24-07-2012, 16:23
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
bursali68´isimli üyeden Alıntı
Merhab,
Sevgili Neva açarsanız , daha net anlayabilirim...Belki yanlış bir ifade etme tarzı da olabilir...
Sağlıcakla kalınız...
|
Sizin anlayacak kapasitede oldugunuzu dusunurek yaziyorum.
O ayette Muhammed kendini kendine ulastirmak icin namaz kilamaz.
|

24-07-2012, 17:09
|
 |
Üye
|
|
|
|
Merhaba,
Namaz niye 2 rekat olarak kılınır? Namaz da okunması gereken dualar nelerdir?
Soruyoruz, yazmıyorsunuz.
|
Sn.Yergin,KASDEN mi yapıyorsunuz anlamıyorum...???? O zaman foruma yazdığım mesajları anımsatayım...:
http://www.turandursun.com/forumlar/...9&postcount=42
http://www.turandursun.com/forumlar/...2&postcount=43
http://www.turandursun.com/forumlar/...7&postcount=45
http://www.turandursun.com/forumlar/...6&postcount=48
http://www.turandursun.com/forumlar/...1&postcount=50
Bu mesajlar NİÇİN BAKMIYORSUNUZ...? Aradığınız ne varsa bu mesajlarda var...Niçin YOK DİYORSUNUZ...?
Yazanının mesaj linkini koyuyorum, buyrun diyorum. Onlar Zerdüşt diyorsunuz.
|
İki kelime söylediğinizi zannedip , sonra da serzenişte bulunma hakkınız yok...Çünkü siz bir cümleyi ANLAMAK İSTEDİĞİNİZ GİBİ anlıyorsunuz,kendi cümlenizi okumuyorsunuz...Ne demişim ben bununla ilgili ben size anımsatayım...;
Bu sizin cümleniz...;
Açık açık konunun linkini yazıyorum, mesajın olduğu sayfanın linkini koyuyorum. Alıpta cevap yazmıyor. Hani sadece Kuran derdiniz? Orada sadece Kurandan açıklama yapılmış.
|
Bu da benim cümlem....:
Sn.Arkadaşım bunu anlamak bu kadar mı zor...Ben Zerdüştün kitabından açıklamıyorum...Ben de senin - benim inandığımız kitap olan Kur'an'dan açıklama yapıyorum...
|
Bu cümlenin neresinde...;
Onlar Zerdüşt demişim ....Lütfen gösteriniz..!!! Yada İFTİRA atmayı , söylenmemiş bir şeyi söylediniz demeyi bırakınız...
Siz hep böyle mi okuyorsunuz...??? Merak ettiğim için soruyorum...
Sağlıcakla kalınız...
" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
|

24-07-2012, 17:47
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
sayın neva
biz inanan olarak,kuran-ı kerimi hak olarak kabul etmişiz,ve o kuran-ı kerim peygamber efendimize ALLAH tarafından vahiy yoluyla tüm insanlığa indirilmiştir,şimdi kuran-ı kerimi anlamada ve yorumlamada,neyin nasıl olacağını sen peygamber efendimizden iyimi bileceksiniz,kuranı kerimde namaz farz kılınmıştır,bunun kac vakit olduğu,kac rekat olduğunu,nelerin okunacağını bilen ve ona göre kılan kimdir,peygamber efendimizdir,
zekat,kuran-ı kerimde farzdır,nasıl olacağı,kimlere verileceği peygamber efendimiz acıklamıştır,
ve daha niceleri,kuran-ı kerimi anlmak için 2 kat hikmet verildiğinin altına cizdik biri kalktı olmadık manalar yükledi,kuran-ı kerimi anlaman için kelimlerin anlamlarından daha fazlası gerekli,neden,niçin,nasıl,bize düşen peygamber efendimiz önderliğinde kuran-ıkerimin ışığında ALLAH CELLA CELALUHU'nun razı olacağı şekilde yaşamaktır
..kuran-ı kerimde 2 vakit dedin cıktın,bursalı68 3 vakittir diyor,eee ben sizemi inanayım
kuran-ı kerimi ,ayetleri ilk elden duyan ve ona göre davranan peygamber efendimizin 5 vakit kıldığı namazamı???????????????????????????***
söyle bursalı68 sanamı inanayım,yoksa peygamberimemi uyayım
bak yuce yaradanım ayeti kerimesinde nasıl belirtiyor namazı,imzamı oku,zor ve ağır gelen görevdir
evet kimlere 5 vakit ağır geliyormuş belli,gecenin bir vakti ALLAH cella celaluhu'yu hatırlamak ve anmak için teheccüd namazın kimlere ağır ve zor geliyor belli
kendi ilmince kuran-ı kerimi okuyupta,peygamber efendimiz tarafından bu zamana kadar gelen 5 vakit namazı 3 vakte,olmadı zor gelip 2 vakte daha zo ve ağır gelip 1 vakte kadar düşürenler kimler belli......
insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
|

24-07-2012, 18:43
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
http://www.mumsema.com/namazla-ilgili-yazilar/39060-kuranda-namaz-kac-vakit-gecmektedir.html
.................................................. ..................................................
iddia sahibi ve namazın 5 vakitten daha kısa olduğunu her kim iddia ediyorsa bu linkteki değerli bilgileri okumalıdır ki,yanlışlıklarını anlayabilsinler
...özellikle bursalı68...oku linki 5 vakitmi 3 vakitmi 1 vakitmiöğren
kal sağlıcakla
insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
|

24-07-2012, 18:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı
http://www.mumsema.com/namazla-ilgili-yazilar/39060-kuranda-namaz-kac-vakit-gecmektedir.html
.................................................. ..................................................
iddia sahibi ve namazın 5 vakitten daha kısa olduğunu her kim iddia ediyorsa bu linkteki değerli bilgileri okumalıdır ki,yanlışlıklarını anlayabilsinler
...özellikle bursalı68...oku linki 5 vakitmi 3 vakitmi 1 vakitmiöğren
kal sağlıcakla
|
Merhaba,
Elimde Kur'an varken mumsemaya falan gerek yok , sen oku orayı...Bana gerekli bir site değil...
Sağlıcakla kalınız...
" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
|

24-07-2012, 20:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kuran'da namaz kelimesi yazmadığına göre Kuran'da namaz yoktur..!
Kuran Arapça bir kitap olmasına rağmen,Kuran'ın içinde Farsça kökenli bir kelime olan Namaz'ın var olduğunu söylemek çok ilginçtir!
Namaz'ın Kuran'da olduğunu iddia etmek,Kuran'ın Arapça olduğunu söyleyen ayetlerle çelişir ki,bu da tam bir paradokstur..!
Namaz kelimesini de Pers'ler sürekli ilişki içinde oldukları Hindu'lardan araklamışlardır..Hindu'ların Namaskara'sı,Pers'lerde Namaz olmuştur..Zerdüştlerdeki Namaz kelimesini de İslam sahiplenmiştir..İslam'daki Namaz olgusunu da Bahailer sahiplenmiştir..
Dinler hep araklarlar,çünkü becerebildikleri bu kadar..!
|

24-07-2012, 22:05
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
fthgzl79´isimli üyeden Alıntı
Kuran'da namaz kelimesi yazmadığına göre Kuran'da namaz yoktur..!
Kuran Arapça bir kitap olmasına rağmen,Kuran'ın içinde Farsça kökenli bir kelime olan Namaz'ın var olduğunu söylemek çok ilginçtir!
Namaz'ın Kuran'da olduğunu iddia etmek,Kuran'ın Arapça olduğunu söyleyen ayetlerle çelişir ki,bu da tam bir paradokstur..!
Namaz kelimesini de Pers'ler sürekli ilişki içinde oldukları Hindu'lardan araklamışlardır..Hindu'ların Namaskara'sı,Pers'lerde Namaz olmuştur..Zerdüştlerdeki Namaz kelimesini de İslam sahiplenmiştir..İslam'daki Namaz olgusunu da Bahailer sahiplenmiştir..
Dinler hep araklarlar,çünkü becerebildikleri bu kadar..!
|
Etimoloji sakasi mi bu?
Kuran Arapca'miymis??? Bak sen su ise...
Kuran'da kedi de yazmiyor, ne olacak simdi kedi yok mu denilecek?
Namazin Kuran'da olmadigini bunlar ispatlamaz.
Sahitli bir seyin reddi olur mu?
Millet hinduizm'e gonul verdi, meditasyon yapip ucup gelecek diye var olana yok demek de komiktir.
Namaz'in koken olarak nerden geldigi karisiktir bir kere.
Sumer'in namaz kilmadigini kim iddia ediyor? Neye dayanarak?
|

24-07-2012, 22:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı
sayın neva
biz inanan olarak,kuran-ı kerimi hak olarak kabul etmişiz,ve o kuran-ı kerim peygamber efendimize ALLAH tarafından vahiy yoluyla tüm insanlığa indirilmiştir,şimdi kuran-ı kerimi anlamada ve yorumlamada,neyin nasıl olacağını sen peygamber efendimizden iyimi bileceksiniz,kuranı kerimde namaz farz kılınmıştır,bunun kac vakit olduğu,kac rekat olduğunu,nelerin okunacağını bilen ve ona göre kılan kimdir,peygamber efendimizdir,
zekat,kuran-ı kerimde farzdır,nasıl olacağı,kimlere verileceği peygamber efendimiz acıklamıştır,
ve daha niceleri,kuran-ı kerimi anlmak için 2 kat hikmet verildiğinin altına cizdik biri kalktı olmadık manalar yükledi,kuran-ı kerimi anlaman için kelimlerin anlamlarından daha fazlası gerekli,neden,niçin,nasıl,bize düşen peygamber efendimiz önderliğinde kuran-ıkerimin ışığında ALLAH CELLA CELALUHU'nun razı olacağı şekilde yaşamaktır
..kuran-ı kerimde 2 vakit dedin cıktın,bursalı68 3 vakittir diyor,eee ben sizemi inanayım
kuran-ı kerimi ,ayetleri ilk elden duyan ve ona göre davranan peygamber efendimizin 5 vakit kıldığı namazamı???????????????????????????***
söyle bursalı68 sanamı inanayım,yoksa peygamberimemi uyayım
bak yuce yaradanım ayeti kerimesinde nasıl belirtiyor namazı,imzamı oku,zor ve ağır gelen görevdir
evet kimlere 5 vakit ağır geliyormuş belli,gecenin bir vakti ALLAH cella celaluhu'yu hatırlamak ve anmak için teheccüd namazın kimlere ağır ve zor geliyor belli
kendi ilmince kuran-ı kerimi okuyupta,peygamber efendimiz tarafından bu zamana kadar gelen 5 vakit namazı 3 vakte,olmadı zor gelip 2 vakte daha zo ve ağır gelip 1 vakte kadar düşürenler kimler belli......
|
Guzel kardesim, zekat nedir ? Sen zekati nicin veriyorsun?
Birileri cikip su kadar da, su kadar demeseydi mesela, varsay ki hic demedi ne anlayacaktiniz zekati?
Iyi ya iste ben de diyorum ki, siz peygamberinizden daha mi iyi bileceksiniz?(ah bir de okudugunuzu anlasaniz)
Yani siz diyorsunuz ki benim peygamberim cok tanrili dinlerin namazi kildi, bu mudur yani?
Hikmet baska birseydir, kitap baska birseydir. Takilmis plak gibi hikmet ortaya sunmaya gerek var mi?
Ben derim siz bana bakmayin cunku ateistim.
Sorabildiniz mi, nicin 2 kez diye? Niye biri sahitlidir diye? Yok.
Namaz oyle buyuttugunuz kadar zor bir ibadet filan degildir.
Ama siz diyorsaniz ki bizim peygamberimiz onu, zaten namaz kilan insanlara eziyet haline getirdi 5 'e cikardi o da baska tabi..
|

24-07-2012, 22:42
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Namaz nedir ?
Cenab-ı Hak Bu alemde Kazayı İlahisine, Kısmeti Ezeliyesine Razı ve Hoşnud olan Kaşlarına çatmayan Kuluna Gel Konuşalım der İşte Bu davete Namaz denir..
Her hayırlı İşe besmele ile başlandığı halde namaz gibi en hayırlı bir işe besmele ile başlanılmaz
Sebebi:
Namazda Hak ile Kul arasında bütün perdeler kalkar.. Konuşmalar görüşmeler. cabeca doğrudan doğruya Allah iledir. arada perde yoktur..
Kul Cenabı hakkı huzurunda perdesiz durunca.. Doğrudan doğruya İsmi ilahiyi anmak Edebe Zıttır. Cenabı Hakkı tesbih takdis edilir.
Süphaneke
Allahümme bihamdik duası okunur.
Ondan sonra. fatiha suresi Okunur.. İyake nabudu ve iyyake nestain dediği vakit O kul
hemen niyaz makamına çıkar.
Alllahta Sıratı müstakimi ister.. enbiyanın evliyanın yolunu ister.. Ahlakı Muhammediyeyi ister
Cenabı Hak Kulum Her yol bana gelir İstediğini yapmaya hazırım der.
Kul bu makamda bir üst makama çıkarılır.. Cenabı hak Kulum Saltanat-ı İlahiyemi görmek ister misin der ? Kul aman yarabbi diye şevkini gösterir.
Cenabı Hak Oraya dimdik kazık gibi girilmez belini bük bakalım der..
Ruku hali tecelli eder.
Kul rukuya gittiği zaman Allahın saltanatını temaşa etmeye başlar.. gayrı ihtiyari. Süphane rabbiyyel azim der..
Süphane rabbiyel azim:
Rabbim azameti yani saltanatı Düşündüğün bütün şeylerden münezzehmiş..
meğer benim cebinde şu nedenden dolayı 20 lira var.. neler düşünüyordum meğer ben alçak adamın tekiymişim.. demektir.
kul rukudan semi Allahu limen hamd diye kalkar..
manası: Allah hamdi işitti..
İyi ama bunu ben söylüyorum.. Verdim sana kendimi diyor Allah.. ennel hak oldu..
Cenabı Hak Kulum bu alemde hiç. sarayı lamekanımıda görmek istermisin der..
Kul aman yarabbi ihsanın büyüktür diye şevkini gösterir.
Cenabı hak oraya beli bükükte girilmez başını yere koy der..
secde hali tecelli eder.
Kul gayri ihtiyari
Süphane rabbiyel ala der.
süphane rabbiyel ala demek: rabbimin zatı düşündüğüm er şeyden müzennehmiş
ben yine alçaklık etmişim neler düşünürdüm. demektir..
İşte biraz olsun namaz Hakkında sizleri aydınlatabildim mi ?
|

24-07-2012, 22:43
|
Üye
|
|
|
|
Su yazıyı paylaşmak istedim,
Kur'an-ı Kerim' de beş vakit namaza mücmel olarak işaret eden ayetlerden Taha suresinin 130.ayetinde:
"...Güneşin doğmasından önce de, batmasından önce de Rabbını övgü ile tesbih et. Gecenin bazı saatlerinde ve gündüzün etrafında (iki ucunda) da tesbih et ki, rızaya ulaşasın."
buyurulmuş; güneşin doğmasından ve batmasından önce, gece saatlerinde ve gündüzün iki ucunda olmak üzere beş ayrı vakitte Cenab-ı Hakk'ı tesbih, yani namaz kılmak emredilmiştir.
Bakara suresinin, "namazlara ve ayrıca orta namaza devam edin" mealindeki 238. ayet-i kerimesinde "namazlar" anlamındaki "salâvat" kelimesi çoğuldur. Arapça da çoğul üçten başlar. "İki'' ye tesniye denir ve ''iki namaz'' sözü "salateyn'' şeklinde söylenir. Demek oluyor ki, ayetteki ''salavat'' sözünden en az üç namaz anlaşılır. Ayrıca bir de "orta namaz" var. Çünkü matuf, matuf aleyhten (üzerine atıf yapılandan) ayrıdır. Bu sebeple "orta namaz", "namazlar'' ifadesine dahil olmadığı gibi, her iki yanında eşit sayı bulunmadığı için, üç namazın arasında yer alacak bir namaza ''orta namaz'' denilmesi de mümkün değildir. O halde, ayetteki "salavat" kelimesi, en az dört namazı ifade eder. Orta namaz buna eklendiğinde beş vakit namaz ortaya çıkar. Orta namazın ikindi namazı olduğu bazı hadislerde açıklanmıştır.
Hud suresinin 114'üncü ayetinde ise, "Gündüzün iki ucunda ve gecenin (gündüze) yakın saatlerinde namaz kıl..." buyurulmaktadır.
Ayet-i celilede ''gündüze yakın saatler" anlamındaki "zülef" kelimesi, "zülfe" nin çoğuludur. Yukarıda belirtildiği üzere en az üç adedi ifade eder. Demek oluyor ki, bu ayete göre gecenin gündüze yakın saatlerinde, (akşam, yatsı ve sabah namazı olmak üzere) en az üç namaz var. Ayrıca gündüzün iki ucunda da iki vakit var. Böylece bu ayet-i kerimeden de namazın beş vakit olduğu anlaşılmaktadır.
Bunlardan başka Nisa, 4/103; İsra, 17/78; Rum, 30/17-18; Nur, 24/36; Kaf, 50/39-40; Dehr (İnsan) , 76/25-26 ayet.-i kerimelerinde de beş vakit namaza veya vakitlerine mücmel olarak işaret eden ifadeler bulunmaktadır. Bu mücmel ifade ve işaretler, Rasulüllah aleyhissalatü vesselamın söz ve uygulamaları ile açıklanmış, onun açıkladığı ve uyguladığı şekilde bütün Müslümanlar tarafından ameli uygulama olarak günümüze kadar devam ettirilmiştir. Asr-ı Saadetten beri her asırda Müslümanlar beş vakit namaz kılmış hiç kimse bunun aksini söylememiştir. Bu itibarla "Kur'an' da beş vakit namazın bulunmadığı" iddiasının ilmi hiç bir değeri yoktur.
Bursali68 İkame edilen namaz yok demekte,
Simdi söyle bir durum var diyelimki ayetlerde vakitler belirlenirken tesbih et tenzih et der namaz ikame et demez ,
Fakat tesbih etmekte tenzih etmekte su anda kılınan namazda rükuda secdede ve herhareket degisiminde yapılmakta.Dolayısıyla namaz kılarken zaten bütün ibadetleri yapıyorsun..
Yani 5 vakit namazda ayetlerde belirtilen namazların hepsi tesbihlerin hepsi tenzihlerin hepsi yapılmakta..bence garanti yol 5 vakit namazdir...
Ayrıca namazı vesile ederek yardım isteyin ayetide mevcut,
Dolayısıyla rabbena Atina duaları yardim isteme ,
Allahumme barik salli dualarında aynı sekilde,
Fakat ettahiyattu duası tartışılabilir..
namazın farzı tamam iki rekattir ama bes vakit namaz bence şart gibi.
Benim düşüncem bu
Saygılar..
|
Başlık Düzenleme Araçları |
|
Stil |
Normal
|