Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-07-2009, 18:14
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Evrensel-İnsan dediklerinde haklısın. ben evrime doğruları söylediğine inandığım için inanıyorum. Fakat bu göz ardı etmememiz gereken bir detay var o da evrimin yani bilimin dogmatik olmayışıdır. Bilim bize bugün bu doğrudur derken ve bu konu yanlışsa ve yanlışlığı henüz bilinmiyorsa bu yanlışı ortaya çıkaracak gene bilimdir. Evrim bugün için bir konuda hataylısa bu hatayı düzeltecek olanlar gene evrimcilerdir. İşin din kısmına baktığımızda ise bunun hiçte böyle olmadığını görüyoruz. Sonuç olarak evrimin doğrularına inanıyorum çünkü bu doğrular yanlışsa bunu gene evrim gösterecektir.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 11-07-2009, 18:19
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Ki-Adi;

Ben senin bakis acina bir elestiri getirmiyorum. Sadece senin dogrularinla bakmayanlarin, senin bakis acinla ve dogrularinla bakmani onlardan beklemenin abes oldugunu soyluyorum. Senin dogrularinin delilleri, onlar icin olamaz. Ayni onlarin dogrularinin delilleri senin icin delil olamayacagi gibi. Bilimsellikte; eger dogrular yanlislanabilecek dogruluga eristiyse; mumkundur. Bu temelde; evrim teorisini, ne kadar bilimsel olarak algilayabiliriz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 11-07-2009, 20:49
Ascendent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ascendent Ascendent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

nasıl fiyaskoymuş yazdığım?

hücre değil mi duvarına yaklaşan besini içeri alan,yabancı maddeye engel olan? hücre değil mi ölüm zamanı geldiğinde intihar eden? böylelikle hücrenin hayatta kalma yetisine ve ilkel bir bilince sahip elemanlardan oluştuğunu söylemek yanlış olmaz.

gel gelelim değişikliklerin kalıtımla aktarılmasına. insanların bazen kuyrukla doğmalarını nasıl açıklıyorsun bunu bana bir söyler misin?

bir de senin savunduğun görüş şu sanırsam. zaten o bilgiler dna içinde var. bir canlı sadece o varolan bilgileri kullanarak değişiyor. o zaman allah niye insanın dna'sına kuyruk eklesin. eğer maymunu insandan yapmadıysa ? veya tam tersi.

laf kalabalığı yapıyorsun gibime geliyor. 9 sayfa oldu sadece keyfine gelen şeyleri cevaplıyorsun. gönderdiğimiz tonlarca linklerdeki,videolardaki,resimleri hiç sayıyorsun. bilimi de kuran'daki alıntılarla açıklıyorsun. aynı kitaptır ki dünyanın insanlar için yaratıldığını,hayvanların da insanlara faydalı olması için yaratıldığını söyler ancak insanlar ortalıkta yokken milyonlarca yıl nice canlılar hüküm sürmüş,gezegene egemen olmuş. biz insanlar sadece son 70.000 yıldır varız burada...

arkadaşlar antalya'ya çalışmaya gidiyorum bir müddet forumlarda olamayacağım. şu arkadaşı bi çevirin sonra evrim sitesine editör yapalım kendisini. ben böyle inatçı adam görmedim. yok da yok

iyi günler,herkese kolay gelsin

Konu murted tarafından (24-12-2011 Saat 13:06 ) değiştirilmiştir. Sebep: Arka arkaya girilmiş kısa ileti birleştirme
Alt 11-07-2009, 21:01
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili evrensel dediklerinde haklı olabilrsin fakat ben bilimsel birşeyi bilimsel yaklaşarak kabul etmeyip bunun karşısına bilimsel olmayan tamamen bir hikaye olan bir şeyi doğru diye dayattırılmasını anlamıyorum.

Ben şimdi dünya güneşin etrafında çekim kuvveti ile dönüyora gerçek değil hiç bir kanıtı yok deyip gerçek ise dünya güneş etrafında görülmeyen bir at arabası tarafından döndürülüyor dersem ne kadar tutarlı olurum?

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 11-07-2009, 21:10
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Ki-Adi;

Sana gore ve de bana gore tutarli olmazsin. Yalniz, unutma; uzun zaman; gunes duzdur, dunya okuzun boynuzundadir v.s. soylemleri yurudu gitti. Galile'ye bile inanmadilar. Dolayisiyle, tutarlilik konusu kendi bunyesindedir. Sen tutarliligi kendi dogrularinda; baskasi, kendi dogrularinda arar. Sana tutarli gelen, ona; ona tutarli gelende sana, tutarli gelmez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 11-07-2009, 21:37
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bazi insanlarda birbirnine benziyor, evrim yoluyla mi gerceklesti bu benzerlik?

Ayrica örneklere bakiyorum da hep hayvan böcek türü, neden insani örnek veremiyorsunuz? nerede bu insan üreten evrim?
Alt 11-07-2009, 21:47
MİLAT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MİLAT MİLAT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Onun için duvara mı konuşuyorum diyorum işte, leopardan kaçan ceylan ondan daha hızlı koşarsa yaşayacak mıdır? Evet. Genlerini bir sonraki nesile aktarabilecek midir? Evet. Fizyolojisi gereği yavaş koşanlar gen havuzundan temizlenip ceylan türünün koşma hızı artmakta mıdır? Evet. Sen neden bahsediyorsun be arkadaşım? Rahmetli Colin Patterson evrimi ve doğal seleksiyonu bilen ve anlatan bir adamdı. Pis cımbızlamalarla hatırasına hakaret etmeyin bari.
Bunu anlamadım nasıl yani ceylan türünün koşma hızı artmaktadır.

yıllar ilerledikçe koşmalarında bi hızlanmamı olmakta ceylanlar ne zamandan beri varlar binlerce yıl desek her yıl saatte 1 km hızlansalar şimdi uçaklarla yarışmaları gerekirde yanlış mı anladım yanlış mı anlatıldı?

Not:Ateistler din için ne derse tersi doğrudur...
Alt 11-07-2009, 22:00
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

MİLAT´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunu anlamadım nasıl yani ceylan türünün koşma hızı artmaktadır.

yıllar ilerledikçe koşmalarında bi hızlanmamı olmakta ceylanlar ne zamandan beri varlar binlerce yıl desek her yıl saatte 1 km hızlansalar şimdi uçaklarla yarışmaları gerekirde yanlış mı anladım yanlış mı anlatıldı?
Hayır ceylan, avcısıyla girdiği silahlanma yarışı sonucu hızlı koşan bir hayvan olmuştur. Elbette bir kullandığı enerjiyle sınırlı bir hızlanmadır bu. Her yıl bir km hızlanamazlar. Geldikleri nokta bu süreçle oluşmuştur. Aynı gözün ve diğer organların kademe kademe gelişmesi gibi. Doğal selesiyonu açıklayan unsurlardan biri bu silahlanma yarışıdır. Aynı mantıkla ağaçlarda daha fazla güneş almak için yüksek olmak durumundadır ama bunun kullandığı enerjiyle sınırlı olması lazım bu yüzden 300 m yüksekliğinde ağaç yoktur.

Biraz mantık...

[YOUTUBE] altyazıladığım videolar [/YOUTUBE] - EvrimTeorisi.Org
و ص ج اولودور، ميلومانارا اونون لچيسيدير.
Alt 11-07-2009, 22:15
demir_tunc demir_tunc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ki adi evren yoktan oluşmuş canlılık kambriyen devrinde yoktan bir anda meydana gelmiş. açıklaması nedir bunun ? YARATILMIŞ...
daha net delil mi var?
Alt 12-07-2009, 00:08
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

demir_tunc´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ki adi evren yoktan oluşmuş canlılık kambriyen devrinde yoktan bir anda meydana gelmiş. açıklaması nedir bunun ? YARATILMIŞ...
daha net delil mi var?
Daha önce değinilmiş bir konu bu:

Mesela Richard Dawkins'in Kör Saatçi kitabından yapılan aşağıdaki alıntı, Google'da "o halde orada meydana gelmiş gibilerdir" cümlesini aratınca 4010 adet sayfa bulmaktadır. Söylemeye gerek yok, çoğu yaratılış şarlatanlarının.

"... Kambriyen katmanları, başlıca omurgasız gruplarını bulduğumuz en eski katmanlardır. Bunlar, ilk olarak ortaya çıktıkları halleriyle, oldukça evrimleşmiş bir haldeler. Sanki hiçbir evrim tarihine sahip olmadan, o halde, orada meydana gelmiş gibiler. Tabi ki, bu ani ortaya çıkış, yaratılışçıları oldukça memnun etmektedir. (Richard Dawkins, The Blind Watchmaker, London: W.W. Norton 1986, s.229)"http://www.kuranbilgisi.com/Cevaplar_16.html

Aşağıda elimdeki 10.Baskı kör saatçiden(sf 294) kendi yazdığım kısım var.

"Günümüzden 600 milyon yıl önce oluşan kambriyen kayaç katmanları, ana omurgasız gruplarının çoğunu bulduğumuz, en eski kayaç katmanlarıdır. Bu fosillerin çoğunu ilk ortaya çıkışlarında ileri bir evrim düzeyinde buluyoruz; sanki hiç evrimsel tarihleri yokmuş ve oraya bırakılmışlar gibi... Söylemeye hacet yok, bu ani ortaya çıkış yaratılışçıları çok mutlu ediyor. Fakat her gruptan evrimciler bunun fosil kayıtlarında çok büyük bir boşluğu temsil ettiğine inanıyor; bir nedenle 600 milyon yıl öncesindeki devirlerden gelen çok az sayıda fosil olmasından doğan bir boşluk var. iyi bir neden bu hayvanların vücutlarında yalnızca yumuşak bölümler olmasıdır; fosilleşecek kabuklar, kemikler yoktur."

Bana kalırsa bu insanları kandırmanın en aşağılık yollarından biridir. Bilinçli çarpıtmadır.
ilgili post:
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=178187

[YOUTUBE] altyazıladığım videolar [/YOUTUBE] - EvrimTeorisi.Org
و ص ج اولودور، ميلومانارا اونون لچيسيدير.

Önerilen Siteler

Etiket
evrim teorisi, hezeyan, zırva

Başlık Düzenleme Araçları
Stil