1. "hiçbirşey yoktan var edilemeyeceği gigi..............." bu bir kural mı? ne kuralı? kim koymuş bu kuralı? bunun içinde bir deney yapılmış mı?birileri yoktan var etmeyi denemiş de başaramamış mı? var olan bir şey yok edilemez onu anladık ve kabul ettik de, bunun ters mantığını "mantıklı" olarak göstermek kime nasip olmuş onu merak ettim? ayrıca sonsuzluk dediğin nedir? aslında bunu tartışmak manasız. ikimizin de önkoşulları farklı. karşılıklı ikna ve ispat söz konusu değil. yine de bir şeyler yazarsan sevinirim.
|
seni zırcahil! yuh olsun sana! aslında bana yuh olsun çünkü senin cahil olduğunu bir an unutarak adam yerine koydum seni ve bir kuraldan bahsettim! bütün bilim bunu söyler! bu benim kuralım değil bu evrensel bir kural salak! kimlerle uğraşıyoruz yahu!!
2. sende benim o deneyin sahte oldugunu idda ettiğimi ve adnan oktarın hocam oldugunu idda eden ilk ve tek kişisin. nerenden uydurduğun maruf olan iddalarına bir ek daha. hatta bir ek daha varmış şimdi farkediyorum; ben bu deneyin kapalı bir ortamda yapıldığını ve kimsenin deneye şahit olmadığını da söylemedim. kendi duyduğun şüpheleri bana mal etmekten lütfen vazgeç. yine de bulursan bir şeyler deney hakkında, yazarsan yine sevinirim.
|
sen bu deneyden şüphe etmediysen yukarıya neden bu deneyle ilgili şüphelerini yazdın?
3. evrim konusunda aydınlattın beni teşekkür ederim. gerçi gerek yoktu öyle bir kaç yılda olabilseydi evrim, biz görerek şahit olurduk atıyorum bir balığın nasıl 4 ayaklı bir hayvan olabildiğine. ha o balığın niye hala olduğu şekli ile var oldugunu açıklayamazdık ama olsun. görüyoruz daha ne isteyelim. sen insanın hangi yaratıktan evrildiğini düşünüyorsan ordan yola çık. maymun olabilir, penguen olabilir...birde şu sorulara da cevap verebilirsen üçüncü kez sevinirim;
- o yaratık hala varsa neden hala oldugu şekliyle var? (mesela dört ayaklı kara canlısına dönüştüğü söylenen bir balık türü günümüzde hala avlanabiliyor...tamam dönüşmüş olsun. ama avlanan balık neden dönüşmedi? yoksa evrim faşist mi? )
- ve neden günümüzde bir ara geçiş formu yok? yoksa dünyada yaşayan bütün canlılar birer ara geçiş formu mu aslında?
- ve madem evrim, var olan şartlar için en uygun olanı hedefliyor, değişik şartlarda yaşayan insanlar neden aynı şekilde evrildi? mesela japonların çekik gözleri ve zenci insanlar birer evrim harikası mı? eğer öyle ise o şekilde evrilmelerine sebep olan şartlar nedir? yok onların evrimle alakası yoksa yine baştaki soru : neden aynı şekilde evrildik? mesela kutuplarda yaşayan insanların neden derileri daha kalın değil yada tüyleri yok?
- yine senin mesajından yola çıkarak maymun türlerini ele alalım. evrim var olan şartlara göre gerçekleştiğine göre aynı ortamda mesela aynı ormanda -diyelim ki amazonda- neden onlarca çeşit maymun var? şartlar aynı...neden maymunların atası farklı farklı evrilmiş?
bekliyorum ayrıntılı cevabını. yalnız yazdıkların demin teşekkür ettiğim açıklaman gibi yüzeysel temel bilgiler olmasın. adnan hocayı okumamış olmam evrim teorisi konusunda hiç bir şey bilmiyorum anlamına gelmez. bir de bana lütfen fosil deme ve bir ton bilimsel terimleri bana kopyala-yapıştır yapma.ben sana tamamı ile kendi mantığımı yansıtan sorular soruyorum, cevabın da senin mantığını yansıtsın. ikimizde bilim adamı değiliz.
ve hacı ben anladığıma inanıyorum diyeceğim ama senin bu cümleyi anlayabileceğini sanmıyorum .sen yorma o güzel kafanı. boşver. yorsan bir şey farkedeceğini de sanmıyorum. sen benim cinnet geçirip küfür etmemi bekle...bekle bekle...
diğer kısımlara da tek tek cevap vercektim ama verceğim cevabın faydası olmayacak çünkü sen hem aptal hem de çok cahilsin..sadece cahil veya sadece aptal olsan seni adam yerine koyardım ama aynı anda hep aptal hem cahil olman verceğim evapların çöpe gitmesi anlamına geliyor.