu? Herkesin başına bir elma düşebilirse de bundan yer çekimini ancak NEWTON algılamıştır.

Onun bunun dedikleri değil de, kendi görüş ve gözlemlerinizi değerlendirebilirseniz çelişkiler ortalıktan kaybolacaktır.

SİZ KİMSİNİZ? Bu sorunun yanıtını verebiyorsanız TANRI'yı da bilirsiniz.

Sevecenlikle,
Alt 27-05-2012, 21:39
Kıdemli Üye

Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada esas sorun TANRI nedir? Sİz KİMSİNİZ? bu sorulara yanıt verebilecek durumdaysanız, hiç bir çelişki de kalmaz.

Ancak tanrıyı siz Muhammed'den, İsa'dan veya Musa'dan öğrenerek anlamaya çalışırsanız, çelişkiler denizinde kalırsınız...

Herkes bir konuda anlayışı kadar bilgi sahibi olur. Öyle olmasaydı herkes bir EINSTEIN veya GAUSS veya NEWTON gibi olabilirdi. Ama oluyor mu? Herkesin başına bir elma düşebilirse de bundan yer çekimini ancak NEWTON algılamıştır.

Onun bunun dedikleri değil de, kendi görüş ve gözlemlerinizi değerlendirebilirseniz çelişkiler ortalıktan kaybolacaktır.

Sevecenlikle,
Bunu kime yazdin dostum,saygilarla

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 27-05-2012, 21:53
kurtulusislamda kurtulusislamda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sevecenlikle,
...............................................
syn sesli,gayet sağlıklı bir acıklamada bulunmuşsunuz.....
insan doğduğunda iyilik üzerine doğar,asla,içinde kötü olma durumu yoktur,
bu bağlamda,insan kötülük yada iyilik tarafında bulunması gercektir,asla ortada bir yerde duramazsınız,ya iyi ya kötü olursunuz....her şey ortadaddır,ALLAH c.c akıl denen muhakeme gucunu bizleri vermiştir,iyilikler bellidir,ALLAH kimseyi hırsızlık yap,zina yap dememiştir,aksine bunların kötü olduğunu ve cezasız kalmayacağını bildirmiştir,şimdi aklınla,ya iyiliğe gidersin yada kötüye...
insan kötüye nasıl bulaşır ,ALLAH kimseyi kalbinde kötülük olgusuyla meydana getirmemiştir,şeytan eğer bir kimseyi eline ,avucuna aldıysa,kenera gecer gülmeye başlar,insan olmadık şekle girer,yeri gelir kendini tanrı sanar,yeri gelir hırsızlığı cok makbul birşey gibi görür,ama bilmiyor ki,şeytanla aynı yerde yanacağını,fakat insan kesinlikle ama kesinlikle ALLAH'ı reddetmemeli,bu evren boşuna yaratılmadı,bizler boşuna var olmadık,insan bu evrenin tum mahlukatından üstündür,hayvanlar bizler için var,yağmur bizim için var,ağaclar biz insanlar için var,ama biz bizim için yaratılanları görmeden,yaratıcıyı,nasıldır,nedir diye sorgulama cüretini gösteriyoruz,bu dunyada var oluş amacımızı kabullenmiyoruz,ve kısadan ALLAH yoktur gibi kendimizi kandırarak tum var oluş amacımızı yok sayıyoruz,ben şahsen kendimi sizden ayrı koyuyorum,ve amacıma,ALLAH'a kulluk vazifemi yerine getirmeye calışıyorum....
şunda hep ısrarcı oldum ateist=reddetme
....ALLAH ilk insanı yaratmadan önce meleklerine ,topraktan bir insan yaratacağım,ona secde edilmesini istedi...adem aleyhisselm yaratıldığında tum melekler secde etti lakin,şeytan secde etmedi,kibirlik taslayarak,beni ateşten yarattın onu camurdan,ateş camurdan ustundur diyerek ALLAH'a karşı geldi..........şeytan ilk önce ALLAH'ın sözünü reddetti,sonra kibirlendi
..şeytanın en buyuk tuzağı reddetmek ve ALLAH'a karşı kibirlenmektir,
ateistler ,ALLAH'ı gözle gösterin yada elle dokunalım ki var olduğunu bilelim derken,akıl,acı,sevgi, vb elle tutulamıyan ,gözle görülemiyen olguları kabullenirken,niçin sadece ALLAH yoktur,zira göremezsin, gibi komik hallere düşüyorlar...yoksa şeytanın emrindemisiniz,zira şeytan hep reddet,reddet yaratanını der,gerisi corap söküyü gibi gelir,şunu unutmayalım ki,en büyük günah ALLAH c.c reddetmektir,yoktur demektir,,bu nedenle
ateist=reddetme=şeytanın uşağı

insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
Alt 27-05-2012, 22:40
Kıdemli Üye

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...............................................
syn sesli,gayet sağlıklı bir acıklamada bulunmuşsunuz.....
insan doğduğunda iyilik üzerine doğar,asla,içinde kötü olma durumu yoktur,
bu bağlamda,insan kötülük yada iyilik tarafında bulunması gercektir,asla ortada bir yerde duramazsınız,ya iyi ya kötü olursunuz....her şey ortadaddır,ALLAH c.c akıl denen muhakeme gucunu bizleri vermiştir,iyilikler bellidir,ALLAH kimseyi hırsızlık yap,zina yap dememiştir,aksine bunların kötü olduğunu ve cezasız kalmayacağını bildirmiştir,şimdi aklınla,ya iyiliğe gidersin yada kötüye...
insan kötüye nasıl bulaşır ,ALLAH kimseyi kalbinde kötülük olgusuyla meydana getirmemiştir,şeytan eğer bir kimseyi eline ,avucuna aldıysa,kenera gecer gülmeye başlar,insan olmadık şekle girer,yeri gelir kendini tanrı sanar,yeri gelir hırsızlığı cok makbul birşey gibi görür,ama bilmiyor ki,şeytanla aynı yerde yanacağını,fakat insan kesinlikle ama kesinlikle ALLAH'ı reddetmemeli,bu evren boşuna yaratılmadı,bizler boşuna var olmadık,insan bu evrenin tum mahlukatından üstündür,hayvanlar bizler için var,yağmur bizim için var,ağaclar biz insanlar için var,ama biz bizim için yaratılanları görmeden,yaratıcıyı,nasıldır,nedir diye sorgulama cüretini gösteriyoruz,bu dunyada var oluş amacımızı kabullenmiyoruz,ve kısadan ALLAH yoktur gibi kendimizi kandırarak tum var oluş amacımızı yok sayıyoruz,ben şahsen kendimi sizden ayrı koyuyorum,ve amacıma,ALLAH'a kulluk vazifemi yerine getirmeye calışıyorum....
şunda hep ısrarcı oldum ateist=reddetme
....ALLAH ilk insanı yaratmadan önce meleklerine ,topraktan bir insan yaratacağım,ona secde edilmesini istedi...adem aleyhisselm yaratıldığında tum melekler secde etti lakin,şeytan secde etmedi,kibirlik taslayarak,beni ateşten yarattın onu camurdan,ateş camurdan ustundur diyerek ALLAH'a karşı geldi..........şeytan ilk önce ALLAH'ın sözünü reddetti,sonra kibirlendi
..şeytanın en buyuk tuzağı reddetmek ve ALLAH'a karşı kibirlenmektir,
ateistler ,ALLAH'ı gözle gösterin yada elle dokunalım ki var olduğunu bilelim derken,akıl,acı,sevgi, vb elle tutulamıyan ,gözle görülemiyen olguları kabullenirken,niçin sadece ALLAH yoktur,zira göremezsin, gibi komik hallere düşüyorlar...yoksa şeytanın emrindemisiniz,zira şeytan hep reddet,reddet yaratanını der,gerisi corap söküyü gibi gelir,şunu unutmayalım ki,en büyük günah ALLAH c.c reddetmektir,yoktur demektir,,bu nedenle
ateist=reddetme=şeytanın uşağı
Sevgili kurtulus bunlar cok tehlikeli fikirler, farketdiysen bu sitede ,bilgide senide benide yüze katliyacak adamlar var ve onlar sana iki satir yazmaya bile tenezzül etmiyor,bunun sebebi bence senin sabit fikirlerin,ne bilimden nede baska birseyden zerre kadar faydalanmak istemiyorsun,sadece dediyim dedik ötdürdüyüm düdük gidiyorsun,yahu bu sitede milyonlarca sey yazilmis hicmi bir satiri senin fikirlerinle uyusmuyor?,,,hicbirsey senin icin yaratilmadi daha düne kadar(halada)bütün hayvanlarla esit sartlarda yasiyordun,yahu bu kadar bilim insani arastiriyor buluyor ve bilgiyi önüne seriyor,bu insanlara hicmi saygin yok?yuh diyorum.

Alt 03-06-2012, 17:12
erkansanem erkansanem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Arkadaslar Selamlar Herkese,

Şimdi buradan inanan inanmayan herkese iki satır soyleyeceklerim var. Bu foruma rastladım bir daha gelir miyim bilmiyorum.

İnanmayan arkadaşlar surekli mantıkla bir seyi ispatlamaya çalışmışlar, yani tanrının var olmadıgını, sozum size herkesin inancı kendinedir siz neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz burada, tartıştığınız kaynak Türkçe değildir, eğer bu kadar araştırmaya ilgiliyseniz eski arapçayı öğrenmeniz ve bunun üzerinde çalışmanız gerekmektedir öyle ki bir cümle bile her seyi değiştirebilmektedir keza bir kelime. Evet sizin mantığınızla düşünürsek haklısınız fakat üzerinde düşünülen şey Türkçe değildir, Türkçe üzerinde düşünmek de üzerinde sürekli savunma yaptığınız mantığa aykırıdır.

Diğer taraftan gelelim mantığınıza, ben çok basit mantık problemleriyle sizin mantığınızı ters düz edebilirim yani aslında size mantıklı gelen bazı şeyler kökünden yanlış yukarıda yazdığım gibi.
Alt 03-06-2012, 17:51
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

erkansanem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaslar Selamlar Herkese,

Şimdi buradan inanan inanmayan herkese iki satır soyleyeceklerim var. Bu foruma rastladım bir daha gelir miyim bilmiyorum.

İnanmayan arkadaşlar surekli mantıkla bir seyi ispatlamaya çalışmışlar, yani tanrının var olmadıgını, sozum size herkesin inancı kendinedir siz neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz burada, tartıştığınız kaynak Türkçe değildir, eğer bu kadar araştırmaya ilgiliyseniz eski arapçayı öğrenmeniz ve bunun üzerinde çalışmanız gerekmektedir öyle ki bir cümle bile her seyi değiştirebilmektedir keza bir kelime. Evet sizin mantığınızla düşünürsek haklısınız fakat üzerinde düşünülen şey Türkçe değildir, Türkçe üzerinde düşünmek de üzerinde sürekli savunma yaptığınız mantığa aykırıdır.

Diğer taraftan gelelim mantığınıza, ben çok basit mantık problemleriyle sizin mantığınızı ters düz edebilirim yani aslında size mantıklı gelen bazı şeyler kökünden yanlış yukarıda yazdığım gibi.
"Herkesin inancı kendinedir" lafı kötü ve işe yaramaz bir yalan.
Dinin bin yıllardır nasıl da toplulukları yönettiğini ve hiç bir devirde birey sınırlarında kalamadığını biliyoruz.

---

"Basit mantık problemleriyle alt üst etmek" teoriniz beni güldürdü. Muhtemelen ciddiye alanlar da olaacktır. Lütfen arada uğrayın tartışalım.
Alt 03-06-2012, 17:57
BeyinBedava BeyinBedava isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peki birşey soracagım, arapça bilmediğimizi düşünürsek Kuran'ı reddetmemiz mi yoksa ona inanmamız mı daha mantıklı? Mantıktan sözetmişsin ama yazında mantık kırıntısı bile bulunmuyor. O zaman ülkemizdeki müslümanların bircogu yanlıs inanıyor, çünkü arapça bilmiyorlar. Evrensel oldugunu düşündüğün bir dini nasıl olur da kendi dilinde sorgulayamazsın. Biz burda Islam kaynaklarının kabul ettiği mealler üzerine tartışıyoruz. Düşüncenin, mantıgın dili birdir tüm dünyada. "Iman etmeyenleri bulduğunuz yerde öldürün" diyorsa bunun Arapça'da da, Ingılızce'de de, Türkçe'de de anlamı aynıdır!

Yukarda çok birşey açıkladıgını düşünüyorsun sanırım ama dediğim gibi mantıktan bahseden sen aynı zamanda ondan bihabersin. Lütfen şu bizim mantıgımızı ters düz et ki, biz de seni ayakta alkışlayalım burda.

Önerilen Siteler

Başlık Düzenleme Araçları
Stil