Felâsife´isimli üyeden Alıntı
Samimi itirafınız için teşekkürler, zaten bum mesele neredeyse tüm dünyanın sorunudur, büyük toplumların hiç birinde rüya artık önemsenen bir şey değildir, bizdeyse hele hiç önemsenmez.
Önemseyen de bunun ne anlama geldiğini bilmez, sözüm ona bazı hocalar filan tv lerde tabir ederler, adeta tabirinde içine ederler 
Yo gireceğini sanmam, girsede anlayacağımızı sanmam, finaller sürprizli olmalı bence  filmin sonu bilinince heyecanı kalmaz.
|
Rüyalara gereğinden fazla anlam yüklemekte sakınca doğurabiliyor ancak hepten de önemsizleştirilmemeli.Zaten bizde bu rüya kavramı daha birçok kavram gibi bir kısım hoca takımının elinde baya istismar edildi.O yüzden ben pek önemsememe yolunu seçtim.
Biz filmden çok sonunu konuşuyoruz acaba burada mı hata ediyoruz?
Sayın kartopu;
Siz olaya biraz romantik bakıyorsunuz gibime geldi.Çünkü günümüze baktığımızda ben ezilenlerin iktidar olduğunu veya bu bahsettiğiniz kişilerin dünya görüşlerinin insanlara ve dolayısıyla iktidarlara yansımadığını görüyorum.Sizin bahsettiğiniz sadece bir kısım insanın vicdanı olabilir ancak bu tüm insanların ittifakla vardığı bir sonuç değildir.
Bakın İslam tarihinde Muhammed döneminde o kadar savaşlar yapıldı sözde Muhammed kazandı ama gerçekte ne oldu?Adamlar köprüyü geçene kadar ayıya dayı dedi ve İslam dinini de çoluğuyla çocuğuyla ele geçirdi.Peki Sonuç?
Günümüzde değişen hiçbirşey göremiyorum.Yüzyıllardır kim zenginse hala onlar zengin.Ve inanın kimsenin kimseyi vicdanında mahkum ettiği de yok.Etse bu devran yüzyıllardır dönerdi.
Bugun ramazanlarda yere göğe sığdıramadıkları, hikayeler anlattıkları Hallac-ı Mansur'un yaptığını yapın yine aynı akibete uğrarsınız yani aradan yüzyıllar geçse de ölen kahramanlaştırılsa da zihniyet demişmemiştir.Değişmez.